Android OSPOMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
jefos
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 15. úno 2013 16:15:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SIII mini

POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od jefos » pát 15. úno 2013 16:29:33

Zdravím, už nevím kudy kam, ani google nepomohl. Mám problém, mám (měl) Huawei Honor, a bohužel ve středu mi z ničeho nic odešlo dotykové ovládání dipleje, včetně tlačítek pod displejem, telefon jinak jede, ale nejde se do něj dostat přes zamykací tlačítko. Řekl jsem si, má toho něco za sebou, tak si koupím něco jiného, však jsem všechno zálohoval přes app Zálohovat vše co byla součástí Honoru od výrobce. Bohužel jsem si koupil Samsung galaxy SIII mini, a ani ve snu by mě nenapadlo, že ta app Zálohovat vše, funguje jen na telefonech Huawei :-(( Takže dneska mám problém, mám sice nový telefon, i se zálohou, ale nemůžu zálohu použít. Proto se chci zeptat nevíte někdo jak bych mohl alespoň zálohované kontakty dostat do mojeho nového telefonu. Nebo nevíte jak dostat z toho Huaweie i přes to, že to je dneska jen svítící krabička, kontakty třeba do PC? Díky moc za odpověď-
Honza




Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od Pedro1 » pát 15. úno 2013 16:37:28

Ahoj,
a zkousel jsi ten telefon vypnout (vyndat baterku) a zase zapnout?
Jinak k te zaloze, v jakem je formatu? Nejde se dostat nejak do souboru, pres pc samozrejme. Pokud jsi mel kontakty synchronizovane s google uctem, tak si ten ucet znova nahodis na novej phone a sesynchronizujes. Pokud se nepujde nejak dostat k te zaloze, tak fakt uz nevim :no:

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od ramon.dexter » pát 15. úno 2013 16:38:17

Kontakty si nahraj na google, z googglu se pak samy nahrajou do mobilu.

Jestli jsi z nějakýho důvodu paranoidní, tak si to vyřeš nějak ručně. Přes google to je nejjednodušší a nejrychlejší.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od Pedro1 » pát 15. úno 2013 17:42:43

Zdar ramone,
pokud to nema nahrane na google, tak to asi ted nenahraje, protoze to ma, jak psal v te zaloze. Ale to ma pro priste :lol: .


TomasT342
Robot
Příspěvky: 758
Registrován: ned 23. pro 2012 17:42:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od TomasT342 » pát 15. úno 2013 20:17:28

Nefungující doteky by měly jít nahradit myší - pokud USB podporuje OTG.



Autor tohoto vlákna
jefos
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 15. úno 2013 16:15:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SIII mini

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od jefos » sob 16. úno 2013 10:20:45

To Pedro1:
Neboj to bylo prvni co me napadlo, vyndat baterku, bohuzel to nepomohlo. Zaloha je ulozena na SD karte ve formatu zip, jsem si ji i vytahl do PC a kontakty tam jsou uliteny v souboru contacts.db . Mozna vis bebo nekdo tady vi jak prevest ty kontakty z toho souboru treba do formatu csv.
To All:
Mate pravdu, ze jsem vul, ze jsem si nenahral kontakty na google ucet, hold chybami se clovek uci :|

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od Pedro1 » sob 16. úno 2013 12:23:43

to jefos
pokud ty kontakty alespon nejak vidis, tak je budes muset rucne prepsat, ale jestli jich je moc, tak to bude fuska. Jeste bych zkusil ten soubor prejmenovat na .txt, nebo rovnou .vcf. To je soubor, do ktereho to kontakty ukladaji. Ale pred tim bych si to jeste zalohoval, kdyby to nevyslo. Za pokus to stoji :).

Uživatelský avatar

hrbowo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: ned 09. srp 2009 0:41:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: RAZR MAX
Kontaktovat uživatele:

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od hrbowo » sob 16. úno 2013 12:35:56

Ten soubor zalohy se da v nejhorsim rozkodovat ale je to složity už sem to jednou řešil zkus mi napsat na skype zkusim ti poradit
Razr Max , Razr White, Atrix 4G, Milestone 2, Milestone, Tmobile-G1


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 15:25:51

Já řeším něco jiného. Potřebuji dostat kontakty do druhého telefonu. Na současném Samsungu Galaxy S3 jsem provedl export kontaktů do VCF. Nakopíruji do druhého telefonu NEXUS S a import se nezdaří, končí chybovým hlášením "soubor vCARD se nepodařilo naimportovat". Je zajímavé, že vyexportovaný soubor nejde naimportovat i na SGS3, telefon na kterém jsem provedl export. Pokud vCARD naimportuji přes web gmailu nejsou v kontaktech fotky, takže tudy taky cesta nevede. Soubor VCF má 2MB, možná to je problém, nějaký limit ...? Nějaká rada?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od LivArt » stř 27. úno 2013 15:26:40

Proč rovnou v telefonu neexportuješ ty kontakty do googlu rovnou?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 15:27:57

Nejde to, protože mám kontakty uložené v telefonu a ne na google.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od LivArt » stř 27. úno 2013 15:28:31

Mno však, tak je v tom jednom telefonu exportuj do googlu.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 15:29:39

Nevím jak, takovou funkci jsem tam nenašel. V kontaktech je export/import (tam je export do paměti telefonu, export na SD kartu a export na SIM kartu), spojit s účtem Samsung account, spojit s Google, ale toto nechci riskovat, rozjebe to kontakty, to je úplně jasné. Provedu čerstvou zálohu v KIES a pak asi budu muset vyzkoušet.


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 16:23:13

Tak jsem si zazálohoval kontakty v KIES. Risknul jsem to a spojil s GOOGLE, spojení s GOOGLEm bylo proces na sekundu (v kontaktech mám 900 kontaktů, u cca. 300 mám fotky). Momentálně probíhá synchronizace s GOOGLEm, ale už teď vidím, že tam nejsou fotky !!!! Grrrr, zasraný GOOGLE.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od ramon.dexter » stř 27. úno 2013 16:56:10

Grr, zasraný KIES. Vážně. Google standardy dodržuje, KIES ne. Proto se ti nenatáhly fotky.
Máš si ty kontakty nalejt rovnou ke googlu a nemáš problém.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 16:59:01

Fotky mám v telefonu stále, teď se mi synchronizují s GOOGLEm, ale jak to tak vypadá, tak fotky se postupně doplňují, nechápu logiku, že se kontakt nenasype na GOOGLE kompletně celý najednou. Abych to upřesnil, přes KIES jsem prováděl několikrát zálohy a obnovy a vždy bez problémů, takže já takový názor na KIES nemám.
Naposledy upravil(a) raduzza dne stř 27. úno 2013 17:06:08, celkem upraveno 1 x.


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 17:05:40

Zajímala by mně jedna věc ještě, mám u VIP kontaktů (rodina apod.) hezké fotky, znova jsem si je v telefonu upravoval (přidával), rozslišení je pěkné, fotka je přes celou obrazovku a nemá pixely. Po exportu na GOOGLE je fotka s nízkým rozlišením a je škaredá, pročpak?

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9915
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 374
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od don_alex » stř 27. úno 2013 18:06:59

Jak že nemá pixely? Každá digitální fotka má pixely. :-)
Jinak předpokládám, že je to "optimalizací" kvůli datovým přenosům...
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


raduzza
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: ned 27. bře 2011 19:08:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: XIAOMI Hongmi
Tablet: Acer A700
Rom: 4.3.1 CM

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od raduzza » stř 27. úno 2013 18:14:59

Fotka je degradovaná a je menší, tzn. není potom ani na celou obrazovku když vytáčím dotyčného případně mi dotyčný volá. Export/Import prostě fotky znehodnotí.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od LivArt » stř 27. úno 2013 19:27:42

Protože na googlu jsou jen v určitým rozlišení a to rozlišení je prostě malý.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: POMOC z přesunem Kontaktů jsem zoufalý

Příspěvek od ramon.dexter » stř 27. úno 2013 19:32:49

Bohužel je to tak, že pokud chceš mít fotky ve vysokým rozlišení, musíš je přidat z telefonu. Potom budou mít hezký vysoký rozlišení. Přes web budou stát za prd.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů