Android OSsamsungovo "S poznámka", "S plánovač" a kontakty

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
WalWerin
Nové Androidě

samsungovo "S poznámka", "S plánovač" a kontakty

Příspěvek od WalWerin » čtv 29. lis 2012 0:12:46

Ahoj,
potřebuji poradit jak nejlépe vytvářet zálohy kontaktů z telefonu do PC.

Dále bych rád pochopil, s čím přesně se dá propojit "S plánovač" a "S poznámka". Naučil jsem se obě funkce docela používat a když jsem objevil možnosti synchronizace tak se mi strašně zalíbila idea prohlížet občas komplexně celý kalendář na PC a popřípadě dooupravit poznámky na mechanické velké klávesnici.

Pokusil jsem se využít k tomuto účelu google kalendář, který nepoužívám, ale nepodařilo se mi to spárovat. Navíc jsem tam poznámky nenašel vůbec. Upřímně bych čekal, že na samsung stránkách bude možnost otevřít přímo nějakou webovou verzi oněch aplikací v mobilu protože je tam synchronizace se samsung accountem. To jsem také ale nikde nenašel.

Nepotřebuji přímo odpovědi, pomohli by mi dost i odkazy, kde se daný problém řeší nebo popisuje. Já osobně ale nic nenašel.

Předem díky.

ADD: Teď když jsem to zkoumal dál tak jsem přišel na to, že jsem schopný zobrazit v mobilu údaje z googlovského kalendáře. Nevím ale, jak nastavit, abych mohl v telefonu zapisovat údaje do jiného kalendáře, než je ten v mobilu vytvořený. Navíc se mi ani nepodařilo zjistit jak provést synchronizaci těch dvou kalendářů (tu si představuji tak, že se jakýkoli údaj který je v jednom a druhém ne nakopíruje do onoho druhého)

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: samsungovo "S poznámka", "S plánovač" a kontakty

Příspěvek od don_alex » čtv 29. lis 2012 17:40:56

Nevím, jak Spoznámky (zatim jsem neřešil, takže netuším, zda to jde), ale Splánovač se dá perfektně synchronizovat právě přes Google kalendáře. Interní kalendář jsem si jak v tabletu, tak v telefonu zneviditelnil, aby se mi tam nepletl, naopak jsem zviditelnil google kalendáře. Navíc v PC mám všecky google kalendáře natažený do Thunderbirdu, takže vše, co napíšu do kalendáře v PC mám během chvíle v mobilu i v tabletu. Samozřejmě totéž platí všemi směry (jinak řečeno, kalendář je pouze na google a PC, mobil a tablet jsou jen klienti, kteří z toho gooole kalendáře čtou a zapisují do něj).
V mobilu (tabletu) musíš právě tyhle google kalendáře zviditelnit a povolit jim synchronizaci. Nic jiný ho není potřeba. Akorát potom, když si děláš nějakou poznámku, tak jako kalendář musíš zvolit ten google kalendář (přímo v tom editoru úkolu máš na výběr do kterého kalendáře chceš ten úkol vložit).
V PC v thunderbirdu musíš mít nainstalované dva doplňky (Lightning a Poskytovatel Google kalendáře) a pak tam google kalendář(e) naimportovat. Zagoogli, není problém najít návod (např. http://trapa.cz/cs/thunderbird-gmail)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

mick.jagger
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 mini

Příspěvek od mick.jagger » pát 28. pro 2012 9:30:26

Ahoj.

Všiml sis, že když odinstaluješ z mobilu aplikaci "google calendar" - tak se Ti S Plánovač přestane synchronizovat?
Máš stejnou zkušenost?

děkuji,

Michal

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » pát 28. pro 2012 22:23:55

1) Proc bych to delal?
2) Hloubeji jsem to nezkoumal, ale logicky bych odvodil, ze ta aplikace presne k tomu ucelu bude urcena, tudiz bez ni synchro fungovat nebude.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Odpovědět

Zpět na „Android OS“