Android OSÚprava ROM - výměna wifi ovladače - jak na to?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
strox
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola DEFY+
Rom: CM10

Úprava ROM - výměna wifi ovladače - jak na to?

Příspěvek od strox » pon 11. bře 2013 11:02:22

Koupil jsem si tablet GOGEN TA8300. Je postaven na oblíbené čínské platformě dualcore Rockchip 3066 @ 1.6 GHz, GPU MALI400, 1GB RAM, 16GB NAND... specifikace zde: http://www.gogen.cz/produkty/dotykovy-t ... -dual.html
Tablet má jednu chybu (na 99% SW). Když se vybije na 0% a vypne, nebo když ho vypnete ručně - už většinou nenaběhne. Zamrzne při bootu. Jediná cesta je, stahnout ROM z podpory GOGENu a flashnout ho. Bohužel verze ROM na podpoře je stejná jako ta původní, takže to nic neřeší a problém se opakuje a opakuje a opakuje... Nová ROM v nedohlednu a je otázka, jestli GOGEN někdy nějakou ještě dodá.
Takže jsem strávil několik nocí na webu a zjistil toto:
GOGEN (samozřejmě) není výrobce, ale jen prodává pod svou značkou. Originální výrobce je pravděpodobně firma PIPO. Ten tablet je na chlup stejná jako jejich PIPO S2. Takže jsem stáhl z podpory PIPO jejich ROM, a potom ještě spoustu dalších, upravených, rootlých, CM10 atd... i pro jiné tablety postavené na stejné platformě a výsledek byl vždy stejný - tablet běží, ale při zapnutí WIFI zatuhne.
Zřejmě ta várka pro Gogen má jiný chip pro wifi, než jaký tam PIPO dává standartně - jiný důvod mě nenapadá.
Potřeboval bych tedy vzít ovladač a konfiguraci WIFI z té původní ROM a nějak ji patchnout na tu přímo od výrobce PIPO. Jde to vůbec nějak?
Případně dá se nějak zjistit chip wifi a někde stáhnout ovladač pro něj a doinstalovat?
V počítačích se sice vyznám i v androidu nejsem začátečník - ale přeci jen pořád hlavně znalý uživatel, jak systémák nedej bože programátor... Budu vděčný za jakoukoliv radu/pomoc/tip. :)
Díky.
EDIT:
Ještě doplním - ty ROM co jsem stáhl už samozřejmě problém s vypínáním nemají. Nemají i další chyby, co má ROM od GOGENu - třeba předinstalovaný Chrome nejde spustit a pořád hlásí chyby. V ostatních ROM beží jak víno - jen nejede ta wifi :(

Petra12
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S

Re: Úprava ROM - výměna wifi ovladače - jak na to?

Příspěvek od Petra12 » ned 24. bře 2013 16:39:18

Mám stejný problém..mam gogen ta 10100 ktery je totozny s pipo m1..stahl jsem si rom pro pipo nainstaloval ji a pri zapnuti wifi mi tablet zamrzl

Autor tohoto vlákna
strox
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola DEFY+
Rom: CM10

Re: Úprava ROM - výměna wifi ovladače - jak na to?

Příspěvek od strox » pát 05. dub 2013 23:08:06

Tak na TA8300 vysla pred par dny nova ROM primo od vyrobce. V nazvu je i jmeno wifi chipu, tak snad je to dobre znameni, ze pricina vsech problemu je odstranena. Uvidime. Zatim to vypada dobre. Je to cisty android bez spracicek a upravicek... i chrome uz funguje. Tak snad je se vsema problemama konec.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“