Android OSPřechod iPhone -> Nexus One

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Přechod iPhone -> Nexus One

Příspěvek od sid » sob 27. úno 2010 18:24:59

Dobrý den,
zvažuji přechod z iPhonu na Nexus One, ale mám několik dotazů, na které bych rád našel odpovědi, tak doufám, že jsem tu správně ;)
1) existuje nějaký software na konverzi SMS databáze do Androidí z iPhonu? Případně se dá z té databáze udělat XML ale jak jej dostat do Androidí databáze?
2) jak je to s kvalitou aplikací? Jedná se mi především o aplikace pro sociální sítě (Facebook, Twitter...), messengery, něco co by bylo schopné otevřít dokumenty a tabulky (nepotřebuji žádné šíléné úpravy) a kvalitní navigační software
3) jak je to s kompatibilitou aplikací co se týče rozlišení displejů?
Předem děkuji za odpovědi.
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery

silencer
Stálý androiďák

Re: Přechod iPhone -> Nexus One

Příspěvek od silencer » sob 27. úno 2010 18:55:11

Zdravim, ja jsem cerstvy switcher z iphone :)
1) Primy prevod neexistuje. Nevim, mozna to pujde pres kombinaci ruznych zaloznich systemu a x formatu. :) Ja sem si je zazalohoval (zkopiroval na disk pres tcmd) a rek se jim zbohem. :)
2) Facebook, je na iphone lepsi. Na twitter pozivam Seesmic, je super. Jinak az tu bude placeny Market, tak teprv bude imho mozne hodnotit zodpovedneji...
3) Nektere jsou roztazene, ale vyvojari uz vetsinou pocitaji s vetsim rozlisenim.
Google Nexus One FW2.2 s r00tem a s kartou A-Data microSDHC 16GB Class 6 / Vodafone / Ndrive
Nejlepší synchronizace souborů je přes DropBox!
Můj Appbrain list.

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 27. úno 2010 21:31:50

Pro Android existuje utilitka SMS Backup & Restore, která pro zálohování a obnovování používá XML soubory. Takže pokud můžeš na iPhone exportovat SMS do XML, neměl by být větší problém ho poté převést do podoby, se kterou pracuje tahle utilita.

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » sob 27. úno 2010 21:38:50

case: a co struktura XML souboru ?

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 27. úno 2010 21:45:00

Co s ní?

Wexter
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » sob 27. úno 2010 21:49:29

no že nejspíš nebude stejný :)

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 27. úno 2010 21:55:57

No to nejspíš nebude, ale tak pracovat s XML daty je snad už relativně zanedbatelný problém, ne? Však jsem psal "neměl by být větší problém ho poté převést do podoby, se kterou pracuje tahle utilita".

Furret
Androiďák!

Příspěvek od Furret » sob 27. úno 2010 22:33:53

Neměl, pokud umíš xslt a máš patřičné nástroje. Pochybuju, že běžný franta uživatel splňuje obě podmínky.
HTC Desire HD - 2.2 stock ROM

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 27. úno 2010 23:31:58

Od někoho, kdo se sám zmiňuje o exportu do XML, tak nějak očekávám, že si s tím ví aspoň trochu rady, jinak by to nezmiňoval.

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » ned 28. úno 2010 9:55:18

Hm tak to jsi dobrý naivka...já taky vím, že se dají sms exportovat do xml (dělal jsem několikrát na nokiích), ale to o čem píš Furret jsem nikdy neslyšel. A myslím, že nejsem sám...

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » ned 28. úno 2010 13:58:01

O tom vůbec nemusíš slyšet. Někdy se na ten XML soubor podívej, možná budeš překvapen tím, jak vypadá. Nápověda - je to v podstatě úplně obyčejný textový soubor, akorát v něm jsou navíc elementy, ale dá se s tím normálně pracovat v libovolném editoru klidně i ručně. Při troše štěstí by změna struktury mohla být klidně otázkou jen několika "Search and Replace".

patlen
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od patlen » ned 28. úno 2010 14:05:50

Jestli tě zajímá můj názor než tady to co rozebíraj klucí nademnou tak měl jsem IPHONA 2G,3G,3GS a teď mám NEXUSE a už bych se k iphonu nevracel i kdyby udělali 5mpx foťák s bleskem a bůhvi co ještě.Už nikdy naopak půjdu do silnějšího stroje d androidem až bude.

Furret
Androiďák!

Příspěvek od Furret » ned 28. úno 2010 16:15:30

Case píše:O tom vůbec nemusíš slyšet. Někdy se na ten XML soubor podívej, možná budeš překvapen tím, jak vypadá. Nápověda - je to v podstatě úplně obyčejný textový soubor, akorát v něm jsou navíc elementy, ale dá se s tím normálně pracovat v libovolném editoru klidně i ručně. Při troše štěstí by změna struktury mohla být klidně otázkou jen několika "Search and Replace".
No jasně... úplně tě vidím jak ručně převádíš jeden xml soubor s kontakty na 200 lidí na úplně jinej xml soubor s úplně jiným schematem a to ještě tak, aby to validator cílového programu bez problémů sežral. To už je rozhodně jednodušší to z jednoho telefonu překlovat do druhého ručně. Možná je jednodušší dokonce i naučit se to xslt a napsat si styl na převod.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » ned 28. úno 2010 17:12:23

Už jsem dělal mnohem absurdnější věci, věř mi, pokud jsem neměl jinou možnost. A ne, přepsat to ručně by nebylo rychlejší, krom toho, že by to vůbec nešlo ;)

Furret
Androiďák!

Příspěvek od Furret » ned 28. úno 2010 18:07:22

To bych se na to vážně radši vykašlal.

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Příspěvek od sid » sob 06. bře 2010 9:20:01

Děkuji za odpovědi a ještě jak je to s kvalitou messengerů (ICQ, Jabber atd.), kancelářský software (word, excel) a navigace pro tu novou verzi androidu 2.1?
Dodatečně mě napadlo zda máte někdo zkušenost s tím, jak Android zvládá připojování na wifi zabezpečené certifikátem?
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery

Wexter
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » sob 06. bře 2010 12:57:27

kancelář je u Androida dle mě lepší.
s certifikáty si android moc neví rady... pokud ti jde o vysokoškolskou síť, tak ta většinou mi i nějakou Simple síť, která je nezabezpečená, ale prozměnu tam nejdou skoro žádné porty, takže na market a podobně se nedostaneš.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pon 08. bře 2010 13:35:22

Se svym predchozim androidem HTC Hero jsem se bez problemu prihlasoval ve skole na sit Eduroam, coz je sit zabezpecena certifikatem a fungovalo mi vsechno bez problemu. Ted s N1 jsem to nezkousel, protoze uz tam nechodim, takze nevim, ale mysil si ze by to nemel byt problem kdyz to slo s Herem tak by to melo jit i s N1...
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

elka_cz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: iPhone SE
Twitter: http://twitter.com/elka_cz
Tablet: iPad Air
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elka_cz » čtv 18. bře 2010 22:31:18

Patlen, můžeš být konkrétní, jako majitel všech verzí iPhonu, co ti na něm narozdíl od Nexuse vadilo? Já mám momentálně 2G a lehce uvažuju o HTC Desire a zajímají mě zkušenosti "přeběhlíků".

klemikaze
Nové Androidě

Příspěvek od klemikaze » úte 30. bře 2010 23:01:08

Já jsem přeběhlík z iP 2G na G1, moje poznatky:
G1 je nejslabší a nejpomalejší stroj (i když se to dá krásně vybičovat různejma romkama, po chvíli laborování se cca 3Gčku vyrovná), znova bych do toho fakt nešel, na druhou stranu sem dostal do ruky Hera, což už taky neni nejsilnější model a těch pár MB RAM a lepší HW dělá svoje, to je prostě rozdíl! N1 bude určitě rychlejší, než 3GS, tomu pevně věřim...

ad 2, FB je v pohodě, aplikace je sice dost okleštěná proti klasickýmu FB, zato je svižná a žere málo datovýho tarifu. Na messengery je několik aplikací, mezi nimiž si určitě vybereš vyhovující. Co se týče kancelářskejch aplikací, Docs To Go zvládaj úpravy/vytváření i čtení word dokumentů, excelu, Power Pointu i PDF. Navigace NDrive je dost dobrá, ale s iP nemůžu porovnat, tam jsem navigaci neměl.

bagrcoufal
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: nexus one

Příspěvek od bagrcoufal » pát 02. dub 2010 20:53:49

za sebe muzu rici ze mi na iphone od zacatku nesedelo ovladani a vubec tak nejak filozofie byl sem v situaci jako bych ho neustale mel teprve druhy den. :) to naopak N1 od prvniho dne mam pocit ze ho mam nekolik let. jinak na iphone oproti androidu je bezesporu lepsi FB klient a pak bylo vyborne pri podrzeni nad textem zobrazeni ty male lupy kde se dalo snadno posunout o jedno pismenko idealni na editaci preklepu. a to je z me strany asi vycet vseho co je na iphone lepsi ve vsem ostatnim hrave vytezi N1.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » pát 02. dub 2010 21:15:11

Netvrdím, že androidie aplikácie za nič nestoja, ale myslím, že čo sa aplikácií týka, iPhone kruto víťazí nad celou platformou. V poslednej dobe sa mi príliš často stáva, že objavím nejakú iPhone aplikáciu, ktorú by som fakt chcel, ale oficiálna Android verzia neexistuje (česť výnimkám) a po polhodinovom googlení to väčšinou vzdávam s tým, že neexistuje ani alternatívna Android aplikácia s rovnakou funkciou, od iného autora.
Mal som potrebu dostať to zo seba, tak dúfam, že trochu zdravej kritiky nikoho neurazí :)
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Mozi
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mozi » pát 02. dub 2010 22:20:53

to Laki: a nebude to třeba tím že iPhone je tu trochu déle a ne všichni vývojáři zatím dělají věci pro obě platformy?
HTC DESIRE

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 02. dub 2010 22:46:03

Laki píše:V poslednej dobe sa mi príliš často stáva, že objavím nejakú iPhone aplikáciu, ktorú by som fakt chcel, ale oficiálna Android verzia neexistuje (česť výnimkám) a po polhodinovom googlení to väčšinou vzdávam s tým, že neexistuje ani alternatívna Android aplikácia s rovnakou funkciou, od iného autora.
Nějaké příklady? Zajímalo by mě, co lidi "závidí" iPhone za aplikace. Naprosto vážně - třeba už proto, že o čem nevím, logicky mi nemůže ani chybět.

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » sob 03. dub 2010 0:03:17

@Mozi A nebude skôr tým, že Google Market oficiálne funguje iba v pár krajinách a potenciálni autori aplikácií majú mizivé vyhliadky na solídne zárobky, ktoré by kompenzovali čas strávený vývojom kvalitných aplikácií?

@Case Pravdupovediac si teraz ťažko spomínam na nejaký príklad, ani jedna aplikácia nebola úplne nevyhnutná, skôr ide o veci, ktoré by sa hodili, alebo veci, ktoré by som aspoň rád vyskúšal. Momentálne mi napadá iba Read It Later aplikácia (http://readitlaterlist.com/iphone/), ktorej alternatíva pre Android síce existuje, ale je IMO nepoužiteľná. A ešte napríklad Voice Band (http://www.wavemachinelabs.com/voiceband/), ktorý síce nie je ani trochu esenciálny, ale mne osobne pripadá užitočný a určite by som si ho kúpil. (ďalšia vec je, že androidie aplikácie na takejto úrovni snáď ani neexistujú)
Viac príkladov mi momentálne fakt nenapadá a väčšinou je to tak, ako píšeš - keď o niečom neviem, tak mi to nechýba - ale práve tie dva príklady, ktoré som uviedol, reprezentujú dva problémy, ktoré s aplikáciami pre Android mám - buď aplikácia nie je vôbec; alebo je, ale je veľmi nedokonalá a alternatíva k nej neexistuje. Pre iPhone často existuje viac aplikácií slúžiacich na jednu vec, ale aspoň si má človek z čoho vyberať.
Celkovo som s Androidom spokojný a žijem s ním bez problémov, ale občas mi napadne, že by sa hodilo, keby nejaká aplikácia zvládala XY a keď sa snažím zistiť, či niečo také existuje, Google často vyhodí nejaké iPhone aplikácie, ale nič pre Android. A to ma trošku deprimuje.

Nerád by som tu ale rozpútaval offtopic alebo flame, chcel som len toľko, že podľa môjho názoru môže Android bývalého užívateľa iPhonu sklamať ponukou aplikácií.
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Mozi
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Galaxy Nexus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mozi » sob 03. dub 2010 1:34:06

Laki píše:@Mozi A nebude skôr tým, že Google Market oficiálne funguje iba v pár krajinách a potenciálni autori aplikácií majú mizivé vyhliadky na solídne zárobky, ktoré by kompenzovali čas strávený vývojom kvalitných aplikácií?
.
.
.
Nerád by som tu ale rozpútaval offtopic alebo flame, chcel som len toľko, že podľa môjho názoru môže Android bývalého užívateľa iPhonu sklamať ponukou aplikácií.
čím víc se bude zvětšovat podíl telefonů s Androidem na trhu, v o to více zemích bude market plně funkční, a tím odpadne i to co jsi psal (v čemž máš pravdu a souhlasím s tím), že autoři mají mizivé vyhlídky na zisk. Takže podle mě nepotrvá dlouho a co se nabídky kvalitních aplikací týče se Android iPhonu začne přibližovat. A poté bude přechod z jednoho telefonu na druhý o to jednodušší, protože často budou aplikace jak v Androidu tak v iPhonu pod stejným názvem.
HTC DESIRE

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 03. dub 2010 2:21:08

Laki: Tak snad jsme se tu ještě schopni bavit o jiných systémech bez toho, aby se to nutně zvrhávalo do flejmování, ne? Pokud padnou smysluplné argumenty, není nejmenší důvod se dohadovat o tom, "kdo ho má většího". Přičemž za rozumný argument klidně budu považovat i "zkusil jsem to a to a prostě mi Android nějak nesedl" (naproti tomu za něj nebudu považovat něco jako "Android je úplně na houby, nic se v tom nedá dělat pořádně, ani psát se na tom nedá").

Za ty zmínky dík. Možná by vůbec nebylo od věci tu někde občas zmínit nějakou zajímavou aplikaci pro jiné systémy, na kterou někdo narazil. Já třeba jablistům hrozně závidím Starmap http://www.star-map.fr/, což už jsem tu kdysi někde zmiňoval, a upřímně řečeno by to byla jedna z aplikací, kvůli kterým bych zvažoval koupi iPhone (nebýt toho, že se mi příčí pravidla AppStore a praktiky Apple obecně). Voice Band mě nadchla taky, dík za link. Je to sice ptákovinka a na počítači by se určitě dalo něco podobného taky objevit, ale stejně...dokázal bych si s tím asi vyhrát :)

Wexter
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » sob 03. dub 2010 8:30:44

Měl jsem iPhone 1G. Jako telefon se mi líbil. Jen mi chyběli nějaké ty widgety na plochu a co se mi nejvíc hnusilo byla potřeba mít iTunes ... to je největší brzda OSX(iPhonu) podle mě. Ten systém to tak uzavírá ... jej.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“