Android OSNastavení Chmodu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Mambo
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 30. led 2013 7:19:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Nastavení Chmodu

Příspěvek od Mambo » úte 14. kvě 2013 14:59:32

Zdravím po nainstalovaní jelly beanu na svůj sgs2 sem se rozhodl že si tam hodim i root mam tam kernel 3.0.31 siyah-s2-V6.0b5+.
Teď jsem na jednom fórku viděl lehkou úpravu gps kde po přejmenovaní v tom souboru chci dát soubor uložit a narazím na problém kdy se v některých třeba ES File Exploreru jakože uloží ale po opětovném otevření souboru zase zůstává všechno při starém tak jsem se dočetl dále že se musí změnit chmod daného souboru a to se mi právě vůbec nedaří zkoušel sem to i přes pc kde sem měl spuštěný Droid Explorer a taky bez pozitivního výsledku i když soubor upravím někde jinde a chci ho tam pak zkopírovat tak to nelze přepsat jelikož nemam nastavený chmod na tom souboru chci se teda zeptat jestli někdo ví jak bych mohl měnit chmod v androidu ani přes psané aplikace které jsem zkoušel že by to mohlo jít tak nepomohlo soubor zůstáva stále bez práv na upravu či přepis.Děkuji za odpověď




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12727
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od ramon.dexter » úte 14. kvě 2013 15:04:06

Ty nemusíš mít nijak rozsáhlý vlastnosti. Tobě bohatě stačí umět si najít to, co neznáš. Jak tak ale sleduju, lidi dneska kulový znají a neumějí ani nic najít...a to je už celkem problém.

https://www.google.cz/search?client=ubu ... 4gSi3oDQDg
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Mambo
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 30. led 2013 7:19:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od Mambo » úte 14. kvě 2013 15:46:56

ja chmod nastavit umím ale problém je v tom že mi to v tom androidu nejde složku mam nastavenou na 777 už co jsem se díval tak je to takle v základu nastavené a chci si změnit taktéž i ten soubor a potom ho dát zpátky po úpravě ale připadá mi to jako bych neměl práva k tomu abych to mohl měnit oto mi jde :)

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12727
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od ramon.dexter » úte 14. kvě 2013 16:07:36

Máš vůbec root přístup?

A abych pravdu řekl, z tvýho zmatenýho popisu mi vůbec není jasný, o co ti jde. Ty to nemůžeš vložit do složky? Nebo ti nejdou změnit práva?

Víš, ono je docela fajn dělit věty alespoň tečkama. Ty to sypeš bez dělení, tak se na mě nezlob, ale fakt tomu nerozumím. Abys tomu rozuměl - ty tomu co jsi napsal bezpochyby rozumíš. Já tomu prostě nerozumím a tak nějak se tady nebudu snažit to luštit, když ty se nesnažíš napsat to pořádně.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Mambo
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 30. led 2013 7:19:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od Mambo » úte 14. kvě 2013 16:43:46

ok dobrá root mam aplikace které vyžadují root mi normálně běží jak jsem jíž psal kernel mam tuhle verzi Siyah-s2-v6.0b5.
Tam jsem akorát psal přímo název v mobilu toho kernelu. Já mám normálně přístup do složek do kterých se normálně bez rootu nedostanu což je v pořádku když mám ten root.Ale připadámi jako bych neměl práva na úpravu daných souboru a složek.Takže se chci zeptat jestli to náhodou není tím kernelem a nebo musím ještě někde povolit nějaké práva abych mohl daným složkám a souborům měnit přepis,úpravu či mazání.
Omlouvám se za předešlou úpravu psal jsem to na rychlo měl jsem něco na práci.Snad je to srozumitelnější :)


Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od mArtinko5MB » úte 14. kvě 2013 18:01:00

To že máš prístup do nejakej zložky neznamená, že máš povolenie na editáciu súborov danej zložky ;) práva pozostávajú z troch písmen v troch skupinách rwx. Read Write Execute.
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5360
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 91
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od xanthor » úte 14. kvě 2013 18:16:26

Ve které partition se soubor/složka nachází (/data, /system nebo snad jinde)? Jak to upravuješ? Pokud ručně přes terminál, používáš příkaz "su"?


Autor tohoto vlákna
Mambo
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 30. led 2013 7:19:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od Mambo » úte 14. kvě 2013 18:19:28

Ano to já vím právě složka má nastavený chmod na 777 takže by se měli dát měnit a upravovat soubory v ní ale nejde což je nějaké divné

EDIT:
Soubor se nacházi ve složce etc a jedná se o soubor gps.conf soubor sem se pokoušel přenastavit v managerech které doporučovali lidi ale bez odezvy soubor zustava stale na stejných právech tak sem to zkoušel i přes droid explorer výsledek ten samý
Naposledy upravil(a) radegast dne stř 15. kvě 2013 5:13:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Edituj příspěvky!! Tohle není chat!!

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od LivArt » úte 14. kvě 2013 21:36:37

Jestli se snažíš upravit něco v /system, tak si ten disk musíš připojit jako zapisovatelný. Bez toho to nepůjde. V tom programu na to bude volba.


Autor tohoto vlákna
Mambo
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 30. led 2013 7:19:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od Mambo » stř 15. kvě 2013 1:31:15

jj je to ve složce /system no a jak to mám udělat aby byl disk zapisovatelny ?? mobil je zapnuty na ladění usb a v programku nevím kde to tam mam hledat nebo co mám přibližně hledat popřípadě bych byl rád jak to dělaš a spravuješ ty aby si mohl měnit některé soubory v /system složce :) dík za odpověď.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od LivArt » stř 15. kvě 2013 6:23:12

Já mám ES File explorer a ten to snad dělá automaticky.

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od mArtinko5MB » stř 15. kvě 2013 10:00:18

Mam dobre skusenosti s Total Commanderom na take veci...
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!


Autor tohoto vlákna
Mambo
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: stř 30. led 2013 7:19:12
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2

Re: Nastavení Chmodu

Příspěvek od Mambo » stř 15. kvě 2013 11:02:31

ES File explorer ten používam taky ale jen na přenos dat z pc do mobilu jinak sem to v něm zkoušel taky a bez úspěchu....nechápu že mě nenapadlo si nainstalovat ten total commander sám ho využívám v pc :D v něm to šlo i když nešli mi změnit práva na daném souboru vypisovalo mi to nějakou chybu tak mi i přesto když sem dal upravovat soubor a přepsal sem to co jsem chtěl tak mi to uložil a soubor zustal taky jaký sem ho chtěl :).Teď mi gps nabíhá o dost rychleji a mam taky o mnoho větší signál takže všechno funguje jak má děkuji za pomoc :).

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host