Android OSsekání aplikace "telefon"

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » čtv 13. čer 2013 8:57:12

Zdravím,

jsem poměrně rozladěn svým HTC one V. Často se mi děje (s přibývajícmi dny od reinstalu častěji) sekání aplikace telefon. Otevřu telefon, kliknu na kontakt, který chci vytočit a nic, tak "domečkem" vystoupim z aplikace, chci znova pustit telefon a nic. A najednou po půlminutě telefon volá. Nebo jiný s tím možná související věc: Chci psát sms, kliknu na "lidé" a opět bez reakce. Když napíšu číslo ručně, tak se dozvím, že se to není platný příjemce nebo tak něco. Někdo nějakej tip?
...kontaktů nemám kvatnta - možná tak dvěstě a v průměru dvě položky u jména. (telefon, mail)

Děkuju a přeji pěkné jarní dny




Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Mishack » čtv 13. čer 2013 9:10:22

Nepouzivas nejake uzasne optimalizatory ram, cistice pameti nebo task killer?
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » čtv 13. čer 2013 10:27:40

Prosím pěkně nikoliv. Na tyhle věci už pár let nevěřim:)


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » čtv 13. čer 2013 10:46:02

Jediné co používám jako trvale běžící věc, která nějak ovlivňuje chování systému je Go launcher...


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od ludekbrno » čtv 13. čer 2013 11:30:04

Mrkni do správce aplikací - "spuštěné procesy", jestli ti tam zbytečně na pozadí neběží věci, které nemusí.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » čtv 13. čer 2013 13:19:37

tam se občas něco objeví, ale to killuju RadioFM, google + a další věci, který na telefonu nepoužívám. Ale paměti je pořád vcelku dost a někdy se ten problém objeví, když je paměti volno 40MB, někdy když je 140MB. Já spíš začínám mít podezření na HW problém...


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od ludekbrno » čtv 13. čer 2013 13:39:10

HW to není, to by se telefon zasekl úplně nebo vypínal. Čím to killuješ?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Mishack » čtv 13. čer 2013 13:40:31

To neni o pameti - system si ji uvolni, kdyz potrebuje. Spis, jestli neco nevytezuje telefon.
BTw, aplikace, ktery nevyuzivas, muzes ve spravci aplikaci zakazat.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » čtv 13. čer 2013 14:14:49

Pokud jde o CPU, tak vytěžuje:)
Ve chvíli kdy se ta volací aplikace sekne, tak v OS monitoru to jsou aplikace "Lidé", "telefon" nebo "systém android"
Killuju to správcem úloh. Žádný další app pro správu jsem nikdy moc neinstaloval...

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11373
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 293
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 13. čer 2013 14:26:37

Nekiluj to ani tím správcem...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » úte 18. čer 2013 8:11:58

Všiml jsem si ještě jedné věci, část té "dvouminutovky", kdy telefon odmítá fungovat jako telefon je na >90% CPU "user dictionary"...zkusím ten stroj asi kompletně resetovat a uvidím po instalaci čeho nebo jiné aktivitě se to začne takhle kousat...

Uživatelský avatar

maxfli
Moderátor
Příspěvky: 1624
Registrován: sob 17. pro 2011 21:31:48
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG GALAXY S8PLUS G955F RENOVATE ICE ROM

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od maxfli » úte 18. čer 2013 8:30:43

Maaagor:

Pokud ti mohu doporučit, tak se Go Launcheru okamžitě zbav, používal jsem ho defaultně také, ale s přibývajícími aktualizacemi byl pomalejší a pomalejší a vytěžoval stále více RAMky až 75MB !!!
Jako alternativu jsem zvolil Next Launcher od stejného týmu vývojářů, ale je to nebe a dudy. ;)
NA PODĚKOVÁNÍ SLOUŽÍ TLAČÍTKA (PALCŮ) VPRAVO DOLE U PŘÍSPĚVKU


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » úte 18. čer 2013 9:36:54

Děkuju za tip...zkusim ho.
Je fakt, že někdy před čtvrt rokem to žralo ramky dost, ale teď to asi poladili a aktuálně chce 24MB. Ale to že mi netelefonuje telefon Go launcherem není:)


lazy
Androiďák!
Příspěvky: 529
Registrován: pon 04. úno 2013 12:45:07
Reputace: 7
Typ mobilu / ROM: S7

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od lazy » úte 18. čer 2013 9:52:45

Mně to taky dělalo, hodil jsem ho do základního nastavení a je klid. Zřejmě to má souvislost s pamětí protože předtím jsem měl kolem 50MB volných, teď kolem 100MB z 512MB. Jako když při nedostatku paměti začnou swapovat Windows, to se taky všechno zastaví.

Uživatelský avatar

maxfli
Moderátor
Příspěvky: 1624
Registrován: sob 17. pro 2011 21:31:48
Reputace: 58
Typ mobilu / ROM: SAMSUNG GALAXY S8PLUS G955F RENOVATE ICE ROM

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od maxfli » úte 18. čer 2013 12:10:16

Maaagor: Ale jdi ty, 24 MB ti zabírá provoz Go Laucheru? Nesmysl !!!
Naposledy upravil(a) don_alex dne úte 18. čer 2013 12:14:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nezneužívej citaci, máš to v pravidlech fóra!
NA PODĚKOVÁNÍ SLOUŽÍ TLAČÍTKA (PALCŮ) VPRAVO DOLE U PŘÍSPĚVKU


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » úte 18. čer 2013 13:47:05

Aktuálně 28MB


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od ludekbrno » úte 18. čer 2013 15:04:55

maxfli píše:Maaagor: Ale jdi ty, 24 MB ti zabírá provoz Go Laucheru? Nesmysl !!!
nesmysl proč???
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


sinco
Droid
Příspěvky: 2214
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 33
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od sinco » stř 19. čer 2013 17:09:32

S uzivatelem Maaagor mohu co do spotreby ram u Go Launcheru souhlasit. Bezne to bylo pres 50MB. Mozna po restaru to mohlo spadnout. To uz nevim. Uz ho nepouzivam. Je to moloch s hromadou zbytecnosti. Drive tomu ale tak nebylo. Pouzival jsem ho na HTC Evo3D s poslednim ofic androidem 4.0.1
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od ludekbrno » stř 19. čer 2013 18:49:12

Já už jsem taky hodil GO launcher do háje. Nevím proč vývojář každé populární aplikace má potřebu ji začít horečně "vylepšovat" přidáváním hromady zbytečností, až se z toho stane nepoužitelný moloch. Teď používám ADW launcher, který si bere kolem 25MB, což zvládá i moje stará plečka :-) A nenutí mi to dvakrát do týdne aktualizace :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
Maaagor
Nové Androidě
Příspěvky: 16
Registrován: sob 31. pro 2011 11:39:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC one V

Re: sekání aplikace "telefon"

Příspěvek od Maaagor » čtv 01. srp 2013 13:04:09

Takže po delší době k tomuto:
spolu s aplikací "telefon" je to aplikace "úložiště kontaktu" výsledek je takový, že s telefonem není možné pracovat. Kupříkladu dnes jsem se poměrně urgentně prostě nedovolal. Naštěstí nešlo o život, zdraví ani majetek, ale "jen" o pracovní věc. Poslední pokus o radu než to vyhodim z vokna? :roll:

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti