Android OSPC antivir pro zkontrolování mobilu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
já1
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC one X

PC antivir pro zkontrolování mobilu

Příspěvek od já1 » pát 08. bře 2013 17:52:53

ahoj, je nějaká možnost jak si nechat zkontrolovat mobil skrz PC pomocí ESET Endpoint antivirus ? já těm free na mobil moc nevěřím, díky :)

Tomáš
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 3
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S III mini
Tablet: Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus
Rom: AOSPA

Re: PC antivir pro zkontrolování mobilu

Příspěvek od Tomáš » pát 08. bře 2013 18:00:27

nevim jestli je, ale vim že antiviry na android sou naprosto k ničemu. Na android prostě nejsou viry jako na PC.
Na poděkování je to tlačítko v pravém dolním rohu
Samsung Galaxy Note 3 - Tweaked S5 Base/Note 4 style ROM
Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus - CyanogenMod 12 ROM

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » pát 08. bře 2013 18:38:40

Zkontrolovat to opravdu nejde, i kdyby nakrásně antiviry na androidu měly smysl (a že NEMAJÍ!!!), tak je to úplně jiný systém, než Windows. Takže opravdu ne. A doporučím Ti, antiviry na Android opravdu neřeš. Zbytečně si tím zatěžuješ hlavu. ;-)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Autor tohoto vlákna
já1
Nové Androidě

Příspěvek od já1 » pát 08. bře 2013 22:43:44

a jen doplňující otázka, když jsem stahoval apk z netu tak by připadný vir můj ESET našel i přes rozdílný formát, že ? :)

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » pát 08. bře 2013 23:01:30

To sotva, Android je úplně jiný systém než Windows, takže "viry" pro Android jsou úplně jiné, než ty pro Windows. A vzhledem k tomu, že ESET pro PC je určen pro detekci virů psaných pro systém Windows, sotva bude mít databázi škodlivých apk pro Android. Takže zcela určitě ne.

EDIT: A hlavně, viry v pravém slova smyslu pro Android nejsou. Jsou to aplikace, jako kterékoliv jiné, kterým musíš udělit nějaká práva. "Vir" pak může dělat jen to, co jsi mu povolil (např. odesílání sms, aniž bys o tom věděl, apod.). Takže nejlepší antivir na Androidu jsi Ty sám. Když si budeš dávat pozor na to, co instaluješ a jaká práva při instalaci uděluješ, pravděpodobnost, že si nějaký svinstvo nainstaluješ je hodně malá. Pokud si slepě stáhneš z pochybného zdroje nějakou aplikaci a povolíš ji co bude chtít, máš velkou šanci, že si něco "nekalýho" do telefonu pustíš.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » sob 09. bře 2013 0:24:21

Pokud si to pamatuju správně, tak právě Eset držkoval, když jsem se snažil rootnout G300, že je v tom programu "vir" (on tam je exploit v aplikaci, která se nainstaluje a rozběhne v telefonu). Nicméně to kontroluje obsah souboru, ne práva té aplikace.

Viry v původní podobě pro android nejsou, neměly by smysl. A práva aplikace si musí uživatel hlídat sám. Když si nainstaluje něco, u čeho si přečte, že to takový práva má, tak se pak nemůže divit. A když si pořídí aplikaci z warezu, která je prolezlá kdo ví čím, tak to se pak už není vůbec o čem bavit.

BTW Windows bez antiviru jsou dobrá sebevražda. Říká se tomu sladká nevědomost. Kdysi jsem zkoušel nechat PC s Win XP jen tak hned po instalaci připojený k netu a do 24 hodin bylo napadený. Docela se napadení z vnějšku nechá omezit jednak použitím NATu a firewallem na routeru. Ale všespásný to teda není.

Autor tohoto vlákna
já1
Nové Androidě

Příspěvek od já1 » sob 09. bře 2013 10:46:02

v případě, že chybnou aplikaci odinstaluji, tak bude vše v pořádku ? nebo by mohli problémy zůstat ?

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » sob 09. bře 2013 20:35:18

Může a nemusí.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » sob 09. bře 2013 22:05:22

Řekl bych, že nic zůstat nemůže. Pokud nemá root, tak žádná aplikace nemůže nic umístit do systému a ani obecně žádná aplikace nemůže nainstalovat jinou aplikaci, to musí vždy odsouhlasit uživatel. Takže po odinstalaci závadné aplikace by mělo být vše OK.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
já1
Nové Androidě

Příspěvek od já1 » sob 09. bře 2013 22:54:16

ok, problémy zatím nejsou tak snad ok, díky

Odpovědět

Zpět na „Android OS“