Android OSjak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
paulgaugin
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: úte 06. lis 2012 9:07:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A789

jak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Příspěvek od paulgaugin » pát 12. dub 2013 10:41:45

Koupil jsem si smartphone s 2 GB RAM v naději, že oproti staršímu modelu s 512 MB RAM budu moct používat víc jak 3 aplikace bez toho, aby je OS ukončoval. Jenže chyba, ten skvělý management paměti v Androidu se žene za volnou RAM (mám běžně 750 MB a víc) místo toho, aby nechal programy puštěné. Zkoušel jsem V6 Supefcharger script, RAM Manager od Juweho a podobně. Všechna řešení pomohou jen málo a krátkodobě.

Příklady problémů: večer si čtu ve webovém prohlížeči 4 stránky (taby). Ráno bych si je chtěl dočíst, jenže ouha, prohlížeč je ukončený a ani po "spuštění" nezačne stránky načítat, můžu si je pouze manuálně obnovit. Dělá to Firefox, Opera Mobile i defaultní browser. To samé Tapatalk - mám rozečtené určité vlákno v diskusi, volné RAM třeba 800 MB a ejhle, za pár minut přepnu do Tapatalku a původní diskuse je pryč a dostanu se na hlavní obrazovku. A obdobně se chovají i další aplikace.

Jak z toho ven? Jak donutit Android, aby alespoň určité programy neukončoval? Přeci není 2 GB jen pro náročné hry, ne? To jsem si klidně mohl koupit mnohem levnější model jen s 1 GB RAM a byl bych na tom stejně.




Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11372
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 293
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: jak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Příspěvek od Jumbo78 » pát 12. dub 2013 10:47:40

To je záležitost ROM, jak to mají tvůrci nastavené
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
paulgaugin
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: úte 06. lis 2012 9:07:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A789

Re: jak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Příspěvek od paulgaugin » pát 12. dub 2013 11:10:12

Takže třeba u Huawei Ascend Mate s tím nijak nehnu? To by pak bylo na reklamaci.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5360
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 91
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: jak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Příspěvek od xanthor » pát 12. dub 2013 11:25:00

Na Androidu nemáš nikdy jistotu, že ti aplikaci nevypne, i když máš dost RAM. Někde vydrží aplikace v paměti dýl, jinde kratší dobu. Pro 100%ní jistotu leda upravená ROM (ne, CyanogenMod to neumí) nebo (root +) tohle:
http://androidforum.cz/jak-zabranit-and ... 30526.html


Freeride
Stálý androiďák
Příspěvky: 206
Registrován: pát 16. črc 2010 12:59:11
Reputace: 1

Re: jak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Příspěvek od Freeride » pát 12. dub 2013 11:44:54

Je mozne, ze je to romkou, pretoze na nexuse 7 minimalizujem chrome a mozem sa k tomu vratit aj zajtra (prehliadac sa obnovi stranku), to iste aj tapatalk, ak minimalizujem, po case to najdem vzdy tam kde som to minimalizoval a nie na uvodnej stranke



Autor tohoto vlákna
paulgaugin
Androiďák!
Příspěvky: 295
Registrován: úte 06. lis 2012 9:07:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo A789

Re: jak donutit Android, aby nechal program v RAM?

Příspěvek od paulgaugin » pát 12. dub 2013 12:12:08

xanthor: díky za návod, večer vyzkouším. Pokud to bude takto opravdu fungovat, bylo by to super. Holt nebude aktualizovat aplikace.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti