Android OS3G urceni polohy

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
kluvi
Stálý androiďák
Příspěvky: 57
Registrován: čtv 11. čer 2009 6:26:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS3
Rom: latest stock + root
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

3G urceni polohy

Příspěvek od kluvi » stř 31. bře 2010 12:12:40

zdarec... nestava se nekomu ze kdyz ste pripojeni do 3G site (vodafone) tak nedokaze mobil urcit pribliznou polohu? kdyz vypnu 3G tak funguje v pohode...




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od ramon.dexter » stř 31. bře 2010 12:15:25

no, jelikož 3g nechytám, nemůžu se podle něj ani lokalizovat :D

Ale vážně: asi to budou porodní bolesti 3g sítě.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


steve83
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: stř 10. bře 2010 18:48:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od steve83 » čtv 01. dub 2010 0:30:21

Je to iba moj odhad, ale ked mas zapnute 3G tak je to napojene iba na jednu stanicu (antenu), takze nemoze urcit tvoju polohu, lebo nema viacero stanic.

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od Case » čtv 01. dub 2010 4:35:32

Což by nevadilo, protože přinejmenším v případě Edge se lokalizace uživatele provádí na základě databáze s adresami (a patrně GPS souřadnicemi) objektů, na kterých jsou BTS umístěny. Tahle informace se patrně mírně zpřesňuje na základě síly signálu okolních BTS (kterou mobil pochopitelně neustále monitoruje sám od sebe), ale nijak zásadně, pokud vůbec. Další zpřesnění lokalizace probíhá taky na základě wifi připojení, pokud je k dispozici (netuším přesně jak - patrně na základě IP adresy, ale asi nejen té, protože mě to doma i s veřejnou IP lokalizuje až nepříjemně přesně.

Nevím ovšem, zda je stejnou databázi BTS možné použít i u 3G. Ale pokud ano, jako že asi ano, pak je velice pravděpodobné, že to chvíli trvá, než se do ní nově spuštěná BTS dostane (nebo informace o tom, že byla rozšířena i o 3G signál).


Termiter
Stálý androiďák
Příspěvky: 159
Registrován: úte 23. úno 2010 9:55:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od Termiter » úte 06. dub 2010 15:53:26

Je to jak píše Case. Musíme počkat, až se databáze 3G BTS u Googlu zaktualizuje. Mezitím mu můžeme pomáhat tak, že si budeme pouštět GoogleMaps se zapnutou GPS. Googlu se odesílají informace o poloze, ale i dostupných BTS a WiFi.


Uživatelský avatar

machalda
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pát 23. říj 2009 12:45:44
Reputace: 0

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od machalda » úte 06. dub 2010 17:31:31

O2 3g, urcuje spolehlive, samozrejme ne s extra presnosti ale v radech stovek metru neni problem

Uživatelský avatar

opa.key
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: úte 14. dub 2009 7:43:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S
Twitter: opakey
Bydliště: Jablonec n/N - Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od opa.key » úte 06. dub 2010 19:10:57

v praze u t-mobilu mi 3g neurci vubec polohu... a ted k tem wifinam... na plose mam widget s pocasim kterej bere aktualni polohu, prisel jsem k mlady domu ktera ma net od UPC, pripojim se na net a najednou koukam a pocasi mi ukazuje 18st. a venku zima a hnusne, cumim co to je za mesto a nejaky huang-cong, tak vypnu gps a vlezu do map a ukazuje mi to nejaky hnusny cinsky mesto a moji polohu s presnosti na 300m nekde na ulici :D

Uživatelský avatar

machalda
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pát 23. říj 2009 12:45:44
Reputace: 0

Re: 3G urceni polohy

Příspěvek od machalda » úte 06. dub 2010 20:31:59

opa.key píše:v praze u t-mobilu mi 3g neurci vubec polohu... a ted k tem wifinam... na plose mam widget s pocasim kterej bere aktualni polohu, prisel jsem k mlady domu ktera ma net od UPC, pripojim se na net a najednou koukam a pocasi mi ukazuje 18st. a venku zima a hnusne, cumim co to je za mesto a nejaky huang-cong, tak vypnu gps a vlezu do map a ukazuje mi to nejaky hnusny cinsky mesto a moji polohu s presnosti na 300m nekde na ulici :D
epic fail xD

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 4 hosti