Android OSObčas nechodí SMS

MilanB.
Nové Androidě

Re: Občas nechodí SMS

Příspěvek od MilanB. » pát 14. led 2011 16:30:12

Určitě ne, mám novou cca 1 rok.

highender
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 945

Příspěvek od highender » úte 25. led 2011 12:51:08

:) Zdravím, s androidem teprve hoooodně začínám, respektive až do zítřka jen teorie,(přístroječek na mi čeká v krámě), nicméně podle toho co tady popisujete si myslím že to s androidem jako takovým vůbec nesouvisí, a to z jednoho prostého důvodu, "pár" telefonů sem už vystřídal, ať už obyčejné "hloupé" nebo symbian, WM,UIQ, mno a tenhle problém se mi objevil u dost kousků napříč celým spektrem, a nejenom mě. Na mojí stařičké W220 nejméně jednou měsíčně, přítelkyni na N 6230 taky sem tam, tedy bráno z telefonů co ještě přežili svou dobu a naše používání, oba máme vodafone.
To MilanB : nevím jestli je nutný ten "tělocvik" s přehazováním simkaret, ale mě pomohlo poslat sms prostě sám sobě, rovnou z dané simky a přístroje, a ejhle, hnedle za takovou mojí "samomluvou" dorazili i ty původně nedoručené... Takže někde něco špatně je, ale asi bych to nehledal v systému jako takovém, i když možné je všechno, elektrika je přeci podvod nééé :D

nespik
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z

Příspěvek od nespik » ned 13. úno 2011 17:38:05

Mám podobný problém se SMS ale trochu opačně pokud se pokusím někomu poslat vCard via SMS se neodešle a zůstane trčet v konceptech do doby než restartuju systém poté odejde a dorazí mi i zpráva o doručení na techhelpu HTC mi nějaký chytrolín odpověděl že to můj telefon neumí a že tyto zprávy vCard nepodporuje a že je mám odesílat přes MMS.

Podle návodu to telefon umí a i v menu tato funkce je možná takže asi to "Tomáš" neví nebo mu to neřekli.

HTC Desire Z Android 2.2.1

Kolaga s HTC Desire HD bez problémů a i vCard od něho bez problémů odeslaný a mnou přijatý.

Nesetkali jste se s tím někdo ?

Dobrý den Petr Nešpor,

Děkujeme za kontaktování linky technické podpory HTC...

K zasílání vCard via SMS HTC Desire Z.

Přístroj HTC Desire Z nepodporuje zasílání vCard via SMS. Je-li vCard odeslána formou SMS, příjemce ji většinou není schopen přečíst, otevřít a nebo není vůbec doručena.
Doporučujeme posílat vCard formou MMS.

Informace o HTC Desire Z najdete na naší internetové stránce:

http://www.htc.com/cz/help_howtos.aspx?p_id=325

Chcete-li odeslat odpověď na tuto zprávu nebo nás informovat, že jsme úspěšně odpověděli na vaši otázku, přihlaste se na stránky Kontaktujte nás pomocí své emailové adresy a čísla lístku 11CZCW07CSA000073.

S pozdravem,

Tomas

highender
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone 945

Příspěvek od highender » ned 13. úno 2011 19:44:44

Ahojda,
nevím jak je tomu u Tvého telefonu, ale na mém Vodafone 945 (konečně už "unbrick" :-) ) pokud zvolím odeslat kontakt via sms tak vytvoří normální smsku s potřebnými údaji a normálně ji odešle, zkusil sem to poslat na nokii 7650 (což je hooodně stařeček) a v pohodě, tedy 945ka má 2.1 , mno a HTC může mít nějakou tu specialitku ale umět by to určitě mělo.... alespoň podle informací vyhledaných na toto téma prostým zadáním do googlu, taže problém bude někde jinde, ale kde to ti nepovím, je to takové že co by mělo jet normálně a na poprvé tak ani bohovi, viz můj podpis :)
Možné je všechno, elektrika je přeci podvod... :D

Ayreas
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi4

Příspěvek od Ayreas » úte 15. lis 2011 16:26:46

Ahoj,
od poslední příspěvku uteklo pár měsíců tak bych se rád zeptal, jak jste daný problém vyřešili?
Mam mobil teprve 3 týdny (LG E720 Optimus Chick) a příchozí sms mi občas taky nechodí, bohužel nezjistím kdy tomu tak je, protože mi to žádnou chybu nehlasí.

Předem díky za Vaše odpoveďi. :|

EDIT: Budu rád samozřejmě za jakékoliv jiné nápady co koho napadnou. Díky :roll:

deV
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Motorola RAZR Droid

Příspěvek od deV » sob 18. úno 2012 13:01:51

Mám stejný problém a stejný dotaz.. potýkal se s tímto někdy někdo u nové Motoroly RAZR a případně podařilo se mu to nějakým způsobem vyřešit? Na technické podpoře O2 mi sdělili, že u nich problém není a že na 99% za to může telefon. Problém je v tom, že se mi nechce kvůli tomuto "malému" a jedinému problému telefon reklamovat.

cinique
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Vodafone Smart Ultra 6
Mobil 2 / ROM: Sony Ericsson Xperia Pro

Příspěvek od cinique » ned 12. srp 2012 22:19:10

Nevěřím sice moc tomu, že by někdo našel řešení, ale také se podělím o svou zkušenost s tímto problémem.
Mám SE Xperia Pro (přístroj vhodný hlavně na sms, proto jsem si ho také pořídila)
Android 4.0.4 (4.1.B.0.431) - oficiální bez jakýchkoliv zásahů - nemám ani root
Používám sms aplikaci GO SMS PRO
A operátora mám Vodafone.

A stalo se mi již několikrát, že mi občas nějaká sms nedošla. Stalo se to u sms posílaných z Vodafone Parku i normálně z mobilu. U sms odesílaných z mobilu odesílateli normálně přišla doručenka, ale mně smska nedošla. Přitom všechny tyto nedoručené smsky najdu ve svých přijatých sms ve Vodafone Parku - takže vím, že odeslány byly dobře, byly i doručeny do Parku, jen mně na mobil prostě nedošly.
Problémy s nedostatkem paměti nemám - paměti mám volné dost a žádné hlášky o nedostatku paměti se mi ani neobjevují.
Nepoužívám žádné filtrování ani blokování sms.
Nedoručené smsky nejsou ničím zvláštní. Stalo se mi, že mi jeden člověk během půl hodiny poslal 3 sms, z nichž mi došla jen první a třetí. Když jsem mu to řekla, poslal tu druhou znovu (bez jakékoliv změny) a už došla. Ve Vodafone Parku jsem pak měla ve svých přijatých sms tu druhou dvakrát. Ale na mobil mi poprvé prostě nepřišla.

Vypadá to, jakoby mobil smsku přijal, odeslal potvrzení operátorovi, ale pak smsku nezpracoval, nezobrazil a neuložil. A to vše zcela náhodně. Netuší tedy někdo, co by se s tím dalo dělat? Špatně se to testuje, vzhledem k tomu, že je to tak jedna ze 100 sms, takže se mi to stane tak jednou za 2 týdny. Tak kdybych alespoň věděla, na co se zaměřit, co by se dalo zkusit...

Díky za jakoukoliv radu.

Ladislav Chyba
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia Z

Příspěvek od Ladislav Chyba » čtv 19. úno 2015 19:06:38

Po delší době zase trochu rozhýbu vlákno. Řešil jsem teď to samé pro Samsung S5610. Z některých čísel přestaly chodit SMS. Zjistil jsem, že při mazání si přítelkyně omylem u některých zpráv blokla čísla odesilatele místo mazání SMS (položky jsou hned nad sebou). Řešení bylo nakonec prosté a postačilo jít do Nastavení -> SMS -> Blokované -> "vyberte uživatelský kontakt -> Odebrat. Lze takhle opět oživit i blokované internetové free SMS brány.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“