Android OSObčas nechodí SMS

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Občas nechodí SMS

Příspěvek od sid » čtv 15. dub 2010 14:36:23

Zdravím,
narazil jsem na celkem zajímavý problém, mám Nexus One zhruba 3 týdny a stalo se mi už asi 5x že mi na něj vůbec nedorazila SMS, která byla prokazatelně správně odeslána z jiného mobilu, u předchozího mobilu se mi tento problém vůbec nestal.
Rád bych věděl zda někdo narazil na podobný problém, případně jak ho řešil?
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Občas nechodí SMS

Příspěvek od PL113 » čtv 15. dub 2010 14:40:12

Může klidně být romkou...
na G1 s cyanogen romkou s tím býval problém...

santox
Nové Androidě

Příspěvek od santox » čtv 15. dub 2010 15:13:17

To se mi na G1 stava taky, prehraval jsem rom. Jednou za tyden nejaka ta sms prijde i s nekolika hodinovym zpozdenim (vetsinou po restartu telefonu)

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák

Příspěvek od sid » čtv 15. dub 2010 19:25:10

Tak jsem trošku pogoogloval a víceméně se tahle chyba týká všech mobilů od HTC s Androidem (čili i Nexusu) bez rozdílu firmwaru (custom ROMky na to nemají vliv), což je paráda :roll:
NEXUS ONE

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » čtv 15. dub 2010 19:39:32

Google neni vseved a natoz nektere weby ktere nekdy zverejnuji opravdu hlouposti. na G1 jsem s tim nemel nikdy problem ze by mi nedosla smska. Stavalo se to s romkama z Hera ale ostatni romky tenhle problem nikdy nemeli.
Follow me on - twitter

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák

Příspěvek od sid » čtv 15. dub 2010 19:53:35

Google sice není vševěd ale asi bych se o tenhle problém nezajímal kdyby se mi to nestalo?! :(
NEXUS ONE

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » čtv 15. dub 2010 20:11:35

Ano stat se ti to muze. Stava se ti to na origo romce?
Follow me on - twitter

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 15. dub 2010 21:05:27

sid píše:Tak jsem trošku pogoogloval a víceméně se tahle chyba týká všech mobilů od HTC s Androidem (čili i Nexusu) bez rozdílu firmwaru (custom ROMky na to nemají vliv), což je paráda :roll:
Zdroj tohohle tvrzení?

Paljak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: NEXUS 4 - stock 4.4
Twitter: paljak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paljak » čtv 15. dub 2010 21:09:48

Cau, no ja na hero origo rom som mal tento problem, nainstaloval som raz Handcent SMS a od vtedy mi to nerobi...neskusal som ci to je prave tym...ale skus vyskusat:)
| HTC Sensation | Twitter --> paljak |

--blaster--
Nové Androidě

Příspěvek od --blaster-- » čtv 15. dub 2010 23:26:20

Ja mam taky G1 a nainstalovany Handcent SMS a obcas se mi taky stalo ze mi neprisla smska,nebo az po dvouch dnech...(i vypis na jinem mobilu ukazal doruceno az po dvouch dnech) , nevim myslel jsem si ze je to operatorem,nikdy by me nenapadlo ze by to mohl nejakym zpusobem blokovat mobil.. nekdy prokazatelne neprisla taky vubec.

warp
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia X10i nerootovany

Příspěvek od warp » pát 16. dub 2010 7:53:06

Toto se mi parkrat taky stalo. Ale bylo to pouze tim ze jsem mel v telefonu malo pameti stacilo aby telefon tento stav v horni liste ukazal a i kdyz jsem se dival v nastaveni ze pamet tam je jeste aspon 5MB tak uz nechodili sms a nesli instalovat ani aplikace z marketu. Co me ale udivilo ze kdyz jsem pamet uvolnil tak sms, ktere mneli dorazit uz nikdy nedorazili. Jinak s sms problem nemam. Mam G1 ofiko

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák

Příspěvek od sid » pát 16. dub 2010 11:22:50

Dobře, s tím tvrzením že se to týká všech HTC jsem se trochu unáhlil, ale stačí hledat a témat o tomto problému se dá najít dost a netýká se to jen Hera
S pamětí bych problémy mít neměl, většinou mam v Nexusu přes 100 MB volných... Zatím jsem to pořešil instalací SMStoMailbox Lite, který preposílá SMS na mail, i ty které zdánlivě nepřijdou...
NEXUS ONE

Autor tohoto vlákna
sid
Stálý androiďák

Příspěvek od sid » pon 19. dub 2010 8:11:26

Další zvláštní věc se mi stala v sobotu, jedna SMS mi přišla 2x, byla odeslána dopoledne v 10 a tak normálně přišla a přišla znovu večer po osmé i když byla odeslána jen jednou. Doručenka přišla až po druhém doručení...
NEXUS ONE

mancusco
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HUAWEI Ascend P7

Příspěvek od mancusco » pon 19. dub 2010 9:10:33

Jasně, sms centrum čeká na zprávu o doručení od telefonu, pokud ji nedostane, pokouší se odeslat znovu, jinak řečeno, sms jsi obdržel, ale telefon to sms centru jaksi neráčil to dát na vědomí
Ascend P 7

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 19. dub 2010 10:51:19

Tohle bejval problém ranných hero ROM pro G1. Jinak občas se to stane i na jakýmkoli mobilu, spíš bych tam viděl šum v síti než problém konkrétního zařízení.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

tomas_em
Stálý androiďák

Příspěvek od tomas_em » pon 19. dub 2010 10:53:35

No mě to teď několikrát po sobě udělala G1 s SuperD - SMS byla odeslána, odesílateli přišlo potvrzení o doručení, přesto na G1 žádná SMS nedorazila. Zrovna včera odpoledne se mi to stalo 2x

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 19. dub 2010 11:19:24

Heh, mě se tohle občas stalo na starý nokii nebo na starých alcatelech.

A pokud je potřeba řešit něco opravdu důležitýho, neni lepší volat? /ano, někdo považuje sms za lepší a šikovnější než volání, ale já to beru tak že pokud s tím člověkem mluvim, je to na 100%, všechny jiný způsoby (včetně sms a mailu) jsou vždycku jenom 50%. A opravdu se směju lidem který používají sms k obchodování a řešení skutečně důležitých věcí - sms je jako technologie nespolehlivá a často se stává že prostě zpráva nedojde./
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

kocak84
Nové Androidě

Příspěvek od kocak84 » pon 08. lis 2010 16:51:24

ja mám podobný problém...zjistil jsem, že mi nechodí zprávy jen od určitých uživatelů (vím o dvou, shodou okolností jejich čísla začínají na 72xxxxxxx). Mám Samsung Galaxy S 9000 a používám Handcent SMS, všechno bylo bez problémů, ale jen do té doby, než jsem se vrátil z Činy...nevim jestli mi to tam nějakej čangajšek naboural či co, ale už tam jsem zjistil, že SMS nechodí a nebo přijdou s několikadenním zpožděním...moc jsem to tam neřešil, ale když jsem se vrátil zpět do ČR, problém zůstal...paměť mám v pohodě, ani operátor chybu nezjistil a když přehodím SIMku do jinýho telefonu, tak smsky normálně chodí.

Verze firmwaru: 2.1-update1
Verze jádra: root@SE-S603 #2

Díky za jakoukoliv pomoc.

yxyxyx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGS3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » pát 12. lis 2010 13:46:20

warp píše:Toto se mi parkrat taky stalo. Ale bylo to pouze tim ze jsem mel v telefonu malo pameti stacilo aby telefon tento stav v horni liste ukazal ...........
Úplně stejná věc se mi děje na Desire, jak na originální ROMce, tak i na neoficiálních.... Přijde mi to doost nešikovné, samozřejmně se mi stalo zrovna když jsem instaloval(ne, že bych si informaci o nedostatku místa vesele nechával zobrazenou), najednou skočilo, že mám málo paměti, odinstaloval jsem app, ale během těch několika minut mi zrovna ta zpráva přišla... Pak se to opakovalo ještě jednou a vypadalo dost hloupě, když jsem se přítelkyně musel ptát, jestli mi posílala sms a co že v ní bylo :-D Pak si pomyslela "k čemu má tak drahej telefon, když to ani smsky pořádně nepřijímá"... Třeba by pomohlo vymezit určitou paměť právě funkcím telefonu a sms...

Občas mám pocit, že android není telefon, ale jen počítač se SIM slotem :lol: V telefoních funkcích na tom byl symbian lépe, ale rychlost a plynulost systému byla oproti Androidu nulová...
Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2,Motorola Defy CM7, HTC Desire(prodáno), Acer S100 Liquid(prodáno), N85(prodáno), HP 114(prodáno)

lukas.charvat
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S ofiko JVQ 2.3.3

Příspěvek od lukas.charvat » pát 12. lis 2010 13:52:36

Ahoj, taky jsem se s tím setkal. Mám Galaxy S (ofiko firmware (OS: Eclair), zadny upravy) a nechodi mi sms z jednoho cisla (minimalne tohle mam overeny, ostatni sms mi chodi, nikdo si nestezoval ze bych na nej zapomnel.)
Pro smsky pouzivam standardni "prohlizec" smsek, zadnej blacklist nevedu...takze trosku nechapu :(

xGrany
Robot
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300

Příspěvek od xGrany » pát 12. lis 2010 14:13:34

zdravim...tak presne tohle ted resim taky...dene mi prijde zhruba kolem 20-30 sms z jednoho cisla a skoro pravidelne kazdy den se 1-3 zatoulaji a vubec neprijdou...nekdy se ukazi po restartu telefonu a nekdy ne...zkousel sem na G1 ruzne romky a treba 3 dny vsechny sms chodi a pak zase prestanou...driv sem to svadel prave na romky,ale kdyz to dela u kazde,tak uz vazne nevim co s tim...:-(

Ardarel
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ardarel » pon 15. lis 2010 23:53:53

Mám stejný problém na Samsungu i5700 a to s officiální romkou tak i s neoficiální. Mám operatora T-mobile třeba v tom by mohla být nějaká souvislost
Galaxy nexus

yxyxyx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: SGS3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yxyxyx » stř 17. lis 2010 0:13:34

Operátorem to nebude, mám vodafone, sice mám brandovanou verzi od T-mobile, ale ta už běží na různých ROMkách :-) A občas to také blbne.. :/
Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S2,Motorola Defy CM7, HTC Desire(prodáno), Acer S100 Liquid(prodáno), N85(prodáno), HP 114(prodáno)

MilanB.
Nové Androidě

Příspěvek od MilanB. » pát 07. led 2011 14:54:15

Ahoj všem,
se stejným problémem (že nechodí sms od některých uživatelů) jsem se setkal také. Mám Samsung Galaxy S a stalo se mi to asi po třech týdnech používání. Od uživatelů kteří mi od začátku psali mi sms zprávy chodily normálně a pak najednou přestaly.
Jelikož mám telefon i jako pracovní nástroj, tak jsem to začal řešit hned. Jsem zaměstnán u jednoho nejmenovaného operátora, a všem Vám mohu říci že operátorem to opravdu není. Spíš bude nějaký "šotek" v androidu (tohle nevím určitě jen se domnívám že to bude operačním systémem:-)) Stalo se mi že těch sms mi nepřišlo několik desítek z různých čísel a proto jsem začal zkoušet různé varianty a ejhle včera se to povedlo - doufám že to u Vás všech bude stejné a odstraníte tím ten problém. Z telefoního čísla ze kterého mi mimochodem nepřišla sms, tak jsem vzal SIM Kartu a vložil ji do mého přístroje a obráceně (svou vložil do jiného mob.) a poslal si sms na své číslo, ale už právě do jiného přístroje a normálně to přišlo. Pak jsem tu svou SIM vložil do mého Galaxy S a vše fungovalo normálně. V práci tomu říkáme "prošťouchnutí:-)" takže hurá na to a ať Vám to všem pomůže.
Mějte se prima

bengas
Nové Androidě

Příspěvek od bengas » sob 08. led 2011 3:58:34

Ahoj,
tak dnes jsem řešil podobný problém, že mi 4 dny nepřišly sms. Základní problém byl v tom, že telefon (xperia x10 mini pro), hlásila že paměť je plná, ale dle informací v telefonu, zbývalo 3,5 MB. Operátor mi sdělil, že mám asi plný telefon. Podivoval jsem se nad tím a vymazal pár aplikací a za celý týden přišly všechny sms.
Není mi to zcela úplně jasné, když v telefonu místo ještě je, proč ty sms potřebují takového volného místa. Musel jsem se dostat na cca. 15 MB aby to začalo chodit ...

Crue
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SGS III

Příspěvek od Crue » sob 08. led 2011 7:57:40

:D mam ten samý problém a to mám mobil asi týden...SMSka se mi nekáže jako došlá nebo na hlavní stránce kde jsou widgety...ale když otevřu zprávy,tak tam mám jednu došlou..takže po většinu času kontroluji první SMSky jestli tam není něco nového a pak až ostatní....je to docela nahovno,rád bych,kdyby se to dalo nějak řešit.... :roll:
OneX,SGS3,SGN2

Bait
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 550

Příspěvek od Bait » pon 10. led 2011 16:10:55

také mám podobný problém, ale zjistil jsem, že mi nechodí sms o délce tří a pěti zpráv. :| což je zajímavé, že pokud je sms dlouhá 1, 2 nebo 4 zprávy tak přijde... většinou... docela by mě zajímalo v čem je zakopaný pes.... ;)

malwius
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xperia x 10 mini pro

Příspěvek od malwius » pát 14. led 2011 8:11:38

taky mám takový problém, mam xperia x10 mini pro a asi 5 dní mi to blbne,nainstaloval jsem sms handcent sms ale nijak to nepomohlo a včera mi naraz přišlo 24 sms třeba i 4 dny staré,nvm co mám dělat, v telefonu jsem projel celé nastavení a nic...poradí mi prosím někdo?:(

MilanB.
Nové Androidě

Příspěvek od MilanB. » pát 14. led 2011 16:08:23

Ahoj,
v nastavení to bohužel není:-( Vyzkoušej to co já a zkus to "prošťouchnout" to je jediné na co jsem přišel a sms mi chodí normálně. Až dnes (po týdnu) se mi zase stalo že mi nepřišla tak jsem to udělal znovu a jde to - vím že to není řešení, které by někoho uchlácholilo, ale nic jiného bohužel nevím a nikdo sem žádné jiné řešení nenapsal. Každopádně ve velikosti sms to u mě rozhodně není zkoušel jsem z toho čísla ze kterého mi to nechodilo a poslal prázdnou sms a také nic, takže jedině zkusit prohodit sim karty nebo dát tu svou do jiného přístroje a zkusit si na ni poslat sms a přijdou ti v ten moment všechny, které tam jsou "seklé" (nedoručené)
Během příštího týdne tam dám android 2.2 a uvidíme jeslti to bylo OS nebo ne jak jsem se domníval. Pamětí si myslím že to nebude té mám volné dost a aplikací jsem zatím moc neinstaloval. Každopádně jak psal v článku někdo níže, že sms jsou nespolehlivé, tak nevím jak velká je to pravda, protože sms brány různých operátorů nedoručenou sms zkouší posílat pořád dokola aby došla když jste třeba v té chvíli neměli signál, nebo měli vypnutý telefon, nebo byla přetížená síť atd. atd. Každopádně mnohonásobně více se s tím teď setkáváme podle mě my co máme nové telefony s Androidem.
Mějte se
Naposledy upravil(a) MilanB. dne pát 14. led 2011 16:29:06, celkem upraveno 1 x.

Roboskokos
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire rooted
Twitter: Robosaaa

Příspěvek od Roboskokos » pát 14. led 2011 16:26:51

tak me napada, ikdyz mozna trosku odbiham, nemohlo by to byt tim, ze ta simkarta je stara? .)
HTC Desire | root & S-OFF | InsertCoin 1.1.4_CM7hboot [Sense 2.1 & 3.0] | 32.56.00.32U_5.17.05.23 | Recovery: AmonRa 2.0.1 | apps
HTC Wildfire | root & S-OFF| WildPuzzle 0.8 ROM - Android 2.2.1

Odpovědět

Zpět na „Android OS“