Android OSjak zakazat pripojeni pres free hot spot

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
baibarosa
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 05. dub 2013 19:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nevlastnim pouze tablet

jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od baibarosa » pát 05. dub 2013 19:55:23

Preji dobry den,
dovolim si poprosit o radu.
Mam tablet s droidem a pripojuji se k netu pres vlastni wifi co mame po baraku. Problem je, ze pri padu spojeni se tablet okamzite zkusim pripojit na free hot spot nejake debilni brnenske firmy co zajistuje pristup k netu. Nasledne se mi ukaze stranka, ze si muzu jejich pripojeni objednat.

No a mne zajima, zda je mozno pres android nastavit aby se pripojil k netu pouze pres jednu jedinou wifi. A nebo tu problematickou nejak zakazat.

Predem dekuji za napad, radu...

mejste se




Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od don_alex » pát 05. dub 2013 20:19:05

Android se bez Tvého svolení nesmí připojit k libovolné síti, kterou "ucítí". Nejspíš jsi se k síti té "debilní brněnské firmy" jednou připojil, resp. odsouhlasil jsi připojení a tablet si tuto volbu zapamatoval. Mělo by stačit, když si v nastavení wifi zobrazíš zapamatované sítě a u této sítě dáš "Zapomenout".
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Uživatelský avatar

ZeKe
Androiďák!
Příspěvky: 437
Registrován: pát 19. lis 2010 5:38:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Re: jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od ZeKe » pát 05. dub 2013 20:21:44

K te problematicke se pripojuje proto, zes k ni drive pripojen byl, takze uz si ji z minula "pamatuje". Staci navstivit v nastaveni wifi seznam dostupnych siti a mezi nimi budou i ty zapamatovane z minula, tak na te, co se ji budes chtit zbavit podrz prst a dej ostranit/smazat/zapomenout atd.

Pozdě :-)


Autor tohoto vlákna
baibarosa
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 05. dub 2013 19:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nevlastnim pouze tablet

Re: jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od baibarosa » pát 05. dub 2013 20:34:33

Dekuji Vam za rady, odstranil jsem tu sit a snad to uz bude ok.
Jeste se dovolim zeptat, je mozno v droidu nastavit kompletni zakaz pripojovani do free wifi site? k nicemu mi to neni a nechci to.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od Pedro1 » pát 05. dub 2013 20:40:07

Zdar,
on se tam nepripoji. Ale, jestli nechces ani aby zobrazoval free site, tak staci v nastaveni wifi odskrtnout, aby nezobrazoval nezabezpecene site - oznamovani siti :).



Autor tohoto vlákna
baibarosa
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 05. dub 2013 19:50:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: nevlastnim pouze tablet

Re: jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od baibarosa » pát 05. dub 2013 20:58:29

Pedro1 píše:Zdar,
on se tam nepripoji. Ale, jestli nechces ani aby zobrazoval free site, tak staci v nastaveni wifi odskrtnout, aby nezobrazoval nezabezpecene site - oznamovani siti :).
ahoj, to mam nastavene a vidim to porad.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: jak zakazat pripojeni pres free hot spot

Příspěvek od Pedro1 » pát 05. dub 2013 21:22:06

Pokud mas roota, tak najdi, ted zrovna nevim kde, wpa_suplicant, mely by tam byt ulozeny wifi pristupove body. Pokud ne, tak se obavam, ze jedine hard reset, ale prijdes o vse. Pokud se ti to nepripojuje k te spatne wifi a nevadi ti to, tak bych to tak nechal. Ja to mam vse zalohovane pres Titanium Backup, takze ti nepovim, kde to je, ale nekde jsem to davno pred tim, nez jsem mel TB nasel. Ale pokud s tim souborem budes neco delat, udelal bych zalohu.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti