Android OSsamovolné zapnutí mobilních dat

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
nadvandy
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 14. úno 2013 18:25:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Chat

samovolné zapnutí mobilních dat

Příspěvek od nadvandy » čtv 14. úno 2013 18:28:17

Zdravím, od Vánoc mám svůj první Android, a tak neustále řeším nějaké potíže. Avšak teď jsem narazila na dosti velký, snad mi pomůžete.
Nemám zaplacené 3G a tak jsem si v nastavení mobilních sítí klasicky odškrtnula přístup k datovým paketám. Dnes telefonuji, za dvacet minut kouknu a 3G nastartované, od operátora přijde milá SMS o zaplacení 24 korun. Jak se to stalo?





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: samovolné zapnutí mobilních dat

Příspěvek od ludekbrno » čtv 14. úno 2013 20:04:44

Pokud sis náhodou nezapnul data sám, tak jedině nějaká aplikace, které jsi při instalaci udělil oprávnění. Jinak to není možné.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


626rs
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: ned 01. kvě 2011 6:57:00
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: LG G2 Stock Rom
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1
Rom: stock

Re: samovolné zapnutí mobilních dat

Příspěvek od 626rs » pát 15. úno 2013 5:24:38

pak doporučuji v nastavení smazat nebo deaktivovat APN. Pak i když bude telefon jakoby připojený k datům, na internet se nepřipojení kvůli chybějícímu či deaktivovanému APN a tím nedojde ani ke stažení nežádoucích dat.

Pro android 4.04

nastavení -> (pod položkou využití dat kliknout na) další -> mobilní sítě -> názvy přístupových bodů -> klik na př. bod -> aktivovat/deaktivovat APN

U starších androidů jde APN smazat. U ICS a JB (android 3 a vyšší jsem na možnost smazání APN nepřišel).
LG G3 32GB - stock rom


Autor tohoto vlákna
nadvandy
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 14. úno 2013 18:25:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Chat

Re: samovolné zapnutí mobilních dat

Příspěvek od nadvandy » pát 15. úno 2013 18:51:57

dle popisu bych měla mít tedy Android 4.0, cesta se od tvé popisované trochu liší, ale to není důležité. do přístupových bodů jsem došla, rozklikla T-mobile Internet. avšak všechny možnosti jsou šedé, nelze s nimi nijak manipulovat. Je tam přímo zapnout/vypnout přístupový bod, ale jak říkám, nelze s tím nic udělat, jelikož je vše světle šedé a tedy nepřístupné.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11338
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: samovolné zapnutí mobilních dat

Příspěvek od Jumbo78 » pát 15. úno 2013 19:36:10

Zkusila jsi tlačítko menu jestli nevybĕhne volba upravit?
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy



Autor tohoto vlákna
nadvandy
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 14. úno 2013 18:25:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Chat

Re: samovolné zapnutí mobilních dat

Příspěvek od nadvandy » pát 15. úno 2013 19:56:30

zkoušela, vyběhne pouze možnost "vyřadit" ale jakmile jí zmákčnu, vyběhne zase zpátky seznam přístupových bodů a nic se nezmění...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host