Android OSStatus bar

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
pajaanch
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: NA
Tablet: Prestigio 5570C

Status bar

Příspěvek od pajaanch » pon 04. bře 2013 10:50:16

Zdravím, potřeboval bych poradit jak zablokovat status bar při používání dětmi
Kids Place mi nevyhovuje vzhzledem ani funkcí omezeného přístupu, dítě si hru kdykoliv vypne

1. některé hry zakrývají výrazné ikony ve status baru šedým itečkami, lze toto nějak nastavit natrvalo?

2. ideálně kdyby se schoval celý status bar a dal se vyvolat něčím nevýrazným v rohu (např. FULL!SCREEN, ale ve verzi pro tablet bez root)

díky

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Status bar

Příspěvek od ramon.dexter » pon 04. bře 2013 11:11:12

Ne, bez rootu vůbec. S rootem to umí ROM paranoidandroid.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Lubis
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia Z3 compact
Mobil 2 / ROM: SE Xperia Neo/Zelly Cream
Rom: Zelly Cream

Příspěvek od Lubis » pon 04. bře 2013 21:54:46

Jedine co mi pomohlo, zamknout plochu, dat na jednu obrazovku jen hry pro kluka, zbytek zakazat, ze zacatku sem s nim u hrani byl, pak jsem se podival co mel vse spustene a pripadne nasledoval zakaz, je to zdlouhave ale uz to konecne funguje po delsi dobe.
Jedine co me napada, pro deti nahodit nejaky nenarocny launcher, tam dat na plochu jen hry pro ne a schovat v nem listu. Ale z jejich zvidavosti, budou mit stejne vse za chvili prolezle :roll:

TomasT342
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Příspěvek od TomasT342 » pon 04. bře 2013 22:55:14

Nebylo by nejjednodušší pořídit dětem laciný tablet za 2-3 tisíce, ať si na něm dělají co chtějí a tvůj nechají být?

Autor tohoto vlákna
pajaanch
Nové Androidě

Příspěvek od pajaanch » úte 05. bře 2013 11:18:34

mám tablet dá se říct pro celou rodinu, prestigio je mezi těmi lacinými hodně kvalitní výjimka, hrají si na tom holky 2 a 4 roky takže starší mám naučenou na jednu stránku menu s jejími hrami, mladší mačká co vidí a ta lišta dole je hodně lákavá. pro svou pohodlnost mám samozřejmě hlavní stranu svoji a lištu jsem ji opatřil notification toggle, takže v ní mám vpodstatě základní nastavení

výhoda/nevýhoda androida je že po zmáčknutí HOME nebo šipky vyskočím z aplikace/hry
toto řeší KIDS place tím že např. restartuje aplikaci ale pořád je to tlačítko normálně přístupné, tady bych viděl ideální zámek všeho kromě ovládání aplikace a návrat do menu např. kombinací HW tlačítek hlasitosti, atd

výborně řešení vidím v tom FULL!SCREENu, ale bez hlubší znalosti se do ROOT verze pouštět nebudu

TomasT342
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Příspěvek od TomasT342 » úte 05. bře 2013 11:53:07

Můžeš mít na to jiný názor, ale dvouletému dítěti bych tablet do ruky asi vůbec nedal - myslel jsem že to chceš tak pro děti 6+ (u nás je to 7,5+10)

Autor tohoto vlákna
pajaanch
Nové Androidě

Příspěvek od pajaanch » úte 05. bře 2013 14:08:59

;) vlastně ještě ani 2 nemá a zvládá základní skládačky, 4letá zvládá hry typu CUT the ROPE a DR.PANDA, nebo se dívá na počasí když pustí omylem wifi tak ho i vypne. Nemyslím že by věk u dětských aplikací měl vliv, co se týče zacházení tak nevidím nejmenší problém je bez dozoru nechat, jen ta malá když se jí to sebere tak se vzteká ;)

jinak je to o postoji, někdo nechá děti sedět u televize, někdo jim dá namísto toho do ruky tablet kde se s vhodnou aplikací i rozvíjí myšlení a motorika

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » úte 05. bře 2013 14:19:44

A někdo je pošle ven, aby nebyly od malička zvyklé sedět jak pecky doma u TV, PC nebo dnes u tabletu. ;)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Autor tohoto vlákna
pajaanch
Nové Androidě

Příspěvek od pajaanch » úte 05. bře 2013 14:26:18

Tak s tím u nás na dědině problém nemáme ;)
venku ovšem nejsou pořád a tak jak tak si zbytek času s něčím hrají a není problém za zbytek odpoledne nebo večera stihnout kreslení, stavebnice, televizi nebo hry

Odpovědět

Zpět na „Android OS“