Android OSMožnosti systémů Android a WM

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Re: Možnosti systémů Android a WM

Příspěvek od FreeMan3109 » pon 26. dub 2010 21:58:17

To je pěkný, že modely s 4" displejem budou, ale kdy :D já mám teď nokii 6210 a docela už bych něco chtěl, takže čekat několik měsíců to je asi moc :D

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » pon 26. dub 2010 22:15:41

Galaxy S má byť možno koncom mája, HTC Supersonic asi jun/jul, dalšie neskôr

ak nutné teraz potrebuješ 4" mobil tak si zober tu HD2 a veľa štastia s ňou ;)
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » pon 26. dub 2010 22:28:11

Na Galaxy S jsem se ptal Sunnysoftu a říkali červen/červenec a to je docela dlouho. Né že bych teď hned potřeboval přístroj s 4" displejem, ale když chci něco s velkým displejem, tak nemá cenu koupit si teď něco s menším a za měsíc koukat po jiným telefonu s velkým displejem, když jsem to věděl, že ho budu chtít.

GreepM
Androiďák!

Příspěvek od GreepM » úte 27. dub 2010 0:10:32

tak tu nejak ctu moznosti androida a winmobile...no a toto je jedina vec na kterou se tady prislo:-) Ano wm a ji android zvladnou vetsi displej...hmmm cool. :-D

Nic proti WM...s hw klavesnici a stylusem, dobre(otec ma x1 a proste otevrena hlavesnice, stylus v ruce mi prijde vic "manazersky" whatever). Ale HD2? Ja to fakt nechapu asi. Mluvilo se tady o aplikacich. Muzu se zeptat jake aplikace bys na HD2 vyuzival? Vypada to totiz, ze mas presnou predstavu jak budes WM a jeho moznosti vyuzivat.

Poradim ti jedno. Vyzkousej si naky android a uvidis. Osobne jsem taky kdysi vahal...hlavne kdyz androida na nekterych wm rozjedes docela plne funkcne(tim bys mohl zabit dve mouchy jednou ranou). Nakonec mam obyc samsung spica a jsem nad miru spokojen. Navic za tu cenu. A ted proste pockam minimalne na android 2.2 a az budou mit vsechny telefony cortex a az se vsechno trosku sjednoti a ja nevim co. A kupim neco s hw klavesnici...
To za jakou dobu android vyrostl je neuveritelny. Kdyz koupis dobry kus co se podpory uzivatelu a takovych tech hracicek tyka, tak te bude jen prekvapovat. Opet davam priklad Samsung Spica.
Siemens S a M nejvic!!!...po te nejaky shit symbiany a WM....a pak....
ANDROID: Galaxy Spica->SGS->G2 a moto360

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » úte 27. dub 2010 5:45:26

Mel jsem samsung omnia a omnia2 kamarad ma touch pro 2 a telefonum nerozumi. Dostal ho jako pracovni nastroj a chtel mi ho prodat ze pry je to pomale. Ja osobne nechci velky displej jako ma hd2 jelikoz jsem opravdu velky 199cm tak si dokazes predstavit moji ruku. A to mi dela problem kdyz sem si ho osahaval v prodejne kdyz drzim jednou rukou mobil a nedosahnu palcem do rohu displeje. Funkcnost aplikaci na androdiu je bezproblemova. Nevim co ocekavas od mobilu. Zkus si zajit do prodejny operatora at ti pujci desire a podivej o cem je rec. To bude nej reseni.
Follow me on - twitter

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » úte 27. dub 2010 6:35:51

Tak, rozhodol som sa, ze tu troska obhajim HD2. Mal som ho od decembra az do teraz, momentalne pouzivam Desire. Co sa tyka velkosti HD2, na tu si po tyzdni velmi lahko zvyknete, ti co tvrdite, ze nie ste ho asi nemali. Ten telefon mal vsetko na co ste si len spomenuli, citanie knih a pozeranie filmov je jednoducho nadhera.

Co sa tyka OS-ov tak pri Androide mi chyba synchronizacia Uloh s PC, ci uz gmailom alebo outlookom, ktoru velmi casto pouzivam. Trosku nechapem ako mohli v Googli tuto vec jednoducho odignorovat. Snad to pride v najblizsom update. Inak Android ma urcite krajsie UI.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 27. dub 2010 7:49:17

Ježíšmarja, proč tady pořád slyšim že qualcommy msm nezvládnou divx video. To je naprostej kec, hovadina, blbost. JIstě že ho zvládnou, na svým htc touch dual s qualcommem msm o taktu 400Mhz jsem pár filmů bez JAKÝKOLI komprese shlídnul. Ono to jde, když se umí správně optimalizovat.
A stejná situace na symbianu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 27. dub 2010 8:08:34

a ktorý konkretný qualcomm si tam mal? možno si mal náhodou nízky bitrate, ale každý z WM sveta vraví, že komunikátori, ktoré majú rovnaké procáky ako G1 alebo Hero, tj. napr. Diamond, moc plynule klasický divx neprehrávajú
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 27. dub 2010 8:40:31

cryingfreeman: jo aha..."moc plynule"....je fakt že 100% plynule to nebylo, ale dalo se na to bez problémů koukat.
Qualcomm to byl, nevim jaká řada ale měl 400Mhz, takže pomalejší než v G1.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 27. dub 2010 8:45:35

na takte nezaleží, pozerať sa dá divx video aj cez yxflash u mňa, ale proste často vidíš, že obraz zvuk 100% nestíha

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » úte 27. dub 2010 14:17:10

GreepM: WM se stylusem a klávesnicí je lepší, ale to je tu jen Touch Pro 2 a ten má pro mě slabej výkon. To co bych využíval na WM tu vypisovat nebudu, protože si myslím, že to jde dělat i na Androidu, takže v tom není problém. Android si zkoušet nechci a nebudu, protože to nemá nic společného s tím na co jsem se ptal. Vím, že Android je lepší systém (z pohledu stability a ovládání), ale z mého pohledu má WM propracovanější a profesionálnější aplikace (některé možná s horším vzhledem, ale to mě vůbec nezajímá) a proto mě to k němu víc táhne. Do toho co mě zajímá normální uživatel asi moc nevidí a právě proto se ptám tady hlavně zkušenějších lidí. Už jsem to jednou psal a shrnu to znovu:

1) Na Marketu je přes 50k aplikací, ale když se na ně podívám, tak mi připadá, že nedosahují kvalit aplikací pro WM. Někdo psal, že na Android ještě neni NDK, ale nevim jak moc má tohle vliv na kvalitu aplikací, protože v programování pro mobilní zařízení se nevyznám.

2) V případě rootu (který Desire nemá) má možná Android více možností než bez něj, ale oproti WM tu je problém. Většina běžných uživatelů si root asi dělat nebude, takže aplikace, které by vyžadovali root asi nebudou tak rozšířené jako na WM, který má systém přístupnější i normálně.

3) Přístroj chci využívat naplno jak na práci, tak multimédia. Hry jsou slabou stránkou Androidu a nechápu proč. Pokud na to ten systém má, tak nevim proč se na něj nedělají kvalitní hry a těch opravdu pěkných je hodně málo.

4) Tohle jsem dnes četl v mobilitách a docela mě to překvapilo. Uvádějí to jako mínus u Androida: "špatná práce se soubory" a "prohlížeč stáhne pouze soubory vybraných typů". Moc nechápu jak je myšlena ta špatná práce se soubory, ale já si představuji práci tak, že si stáhnu nějaký správce souborů a tam kliknu třeba na .doc a otevře se mi to v prohlížeči dokumentů. Další věc je, že bych potřeboval aby se dali nastavit výchozí aplikace právě pro takové otevírání souborů. U toho prohlížeče nevím jak to je, ale docela by mi vadilo, kdyby nešlo stáhnout všechno co chci.

Android se mi zalíbil hned na začátku, když se uvedlo, že bude založený na Linuxu. Pokud bych měl obecně říct jaký systém chci, tak řeknu Android, ale k tomu abych do něj šel mi právě překážejí ty otázky na které se tu ptám.

jtoxx: Právě, že já neočekávám normální telefon, ale přístroj který bude mít co nejvíc možností nahradit PC.

Blackhawk: Nějaká synchronizace mě nezajímá, protože outlook nepoužívám a nikdy používat nechci. Gmail neni problém, protože na vlastní doméně mám Google Apps.

Video pro mě sice není nejdůležitější funkce, ale plynulost pod 100% je pro mě prostě nedostatečná. Na Android se blíží CorePlayer, tak snad se dá očekávat optimalizace pro snapdragony a tím i možnost přehrávat 720p video.

Zařízení s Androidem které připadá v úvahu je HTC Desire. Když nebudu brát věci okolo systému, tak co mě odrazuje:
1) Nemá plnohodnotný multitouch. Normálně nevadí, ale až budou multitouch hrym tak může být problém.
2) Růžová barva v nějakých částech systému. HTC o tom ví, ale zřejmě s opravou moc nespěchá.
3) Velikost displeje. Chtěl jsem aspoň 4", ale pokud by se Desire ukázalo jako dobré zařízení, tak možná těch 3,7" bude stačit (to bych se potom podíval naživo).
4) Zatím není možný root a neví se jestli bude. Nejspíš bude menší neoficiální podpora, protože je to podobné zařízení jako Nexus One, který je na XDA daleko oblíbenější. Možná to root změní, ale moc tomu nevěřím.

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 27. dub 2010 14:27:09

1. áno profesionalných aplikácií najdeš zatiaľ určite viac na WM

2. root podľa mňa potrebný není(jediné kvôli apps2sd), u wm je ale nahranie stabilnejšej rom nutnosť(a to aj u HD2 podľa reakcií)

3.kvalitne hry sa robia(hratelnosť), pekne už tiež, u wm sa s hrami rozluč, tie už tam nik robiť nebude

4. toto je kravina, stiahneš hocičo, otvoríš(pokiaľ máš príslušný program) tiež, súborové managery sú na veľmi dobrej urovni

stahovanie není možne napr. u iPhonu, kde neide v Safari alebo inom priehladači, Opera to musela z Opery mini 5 odstraniť, u android verzie to ide bez problemov

viac tu(my screens) http://img101.imageshack.us/slideshow/w ... 181327.png

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 27. dub 2010 20:04:10

jtoxx
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » úte 27. dub 2010 20:44:27

BTW root na desire by mel byt zitra...
Follow me on - twitter

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » úte 27. dub 2010 20:47:30

Ten ovladač je pěknej, ale já jsem spíš myslel možnost dodělat si drivery pro jakýkoliv ovladač a to na Androidu obecně asi nejde. Nevim jestli je to minus, ale Android tím přichází o možnost kterou WM má, ale na druhou stranu to může zase být v něčem plus.

Edit: Tady je problém, že já se o ty systémy zajímam víc do podrobna a nejlepší by bylo, kdyby mi nějaký Android programátor napsal svůj názor na vývoj aplikací pro Android. Hlavně mě zajímá jaký je teď vývoj aplikací a jestli bude do budoucna lepší (třeba kvůli tomu NDK). Buď se Androidu zatím neujali profesionální programátoři a nebo je v těch aplikacích a hrách něco omezuje, protože podle mě je kvalitních aplikací a her prostě málo. Pokud by byl nějakej náznak toho, že se v budoucnu vývoj aplikací na Androidu posune správným směrem a budou vznikat i kvalitní (třeba za nějaký menší poplatek) aplikace, tak bych do Androidu šel, ale jinak nevim. Nechci si koupit něco u čeho nevím do čeho jdu.

Edit 2: jtoxx: Tak snad zítra přibyde jeden důvod pro mě koupit si Desire. Stále ale zůstávají problémy s růžovou barvou a podle mě né moc dobrým multitouchem (tím myslím použití např. ve hrách). S tou růžovou to už HTC ví docela dlouho a to mě taky trochu odrazuje, že to zatim nějak moc neřeší.

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 27. dub 2010 21:50:36

tak ked to dokazali oni pre svoj ovladač, tak to bude snaď možne(aj keď možno nie jednoducho) aj pre iný

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » úte 27. dub 2010 21:54:13

@ FreeMan3109: zaujima ma ten multitopuch, ktory stale spominas, mne sa zda, ze pravy multitouch nema ani ziadny Wm phone, zatial ho ma asi iba iPhone, nie?

Inak Google by mal mat v strede maja nejaky "majales", na ktorom by sa mal zrejme oznamit android 2.2 a mozno aj ine novinky, mozno prave pre teba celkom zaujimave, uvidime.

jtoxx
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » úte 27. dub 2010 22:02:36

No ruzova bych tomu nerikal. Co sem koukal na fotky tak je to silene slaby na to aby to byl duvod k nekoupi. S rootem se urcite obevi oprava jako jedna z prvnich veci. Multitouch ve hrach? Mam iP a ani v jedne hre multitouch nemam. Osobne ho ani nevyuziju. Jelikoz mobil pouzivam vyhradne jednou rukou a za chuze nebo kdekoliv venku taknje to neprakticke jako drzet v jedne ruce mobil a v druhe stylus. Kazdy ma ale jine priority. Nevim proc to tu stale resite. Otazka zni: koupit si jediny schopny HW s WM a to HD2 a nebo si vybrat mezi nekolika stejne schopnymi pristroji s androidem. Rekni mi jake tak dulezite app ti na androidu chybi? To vazne resis jen jakym zpusobem si s telefonem hrat? To cely den travis tim ze nahravas do telefonu cosi co te pak uspokoji? Nikdy tu takovou potrebu nikdo nemel a pokud ano tak se s ni nedelil s ostatnimi. Je tu celkem dost blaznu co se vrtaj v mobilu a rozumi tomu vic nez dost. Ale nikdy sem tu od nich necetl takovehle dotazy. Nechapu te co tim chces dosahnout a proc si tedy nekoupis ten uzasny WM a HD2 at tuhle uz pro me zbytecnou temu muzem uzavrit. Co ty na to?
Follow me on - twitter

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » úte 27. dub 2010 22:19:33

jtoxx: Nikdo tě nenutí odpovídat do nějakého pro tebe zbytečného tématu. HD2 s WM není úžasný to jsem nikdy neřek a naopak si myslím, že má daleko víc chyb než Android, ale hlavně to převyšujou ty klady na které se snažim přijít u Androida a stále jsem nedostal nějakou jasnější odpověď na ty aplikace. Multitouch je věc názoru. Někdo ho chce prostě jenom na zoom a někdo na něco víc. Já bych ho rád viděl při hrách jako na iPhone a tam jsem s ním hrál dost her. Např. třeba již zmíněný Tap Tap Revenge, kde existuje taková "amatérská" kopie i na Android, ale co jsem si všiml na videu, tak je to dělaný vždy na jeden dotek najednou, takže multitouch to nemá.

Blackhawk: Nevim jestli má WM pravý multitouch, ale hned jak jsem to zjistil u Desire, tak jsem se na jiném fóru ptal na to samé u HD2. Zatím jsem jasnou odpověď nedostal, jenom bylo napsáno, že nejspíš když to dělá HTC, tak tam bude ten samej princip, ale důkaz jsem o tom neviděl.

Ktěm aplikacím pokud to nevadí, použiju příspěvek z jiného fóra od uživatele mvp:
Uz jsem to psal - asi budu muset znovu , Android je neco jako Palm - teoreticky umi skoro vsechno , v praxi je vsechno orezane bez vetsich moznosti - oproti WM aplikacim funkcne pouze castecne !! Pripadne na nem nelze provadet vubec .

Na rozil od tebe jsem vsechny ty aplikace zkousel a vim co umi , proto o tom pisu . To plati samozrejme i o WM , to co pises treba o Office je nebetycna kravina s nekolika stran - ze je DocToGo na Androidu placene je jasne , ale proc by neslo koupit to nevim , koupit samozrejme lze , neni problem , to plati i o QuickOffice - ale oboje to jsou aplikace s asi tak 1/100 moznostmi oproti SoftMakeru nebo nakonec i o Office primo ve WM ! Stejne plati o PhotoshopMobile , o tomu pisu nahore , umi nekolik zakladnich veci ale srovnani s treba PocketArtistem neni mozne !!
Vse plati i o kalendarich a vsech dalsich vecech ... jsou , o tom neni pochyb - ale oproti wm aplikacim jsou to softy s MNOHEM mensimi moznostmi,funkcemi a tim padem vyuzitelnosti !!!
U tebe je problem ze nevis o cem pises - at je to o softu WM nebo i o aplikacich na Androida , to se nemame o cem bavit .... ze "neco" je to vim , otazka je co to umi , dela a s cim je to mozne srovnavat - a takovouhle debatu spolu vest nemuzeme :-D

Jen abys vubec tusil proti cemu apliakace Androidu stoji - treba
PocketArtist http://www.conduits.com/products/artist ... .asp?print
SoftMaker http://www.softmaker.com/english/ofp_en.htm
PhoneAlarm http://www.pocketmax.net/pA_User.pdf
PocketInformant http://download.pocketinformant.com/9/Reference.pdf

Zkus se tim prodloubat ..... at mas predstavu co chces obhajovat :-D
On má podle toho co napsal zkušenostmi s těmi aplikacemi na WM a já to vidím podobně. Nemám s tím osobní zkušenost a proto se tady na to pořád ptám. Přehrávač videa už jsme probrali, že se blíží CorePlayer, ale i podle něj jsou na WM daleko lepší (profesionálnější aplikace). Chtěl bych odpověď na otázku pokud možno od někoho nezaujatého. Myslím si to správně a je pravda to co píše o kvalitě aplikací Android vs WM?

Edit: Podle toho co napsal na jiném fóru má uživatel mvc několik zařízení s WM a Motorolu Milestone s Androidem, takže podle něj ty aplikace opravdu na motorole zkouší, ale tohle já posoudit nemůžu.

Mrazakkuba
Nové Androidě

Příspěvek od Mrazakkuba » úte 27. dub 2010 22:33:09

Blachawk: Milestone má nejspíš taky "pravý" multitouch

jinak celkově FreeMan psal už na SuperFórum... myslim, že dostal dost informací, dost se toho napsalo, dost si přečetl, stále není rozhodnut... z toho myslim vyplývá celkem jasně, že ten človek totálně neví co chce, neumí udělat kompromis a řeší úplný kraviny... nevim jestli ze sebe jenom děláš machra a řešíě nějaký programování...osobně bych řek, že bys nenaprogramoval ani kalkulačku...každopádně nevim proč furt meleš kraviny jako, že na WM jsou profesionálnější aplikace...podle mě profesionální aplikace je funkční a hezky vypadající... snad jediný přehrávač na videa, který je zdarma TCPMP vypadá jako kdyby ho programoval totální amatér, navíc na HD2 nejsou vidět "tlačítka" jako play, open atd. fakt profesionalita...ale když se tolik chceš hrabat do ovladačů apod. tak si kup HD2, měň si každej druhej den ROMku a neřeš Android... jestli tu chceš psát kraviny o profesionálních aplikacích, tak si myslim, že je to totálně zbytečný, protože mi příde, že si neměl ani Android a ani WM a neviděl si na obou systémech víc než 5 aplikací...takže si kup HD2, povztekej se u něj, ale radši si Desire pak nikde nezkoušej, protože si řekneš, že si nadělal snad na každym fóru tolik humbuku a úplně zbytečně, protože sis poradit stejně nenechal a řešil kraviny co zvládne WM navíc oproti Androidu...

btw: je toho málo a většinu věcí zvládá Android rychlejc, pohodlnějc a stabilnějc...

pardon za upřímnost...

EDIT: jestli chceš slyšet jak jsou na WM lepší a profesionálnější aplikace, tak si napiš Hulánovi, ten ri řekne jak je všechno svělý a úžasný, napíše pár svejch přirovnání a budeš spokojenej ;)
LG Optimus 2X

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » úte 27. dub 2010 22:59:42

Už radši nic nepiš meleš tady jenom blbosti. Já že ze sebe dělam machra? Řešim úplný kraviny? Pokud je pro tebe kvalita aplikací kravina, tak si kup levnej telefon s javou a ještě hodně ušetříš. Profesionální aplikace je hezká a funkční? Aha to je mi novinka, takže když udělam aplikaci na rozsvícení ledky u foťáku s hezkým tlačítkem, tak bude profesionální, protože je hezká a funkční? Podle tebe asi jo.

Nikdy jsem neměl Android? Pravda a už jsem to několikrát psal. Nikdy jsem neměl WM? Blbost a taky jsem to už psal. Podle tebe je kravina co zvládne jeden systém oproti druhýmu? Fakt mi přijdeš jako člověk co si koupí drahej telefon na machrování a je mu úplně jedno co umí nebo jaké má možnosti.

Hulánovi fakt psát nebudu, protože ten je zastánce WM a všechno ostatní je pro něj špatný. Podle tvých příspěvků mi ty zase přídeš jako zastánce Androidu co nemá nestranný pohled na věc.

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » úte 27. dub 2010 23:17:05

no obzrel som tie štyri spomenuté aplikácie, je fakt, že od pohľadu vyzerajú profesionalne a na prvé dve sa určite nič na androide vo funkciach asi nechytá, u dalších dvoch by som až tak jednoznačný nebol, ale to by som musel skusiť aplikácie do hlbky(od pohladu prd poznám, už len kvôli rozdielnemu UI a UC medzi androidom a wm, tj. závislosti na styluse-viac ovladacích prvkov na kope a závislosti na prste-ovládacie prvky skryté), musíš brať aj v úvahu, že niektoré aplikácie sú fakt vhodné len na rezistívny displej(profesionálne kreslenie)

ale jak vravím z pohľadu funkcií aplikácií sa android zatiaľ merať s 10ročným WM nemôže, je tu rok a pol a až pol roka dozadu po príchode Droida a zaujímavejších zariadení pre masy sa to s ním rozbehlo...vezmi si ako dlho trval vývoj tebou spomínaných aplikácií na WM(2-3 roky minimálne), napr. vytvoriť PSX emulator pre nový system na mobilnom zariadení s malým výkonom není práca na mesiac(není to ako emulovať gameboy)

napr. chystaní full flash 10.1 pre mobilné zariadenia meška už viac než pol roka a to nie len na androide(ktorý ho dostane ako prvý už v tomto pol roku) ale aj dalších systémoch(symbian, wm atd ktoré ho dostanu možno až na jeseň)

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » úte 27. dub 2010 23:40:03

Je fakt, že WM je tu o dost dýl, ale myslím, že za ten rok a půl už by mohly být nějaké profesionálnější aplikace a nebo aspoň náznak toho, že nějaké budou. Ano třeba profesionální kreslení ani na kapacitní displej být nemůže, ale například nějaký kvalitní editor fotek si myslím, že se dá optimalizovat pro prsty (pokud nebudeme brát v úvahu funkce, které vyžadují velkou přesnost). U Androida bych očekával hlavně pracovní aplikace na trochu vyšší úrovni. Třeba zmíněný program na Office dokumenty. Osobně jsem ho na Androidu nezkoušel, ale píšeš, že nemá takové možnosti. Z těchto mých poznatků mi připadá jakoby se Google snažil dostat na Market co nejvíc aplikací a nezáleželo mu na kvalitě jinak prostě nevidím jiný důvod, proč zatím nevznikají kvalitnější věci (rok a půl by měl stačit na něco profesionálnějšího). Každý měsíc čtu všude články o tom, jak rychle narůstá počet aplikací v Marketu, ale že by někdo hodnotil kvalitu jsem nide neviděl. Nevim, jestli to ty lidi nezajímá, ale pro mě je to prostě docela důležité a proto se o tom snažím získat co nejvíc informací vzhledem k tomu, že je to asi největší překážka, která mě zatím odrazuje od Androidu, který se mi jinak moc líbí.

GreepM
Androiďák!

Příspěvek od GreepM » stř 28. dub 2010 0:08:26

Kamo sorry ale i tak nezkuseny uzivatel jako ja ti rekne jedno.

Strasne se popiras. Libi se ti wokna a androidu vycitas ze nema dokonalej multitouch. Hry nehrajes a video nesledujes, ale i tak ti vadi, ze to android podle tebe nezvlada.
Nevim co si mam predstavit pod pojmem profesionalnejsi aplikace....nejaky system na placeni v hospodach?nebo ctecku nejakych spesl barcodu?
Treba rozumnou aplikaci na hudbu jsem na wm shanel hodne dlouho...nakonec to resil nejaky nejoblibenejsi nejpropracovanejsi player u kteryho si muzu nastavit co chci......ale aby se dal ovladat prstem to nehrozi. (netvrdim ze nejaky super neni, treba ten ze senseUI kdyz teda mate senseUI)

Promin jestli jsem prehledl tve dotazy....mohl bys je pro me prosim zopaknout. Nejlip bude kdyz je polozis WM umi toto...umi i android to stejne? priklad: WM ma nabidku start....ma tuto nabidku i android? WM umi skrolovat sidebarem umi to i android? Takhle se dovis co chces a i nejlepe to tak srovnas...ptz ti budou lidi odpovidat na tvoje kriteria

Autor tohoto vlákna
FreeMan3109
Stálý androiďák

Příspěvek od FreeMan3109 » stř 28. dub 2010 0:42:20

Nějak si nevzpomínam na to kdy jsem řekl, že hry nehraju a video nesleduju. Řekl jsem pouze to, že video není hlavní priorita. Hlavní na co jsem se ze začátku ptal bylo ohledně rozšiřitelnosti a možností obou systémů. Myslím, že definice profesionálnější aplikace je např. Office. Na WM je normální předinstalovaný Office a potom aplikace s velkým množstvím funkcí. Jak psal cryingfreeman, tak aplikace na Android zdaleka tolik možností nemá. Pokud chceš znát ještě nějaké přesnější příklady použití, můžu uvést to co mě teď napadne:

1) Internet (IM, mail, web...)
2) Download (http, torrent, ftp...)
3) Filmy, hudba, hry
4) Prohlížení/editace Office dokumentů (i .docx a formátů s OpenOffice) a prohlížení pdf
5) Vzdálená plocha
6) Ovládání přístrojů s Enigma 2 (Dreambox...)
7) Práce se soubory a podpora archivů s možností spojovat soubory v partech
8) Kalendář, který má minimálně funkce jako HandyCalendar pro Symbian
9) Podpora více mailových účtů
10) Kvalitní GPS navigace
11) Možnost přiřadit typům souborů výchozí aplikaci ve které se mají otevíra (např. když ve správci souborů otevřu .pdf aby se otevřelo třeba v jiné aplikaci než v té výchozí co je v telefonu)
12) Automatická změna profilu podle času a dne
13) Velké množství nainstalovaných aplikací
14) Možnost IPTV (není podmínkou)
15) Přístup ke sdíleným složkám v síti
...

Pár věcí, které mě teď napadly a zbytek doplním zítra.

GreepM
Androiďák!

Příspěvek od GreepM » stř 28. dub 2010 1:34:58

Lol

vidim to asi takhle...
ad1 kamos nebo nekdo ti napise IM: draku mrkni na mail ma tam odkaz na web....
ad2 jo hustej wodkaz, hned sosnu program na torrent pres ftp a pak torrent z http at muzu zacit sosat torrent pres torrent...
ad3 wow je to film? hudba?..vlastne je to hra..pockat co to je? nejde spustit:-(
ad11 zkousim priradit ke vsemu moznymu, dokonce ani ad4 to asi neotevre:-P...
jeste zkusim ad7 kdyz uz ho tu mam...hmmm taky nic
vyuzivam ad9 a rozeslu prosbu o radu na vsechny strany
ad5 odpoved je ad5 ano, jeste ze muzu vzdalene otevrit pres pc slozku v siti ad15 a nahrat soubor do komplu kde ho zkusim spustit...
pockat...neco sem zmackl "az to bude mozne, otocte se, a potom, zahnete..." sakra ad10, kde jsem to skoncil?...
ad12 18:00 automaticka zmena profilu pousti zvuky na max a take pousti ad14...budou totiz zpravy...rychle ad6
ad14 mi poradil ze v dnesni uspechane dobe se hodi mit zapisnicek nebo kalednar. Moje slova...
otviram ad8... Stoji tu: napise ti radek h. pres IM a posle ti odkaz na HandyCalendar pro symbian
...ahaaaa jeste ze mam ad13...nakonec se vsechno vzdycky vyresi

p.s. nereaguj prosim...musel jsem se odreagovat...promin jestli jsi cekal nejakou rozumnou odpoved. snad zitra

Blackhawk
Droid

Příspěvek od Blackhawk » stř 28. dub 2010 6:31:16

FreeMan3109 píše:...
Blackhawk: Nevim jestli má WM pravý multitouch, ale hned jak jsem to zjistil u Desire, tak jsem se na jiném fóru ptal na to samé u HD2. Zatím jsem jasnou odpověď nedostal, jenom bylo napsáno, že nejspíš když to dělá HTC, tak tam bude ten samej princip, ale důkaz jsem o tom neviděl.

...
To ti mozem hned povedat, kedze HD2 mam, ani ta nema multitouch, nema na to spravene kvalitne ovladace. Myslim, ze hardware by to zvladol ale softver nie.

Něrpa
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Kingzone K1 Turbo
Mobil 2 / ROM: CUBOT S308
Tablet: Nexus 7

Příspěvek od Něrpa » stř 28. dub 2010 7:12:57

FreeMan3109: A to o tom hrachu a zdi znáš?

kecinzer
Moderátor
Typ mobilu / ROM: iPhone 6S+ 64GB Silver
Twitter: kecinzer
Tablet: iPad Pro 13" 128GB Gold
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kecinzer » stř 28. dub 2010 7:39:23

jtoxx:
S tím WM mi naprosto mluvíš z duše.

FreeMan3109:
Myslím, že kdybys používal WM tak dlouho jak já, tak bys mluvil úplně jinak. Ano, těch aplikací je tu opravdu hodně a dost kvalitních, ale WM pomalu končí a s tím i vývoj kvalitních aplikací. Navíc WM nebude možné NIKDY plnohodnotně ovládat bez stylusu, ten systém tak prostě není navržen. Čili dnes má naprosto zastaralé UI, které je nutné řešit samými nadstavbami atd.

Docela mě překvapilo, že se tu zajímáš o různé věci ohledně ovladačů a pak z tebe vypadne, že jako podstatnou nevýhodu považuješ divný multitouch na hraní her. Osobně bych žádný multitouch nepotřeboval, ten který jsem viděl z videí se mi jeví jako naprosto dostačující.

Já momentálně čekám na doručení HTC Desire, protože chci začít systém používat, a ne se v něm pořád vrtat a flashovat nové verze ROM :).
Možná kdyby sis někde WM zařízení půjčil, tak na to také přijdeš.

Ještě jedna věc. Plno lidí zde píše, jaký má Android pomalý rozjezd. Já to tedy vidím naprosto opačně. Pro mě je tu Android relativně krátkou dobu, za kterou se neuvěřitelně rozšířil. Tato platforma prostě budoucnost rozhodně má.

PS. Ano, zastávám tady Android a to ho ještě ani nemám. Měl jsem však možnost si ho spustit na svém Touch Pro a ten systém mě prostě hned uchvátil.
iPhone 6S+ Silver 64GB + Spigen Air Skin
iPad Pro 13" Gold 128GB + Smart Cover
Člen AOKP ROM a autor CZ překladů | Nejnovější buildy AOKPK

jtoxx
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » stř 28. dub 2010 7:57:55

a pokud te zajima vyvoj aplikaci nebo vse okolo toho potrebneho tak se optej nekoho z ceskych vyvojaru. ktere vytvareji super aplikace. K tomu multitouch (MT), na iP mam nebo jsem mel cca 100 her a nespocet aplikaci. MT sem mel snad jen v jedne hre a na tu si uz nepamatuju. Ostatne ani iP neni herni zarizeni, kdyz uz hrat hry na dotykovem pristroji tak na iPadu, slouzi to hlavne k odreagovani a mit pubertacke sklony k chlubeni se o prestavkach ze ovladam hru dvema prsty navic mi prijde zbytecne. netvrdim ze je to tvuj pripad coz asi ne ale zavani to tim. Rikam ti svuj osobni nazor na to ze ve WM 6.5... se nekona nic zavratneho co by me donutilo k prechodu na platformu od MS. Po tom co mimochodem oznamil ze bude WP7 neocekavam ze vyrobci budou dale pracovat na aplikacich v tak hojnem poctu jako tomu bylo doposud. Jedina mozna volba se jevi poridit si telefon z druhe generace androidu. v prodeji jich je celkem dost.
Follow me on - twitter

Odpovědět

Zpět na „Android OS“