Android OSKontakty na SIM

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mark6000
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 25. lis 2012 11:04:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia Tipo

Kontakty na SIM

Příspěvek od mark6000 » ned 25. lis 2012 11:25:58

Zdravím,
mohli by ste mi prosím Vás poradiť, ako sa dá na androide 4.0.4 nastaviť to, že keď mi príde SMS, tak aby meno kontaktu čerpalo z pamäte telefónu a nie zo SIM karty? Lebo preniesol som si kontakty na SIM karte zo starého telefónu a aj keď som ich importoval do telefónu a dopísal celé mená, lebo mi zobrazovalo iba par znakov, tak stále keď mi príde SMS mi ich zobrazuje tak ako si ich ulozila SIM karta? napr. namiesto mena "Terezka" napíše iba "Terezk" a pod. Ďakujem za odpoveď.





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od ludekbrno » ned 25. lis 2012 12:08:25

No, používat k přenosu kontaktů SIM je špatný nápad, protože SIM:

1) obvykle nepodporuje diakritiku
2) má omezenou délku jména
3) k jednomu jménu umí jen jedno číslo
4) neumí ke jménu přiřadit další údaje, jako email atd.

Takže pokud jsi telefon ještě nevyhodil, tak z něj exportuj kontakty jinak. Určitě by měl umět exportovat kontakty hromadně v nějakém univerzálním typu souborů (*.vcf nebo podobně). Ten potom naimportuješ do webového gmailu a po nastavení synchronizace v novém telefonu se ti po připojení k internetu automaticky natáhnou všechny kontakty.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Pawol
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: čtv 03. kvě 2012 22:56:19
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6+128 GB
Bydliště: Kutná Hora

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pawol » ned 25. lis 2012 14:24:57

Ještě se podívej do nastavení, jestli nemáš povolené zobrazování kontaktů i ze SIMkarty.


kouzelnik3
Androiďák!
Příspěvky: 266
Registrován: úte 27. pro 2011 18:40:43
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: LG G4
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od kouzelnik3 » ned 25. lis 2012 18:23:48

Nebude to tím, že máš nastavené v nastavení funkci neco jako “Používat paměť telefon i SIM“? Nastav jenom paměť telefonu a mělo by to jít. ;)

­ V    
HTC One V → LG G2 → LG G4 → OnePlus 6


Pexeso
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis 2012 7:57:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Padfone 1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pexeso » pon 26. lis 2012 20:16:30

Zdravím, mám stejný problém....ICS 4.0.4 - veškeré kontakty si telefon tahá ze SIMky.
Na sim jsou staré kontakty které přenáším vždy s novým TLF, a nechávám je tam například z důvodu krátkodobého přechodu na jiný přístroj abych nemusel nikde v terénu přenášet kontakty jiným způsobem. Kontakty v telefonu mám nastaveny pouze na využívání účtu google a kontakty SIM jsou vypnuté, i přes to, pokud volá kontakt který je uložený i na SIM i v telfonu/googlu, telefon dá vždy přednost simkartě (stejně se chová i u sms atd...)...Jde to nějak vypnout nebo nastavit priority čtení?

Díky



mpětka
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: úte 20. lis 2012 9:45:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend P1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od mpětka » sob 01. pro 2012 18:57:04

I ja mam stejný problém. Chci aby byly aktivní pouze kontakty v telefonu, ale z neznámého důvodu systém sahá jak do telefonu tak i na Sim. Přitom v nastaveni zobrazení kontaktu mam nastaveno pouze z telefonu. Je nějaké reseni?


CzechFencer
Stálý androiďák
Příspěvky: 141
Registrován: sob 13. říj 2012 20:07:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2
Twitter: CzechFencer
Kontaktovat uživatele:

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od CzechFencer » sob 01. pro 2012 19:07:14

mpětka píše:I ja mam stejný problém. Chci aby byly aktivní pouze kontakty v telefonu, ale z neznámého důvodu systém sahá jak do telefonu tak i na Sim. Přitom v nastaveni zobrazení kontaktu mam nastaveno pouze z telefonu. Je nějaké reseni?
Smazat kontakty ze SIM karty?
Samsung Galaxy S2 + Android 4.0 ICS
Mé projekty: BrainCalc - Měnové kurzy - Digitální hodiny


Pexeso
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis 2012 7:57:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Padfone 1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pexeso » úte 22. led 2013 19:11:56

CzechFencer píše:Smazat kontakty ze SIM karty?
No to je odpověď jak stehno, než psát takovéhle rady k ničemu tak je lepší raději nepsat nic nemyslíš?

Ale neříkejte mi, že tento problém nikdo neřeší nebo je to každému jedno....?
Neexistuje aplikace nebo něco podobné?


optimas
Robot
Příspěvky: 1038
Registrován: čtv 20. říj 2011 11:35:37
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: LG G4 H815

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od optimas » úte 22. led 2013 19:16:35

A co máš za problém? Já mám taky simku smazanou protože se na ni prd vejde tak k čemu mi je? Všechny kontakty mám na google učtu a nemám problém.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od don_alex » úte 22. led 2013 19:33:53

Kontakty na sim už jsou dávno přežitkem, nehodí se v podstatě ani jako záloha pro případ havárie telefonu. :-)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pedro1 » stř 23. led 2013 13:57:09

Me to take drive delalo, nemoh jsem prijit na to, proc to nejde nastavit. ted mam jinou simku, prazdnou, a je klid.
Tak si myslim, ze jinak to udelat ani nejde, alespon jsem neprisel na to jak.
A kontakty na simce mi neschazi :). Stejne tam nejsou uplne.


Pexeso
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis 2012 7:57:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Padfone 1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pexeso » stř 23. led 2013 18:22:49

Vážení, odpovědi typu "k čemu ti to je", "je to přežitek" atd. Jsou zcestné a k ničemu, jak jsem psal, než takovéto odpovědi tak raději žádné!
Potřebuji vyřešit tento problém a potřebuji tedy konstruktivní radu. Smazaní kontaktů není adekvátní řešení.
Jak jsem už psal, když odejte telefon, z jakéhokoliv důvodu, to nejjednodušší je přendat simku do druhého a k čemu mi je druhý telefon bez kontaktů?
Je třeba půjčený na den či dva a není možnost (a mimochdem je to i nesmysl) do něj kopírovat kontakty z PC, nebo ho jakkoliv synchronizovat.

Sečteno a podtrženo, mám problém a hledám řešení. Existuje jiné řešení než smazání kontaktů na simkartě? (program třetí strany nebo něco podobného..)

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12729
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od ramon.dexter » stř 23. led 2013 18:28:42

Ono je docela fajn, že to chceš udělat určitým způsobem.
Jenže ono to tím způsobem prostě a jednoduše NEJDE. Proto ti tady radíme jiný, ale taky funkční postupy. Kapišto?

Prostě ne, nelze, nevyřešíš to. Holt si zvykni na to, že se to zobrazuje.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od don_alex » stř 23. led 2013 18:33:26

Obávám se, že to opravdu jinak nepůjde. Můžeš zkusit jinou app na sms a kontakty (možná i jiný dialer), jestli někde v jejich nastavení nepůjde kontakty ze sim potlačit, ale pravděpodobně si ani tak nepomůžeš.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


Pexeso
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis 2012 7:57:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Padfone 1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pexeso » stř 23. led 2013 18:42:33

ramon.dexter:

Ptám se, jestli eistuje jiný způsob, protože uvedený je jaksi více než neohrabaný a nelogický, jaký koliv "hloupý" telefon toto provádí s logickou samozřejmostí, stejně tak jako kterýkoliv "chytrý" telefon s operečním systémem windows nebo Symbian. Proto mi je divné, že by android několikáté generace toto primitivní nastavení nezvládal, a hlavně nechápu proč...
Apropo, neradíte "jiný funkční postup". Dáváte radu typu: "Když jsi píchl kolo u auta tak proč na něj dáváš pneumatiky?"

Tohle se dalo ušetřit kdyby zmíněný chytrák již nazačátku napsal to co jsi teď napsal Ty. Ne nejde to, bez smazání kontaktů je to nemožné. Tečka.

Jinak se celkem podivuji nad tím, že se stím takové množství lidí bez problémů smíří, ale je fakt že každý má priority a požadavky jinde...


Pexeso
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis 2012 7:57:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Padfone 1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pexeso » stř 23. led 2013 18:47:13

don_alex píše:Obávám se, že to opravdu jinak nepůjde. Můžeš zkusit jinou app na sms a kontakty (možná i jiný dialer), jestli někde v jejich nastavení nepůjde kontakty ze sim potlačit, ale pravděpodobně si ani tak nepomůžeš.
Díky za normální odpověď. Aplikací a dialerů jsem již vyzkoušel několik a bohužel bez úspěchu. Způsobuje to i problémy s nastavením vyzváněním atd. Spíš přemýšlím nad tím, jestli je to přehlédnutá chyba systému a nebo je to záměr (donutit lidi používat google). Stejný problém jsem našel i na u lidí na zahraničních forech bezúspěšně řešený...

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od don_alex » stř 23. led 2013 18:51:46

To spíš bude neřešená chyba, protože lidí, kteří potřebují mít kontakty zálohovaný na sim je určitě hodně malé procento, tak se tím nikdo nezabývá...
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


Pexeso
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pon 12. lis 2012 7:57:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus Padfone 1

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pexeso » stř 23. led 2013 19:09:33

Mě právě příjde ta záloha na sim všech důležitých kontaktů jako poměrně zásadní a logická věc při přechodu mezi různými zařízeními například s rozdílnými operačními systémy...simka je jedniné zařízení, které je pořád stejné, navíc exporty a importy kontaktů z jiných zařízení na andoidy taky nejsou zrovna vrchol uživatelské přívětivosti...
Ale to už si jen vylévám rozčarování....Ok tedy , nejde to, beru na vědomí a snad se to někdy ve vzdálené budoucnosti android naučí...

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Kontakty na SIM

Příspěvek od Pedro1 » čtv 24. led 2013 13:17:17

to don_alex:
Ja jsem to zkousel taky v kontaktech schovat (kontakty sim), sice jsem sim kontakty nevidel v seznamu, ale, kdyz nekdo volal, tak automaticky bral kontakty ze sim. Pak jsem to vzdal, zkousel jsem vsechno mozne a bez uspechu. Ted mam novou simku, kontakty tam nebyly, ani jsem je tam nenahraval, neschazej mi. Pro strycka prihodu si udelam zalohu kontaktu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 3 hosti