Tablet má jednu chybu (na 99% SW). Když se vybije na 0% a vypne, nebo když ho vypnete ručně - už většinou nenaběhne. Zamrzne při bootu. Jediná cesta je, stahnout ROM z podpory GOGENu a flashnout ho. Bohužel verze ROM na podpoře je stejná jako ta původní, takže to nic neřeší a problém se opakuje a opakuje a opakuje... Nová ROM v nedohlednu a je otázka, jestli GOGEN někdy nějakou ještě dodá.
Takže jsem strávil několik nocí na webu a zjistil toto:
GOGEN (samozřejmě) není výrobce, ale jen prodává pod svou značkou. Originální výrobce je pravděpodobně firma PIPO. Ten tablet je na chlup stejná jako jejich PIPO S2. Takže jsem stáhl z podpory PIPO jejich ROM, a potom ještě spoustu dalších, upravených, rootlých, CM10 atd... i pro jiné tablety postavené na stejné platformě a výsledek byl vždy stejný - tablet běží, ale při zapnutí WIFI zatuhne.
Zřejmě ta várka pro Gogen má jiný chip pro wifi, než jaký tam PIPO dává standartně - jiný důvod mě nenapadá.
Potřeboval bych tedy vzít ovladač a konfiguraci WIFI z té původní ROM a nějak ji patchnout na tu přímo od výrobce PIPO. Jde to vůbec nějak?
Případně dá se nějak zjistit chip wifi a někde stáhnout ovladač pro něj a doinstalovat?
V počítačích se sice vyznám i v androidu nejsem začátečník - ale přeci jen pořád hlavně znalý uživatel, jak systémák nedej bože programátor... Budu vděčný za jakoukoliv radu/pomoc/tip.

Díky.
EDIT:
Ještě doplním - ty ROM co jsem stáhl už samozřejmě problém s vypínáním nemají. Nemají i další chyby, co má ROM od GOGENu - třeba předinstalovaný Chrome nejde spustit a pořád hlásí chyby. V ostatních ROM beží jak víno - jen nejede ta wifi