Android OSZrušení bluetooth párování

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
prqek
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy S7

Zrušení bluetooth párování

Příspěvek od prqek » pát 07. čer 2013 16:40:06

Zdravím,
potřebuju si doplnit vzdělání a googlení zatím vychází naprázdno. Mám SE Xperie pro s 4.1 Androidem (asi to nemá příliš velkou důležitost, ale co kdyby :-) ) a rozhod jsem se vyzkoušet přenos souborů přes bluetooth. Nainstaloval jsem aplikaci Bluetooth File Transfer, na PC pod Linuxem používám obexftp a funguje to jak má. Co mi ale vrtá hlavou je zrušení párování těchto dvou zařízení - ať dělám, co dělám, tak obexftp se připojí k telefonu a ochotně vypíše obsah sdíleného adresáře. Zkoušel v telefonu zrušit párování, restartovat telefon, smazat soubory v /data/misc/bluetooth a /data/misc/bluetoothd, dokonce i všelikajé postupy připomínající magii, co jsem našel různě po webu. Pořád to komunikuje. S bluetooth nemám moc zkušeností (nikdy jsem to moc nepoužíval) a žil jsem v přesvědčení, že když zruším párování, tak se ty dvě zařízení už nedomluví, dokud je znovu nespáruju. Bluetooth File Transfer má možnost nastavit upozornění na každé spojení, což problém částečně řeší, ale mě by především zajímalo, co mi uniká. Mám špatné představy o tom, jak bluetooh a párování funguje (tedy, že párování není nutné vždy)? Nebo jen zrušení párování v Androidu není tak jednoduché, jak se zdá?

Díky za rady :-)

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Zrušení bluetooth párování

Příspěvek od LivArt » pát 07. čer 2013 16:46:59

Na některý služby není potřeba ani párovat ;)
Jinak stačí na tom zařízení v nastavení podržet prst a tam ti to nabídne...

Autor tohoto vlákna
prqek
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Galaxy S7

Re: Zrušení bluetooth párování

Příspěvek od prqek » pát 07. čer 2013 16:53:56

Na některý služby není potřeba ani párovat ;)
Aha...
Jinak stačí na tom zařízení v nastavení podržet prst a tam ti to nabídne...
To jsem dělal.

Dík.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“