Android OSProblémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Carlos1990
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 20. dub 2013 6:32:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: CAT B15

Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Carlos1990 » sob 20. dub 2013 6:55:45

Zdravím Všechny,
17.dubna jsem si koupil tento mobil http://www.czc.cz/cat-b15/124219/produkt plus android Jelly Bean. Od prvního zapnutí problém střídá problém...
Začnu mapama - zapnu GPS a pokouším se nalézt svoji polohu, stojím ve městě vidím na nebe.. nic ve výhledu nebrání.. pohybuju se a GPS mě nemůže zaměřit. Píše že: Moje poloha neni k dispozici.. že mě nemůžou zaměřit atd.. Pak když už se objeví někde na mapě tečka tak je nesmyslně někde kde se nenacházím. Někdy mě GPS lokalizuje naprosto přesně a bod na mapě se pohybuje stejným směrem jako já. Další věc rád bych hrál Geocaching, po stažení programu Gecoching do mobilu potřebuji používat k navigování ke krabičkám kompas. Kompas se mi neotáčí pořád ukazuje šipka na jeden a ten samý bod.. bez ohledu na to zda chodím nebo se otáčím.. otáčím mobilem a zkrátka kompas je zamrzlej. Přijde mi to jako by nefungoval G-senzor. Proto jsem si stáhl hru Teeter. Po spuštění se kulička pohybovala přesně podle mého náklanění telefonem. Převrácení displeje např na internetu rovněž funguje. Po stažení hry Goal Keeper (kde za brankaře chytám míče nakláněním telefonu doleva nebo doprava) opět G senzor nefungoval. Stáhl jsem i obyčejné kompasy a ani jeden z nich se neotáčí a ukazuje jedním směrem vždy na sever a neurčují polohu. V nastavení není žádná zmínka o např. kalibraci G-senzoru.. nebo něco jako vypnout nebo zapnout... V nastavení kompasu také nic není. Můžete mi někdo poradit co s tím? Je mobil rozbitý a mám ho reklamovat? Nebo jen někde něco špatně nastavuji?




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od LivArt » sob 20. dub 2013 7:03:04

1) GPS se diagnostikuje programem GPS Test, tam vidíš, kolik satelitů telefon vidí a s jakou intenzitou signálu.
2) Kompas a G-senzor jsou dvě rozdílý věci. Ten telefon evidentně kompas nemá.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Carlos1990
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 20. dub 2013 6:32:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: CAT B15

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Carlos1990 » sob 20. dub 2013 7:51:55

Stáhl jsem program GPS test, prošel jsem se po zahradě, zde je odkaz na dvě fotografie http://leteckaposta.cz/278114247 Nerozumím tomuhle prográmku.. Je GPSka tedy v pořádku?
Ještě se vrátím k tomu kompasu, myslíš že tenhle telefon to neumí? Je to divný protože vyšel teď v Dubnu :( A když si vezmu obyčejnej Wildfire kterýho jsem koupil před dvouma rokama to uměl, hlavně vzhledem k tý ceně mě to zaráží..
Naposledy upravil(a) mArtinko5MB dne sob 20. dub 2013 11:59:15, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Posledný príspevok sa necituje !!!


Autor tohoto vlákna
Carlos1990
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 20. dub 2013 6:32:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: CAT B15

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Carlos1990 » sob 20. dub 2013 12:47:43

Koukal jsem ještě po netu a zjistil jsem že to kompas v sobě má. Je možný ho nějak jednoduše vyzkoušet?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od LivArt » sob 20. dub 2013 13:41:41

GPS vypadá OK, nesnažil ses náhodou předtím chytat signál doma?
Přitomnost kompasu si ověřiš taky GPS testem. Bez zapnutý GPS spustíš GPS test, dáš si tam ten kompas a budeš otáčet telefonem. Mno a mělo by to ukazovat pořád na sever.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.



Autor tohoto vlákna
Carlos1990
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 20. dub 2013 6:32:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: CAT B15

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Carlos1990 » sob 20. dub 2013 14:21:08

LivArt píše:GPS vypadá OK, nesnažil ses náhodou předtím chytat signál doma?
Přitomnost kompasu si ověřiš taky GPS testem. Bez zapnutý GPS spustíš GPS test, dáš si tam ten kompas a budeš otáčet telefonem. Mno a mělo by to ukazovat pořád na sever.
Šel jsem ven a zapl jsem GPS prošel se po zahradě a ukázalo to to co jsem vyfotil :)
Teď jsem zkusil jít znovu ven a zkusil jsem GPS TEST bez toho abych zapnul GPS.. kompas se ani nehnul ať už jsem točil s telefonem a nebo jsem chodil sem a tam. Zapnul jsem GPS a rovněž se nic netočilo.. sever mi neukázal..nic jako fotografie. Což mě celkem mrzí protože jsem kupoval tento mobil abych mohl hrát geocaching a tam je funkce kompasu potřebná. Přitom třeba tady http://mobilenet.cz/katalog/cat-b15/specifikace když zaroluješ úplně dolů je napsáno "elektronický kompas" ANO.


dave.mh
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: stř 02. led 2013 16:51:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Asus ZF2L, Redmi Note 4X

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od dave.mh » sob 20. dub 2013 19:22:19

Pleteš si rozdíl mezi elektronickým a magnetickým kompasem. Tvůj mobil má pouze el. kompas, tudíž sever počítá z dostupných gps družic, a to jen při pohybu určitou minimální rychlostí (typicky rychlost chůze). Aby se ti sever ukazoval i při stání na místě, musel bys mít magnetický. Geocaching se ale dá úspěšně provozovat i bez něj.


Autor tohoto vlákna
Carlos1990
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 20. dub 2013 6:32:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: CAT B15

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Carlos1990 » ned 21. dub 2013 6:50:22

dave.mh píše:Pleteš si rozdíl mezi elektronickým a magnetickým kompasem. Tvůj mobil má pouze el. kompas, tudíž sever počítá z dostupných gps družic, a to jen při pohybu určitou minimální rychlostí (typicky rychlost chůze). Aby se ti sever ukazoval i při stání na místě, musel bys mít magnetický. Geocaching se ale dá úspěšně provozovat i bez něj.
Chápu takže mám elektronický kompas který ukazuje světové strany podle GPSky tzn. aktualizuje se třeba po 5-ti vteřinách s tím že se musím pohybovat. Ještě jeden dotaz: Jde do telefonu nějakým způsobem dotlačit kompas magnetický? Aby ukazoval strany i kdybych stál na místě? Nějakou softwerovou vychytávkou?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od LivArt » ned 21. dub 2013 7:21:35

Ne, jak bys chtěl softwarem nahrazovat hardware?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

hrabug
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: sob 09. črc 2011 12:12:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg o_o
Rom: android

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od hrabug » ned 21. dub 2013 7:31:14

K tomu kompasu. Jestli se nepletu, tak vždy bylo potřeba jej "zkalibrovat", nebo respektive program. Kalibrace se většinou prováděla vykroužením 8 celým mobilem. Ale jak se to dělá přesně ti neřeknu.

Možná by si to chtělo třebas i něco přečíst u dané aplikace před stažením na google aplikacích.
LG oo, root, ICS

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9918
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 380
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od don_alex » ned 21. dub 2013 8:30:13

hrabug: Kdyby tam měl magnetický kompas a akorát nebyl zkalibrovaný (resp. aplikace), tak by ukazoval, jen by ukazoval nesmysly. Tím, že ukazuje bez pohnutí neustále sever je jasné, že magnetický kompas nemá..
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od LivArt » ned 21. dub 2013 10:54:21

I ve specifikacích na PDAdb je kompas uvedený.
Když spustíš google Mapy, ukazuje to polohu OK i se směrem? I když jen stojíš a otáčíš se?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Anarki
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 21. dub 2013 12:33:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE KIS

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Anarki » ned 21. dub 2013 12:37:18

Odpovím za Carlose. Když zapnem na CATu interní google mapy, tak to polohu ukáže bez směru. Zatím co na mém android phonu se ukáže šipka která se otáčí, tak při stejném nastavení CAT ukáže v místě souřadnic pouze tečku a to samé i v aplikaci pro geocaching. Kompas je naprosto staticky zamrzlý,


Autor tohoto vlákna
Carlos1990
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: sob 20. dub 2013 6:32:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: CAT B15

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od Carlos1990 » ned 21. dub 2013 13:40:25

Anarki píše:Odpovím za Carlose. Když zapnem na CATu interní google mapy, tak to polohu ukáže bez směru. Zatím co na mém android phonu se ukáže šipka která se otáčí, tak při stejném nastavení CAT ukáže v místě souřadnic pouze tečku a to samé i v aplikaci pro geocaching. Kompas je naprosto staticky zamrzlý,
Ano dík za vysvětlení je tomu přesně jak říkáš.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Problémy s telefon CAT B15 + Jelly Bean

Příspěvek od LivArt » ned 21. dub 2013 14:25:41

Pak tam kompas není.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host