Android OSVypnutí AGPS

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
maila7
Stálý androiďák
Twitter: maila7
Kontaktovat uživatele:

Vypnutí AGPS

Příspěvek od maila7 » ned 07. bře 2010 16:52:25

Zdravím a předem se omlouvám, pokud zakládám zbytečné téma. OS Android ještě nemám, ale chtěl bych znát odpověď na jednu otázku (zbytek jsem si dohledal).

Plánuji koupit telefon, který má mít AGPS a chtěl bych vědět jestli jej lze vypnout a požívat "čisté" GPS (bez asistence). V emulátoru jsem našel v nastavení položku vypnout/zapnout lokaci pomocí bezdrátových sítí a lokaci GPS - obě tyto možnosti se ale objevovaly i ve verzích, kde AGPS normálně není.
Zde na fóru jsem se dočetl že Android používá triangulaci pomocí BTS (nevím jestli se i za tuto variantu AGPS platí a nevím jestli se mluvilo o zařízení, které má AGPS ve specifikaci).

AGPS chci vypnout právě z důvodu placení za přenesená data. (A prosím odpusťte si poznámky, že si mám raději koupit datový tarif a za všechno platit).

Děkuji.

//Zařízení, o které mám zájem je HTC Desire a je srovnatelný s Nexus One, které má také AGPS, proto budu raději, když napíší své zkušenosti právě majitelé tohoto mobilu.
HTC Desire non-ROOT | Android 2.3.3 | 3.14.405.1 | Kingston 16GB microSDHC Class 10
ASUS Transformer Pad TF300T + klávesnice (dok)
ObrázekFollow me @maila7

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypnutí AGPS

Příspěvek od ge0rge » ned 07. bře 2010 21:37:32

agps maji naprosto vsechny telefony s androidem, je to vice featura operacniho systemu nez konkretniho modelu telefonu ...

za gps se neplati, pokud nebudes mit zadny datovy tarif tak samozrejme z pocatku patrne nepobezi ani aGPS ... pristup k internetu muzes snadno uplne zablokovat takze se necekanych vydaju nemusis obavat. Staci k tomu programek typu APNDroid ktery pozmeni nastaveni pripojeni skrze operatora tak ze bude zcela neplatne, pricemz obcasne wifi spoty v kavarnach nebo doma samozrejme budes moci i presto vyuzivat - a rozhodne bych to doporucoval. V pripadech kdy bude wifi dostupna (nebo budou potrebna data nacachovana) bude agps funkcni.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“