Android OSTether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od xsoft » pon 23. úno 2009 16:44:03

Tether - to je takova pekna aplikace, ktera vam z Androida udela APcko.

Strucny navod:
(ono to teda maka na nasdileni netu i pres USB nebo BT, ale ted k te wifi)

- vypnout wifi na telefonu (jo, vypnout)
- stahnout tether-1.6.tar a hodit na kartu (tj do /sdcard ) pres kabel - http://www.parrothd.com/tether-1.6.tar
- odpojit od pc
- v terminalu napsat:

Kód: Vybrat vše

su
tar xf /sdcard/tether-1.6.tar
tether start
A ted zkuste z pc najit ap "G1" a pripojit se na nej.

Pro zastaveni mate:

Kód: Vybrat vše

tether stop
A ted trochu podrobneji, nastavovani iptables a tak:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=474470
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=444004
http://www.androidactivity.com/tetherWifi.html

Na rychly pouzteni pozivam:
toggletether.zip (9.8 KB, 73 views)
http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=390

Budu si jeste hrat s nastavovanim nazvu (to je v poho), a nejakeho IP rozsahu a snad i toho sifrovani. Kdyby to nekomu slo, dejte vedet (jako .. nejake novinky a tipy)


:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM



Kjubaa

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od Kjubaa » sob 28. úno 2009 19:58:08

Asi sem blbej, ale kde je "terminal" ???


Kjubaa

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od Kjubaa » sob 28. úno 2009 20:30:00

Terminal sem nasel, ale hlasi mi "su: premission denied" co s tim?

Uživatelský avatar

zet
Stálý androiďák
Příspěvky: 149
Registrován: úte 10. úno 2009 13:20:09
Reputace: 0

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od zet » sob 28. úno 2009 20:31:14

xsoft píše:(ono to teda maka na nasdileni netu i pres USB nebo BT, ale ted k te wifi)
přes USB? můžu se zeptat jak? přes USB jsem nikdy síť nerozchodil, maximalne forward portu.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od xsoft » pon 02. bře 2009 11:07:22

Terminal - sosni si jakykoliv terminal z marketu (nebo pouzij ten, co je defaultne v JF).
su - pokud nejde, nemas roota -> ziskej ho (navody jsou na foru).
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od Alias75 » stř 04. bře 2009 12:18:05

Ahoj mazáci.
Myslíte , že je možné že se v dohledné době ukáže nějaká aplikačka pro G1 od T-Mobile abych mohl používat G1 jako modem ? Bez toho aby bylo nutné dostat root , což je jak jsem se trochu dopídil u CZ G1 problém?

Děkuji za jakou koliv odppověď . Za pozitivní dvojnásob :D
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od xsoft » stř 04. bře 2009 12:47:02

Nevime (i kdyz tohle je thread pro Tether).
Docela pochybuju. Ale myslim, ze se to da pouzivat pred adb ze presmerujes porty a pojedes pres socks, hmm .. nicmene to neni porad modem.
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


liborse
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: stř 22. říj 2008 21:56:29
Reputace: 0

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od liborse » ned 22. bře 2009 0:06:42

Alias75 píše:Ahoj mazáci.
Myslíte , že je možné že se v dohledné době ukáže nějaká aplikačka pro G1 od T-Mobile abych mohl používat G1 jako modem ? Bez toho aby bylo nutné dostat root , což je jak jsem se trochu dopídil u CZ G1 problém?

Děkuji za jakou koliv odppověď . Za pozitivní dvojnásob :D
Mám dojem, že někdo tu na fóru psal, že T-Mobile to chystá po uvedení češtiny.

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od Alias75 » ned 22. bře 2009 0:14:20

K mé plné spokojenosti to je vyřešeno http://www.androidforum.cz/jak-do-g1-in ... -t630.html
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od xsoft » pon 23. bře 2009 21:44:11

Dneska vysel update. Uz to umi i volbu kanalu, power manag., .. no je to proste lepsi :)
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
xsoft
Androiďák!
Příspěvky: 532
Registrován: úte 03. úno 2009 10:15:56
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB [stock rooted]
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus [AOKP]
Twitter: xsoft
Kontaktovat uživatele:

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od xsoft » stř 01. dub 2009 9:52:19

Zkuste taky aplikace aNetShare. (jak vas pekne upozornuje aTraceDog). Umi to taky ...
:[ Telefon: Galaxy Nexus | root+unlocked | fw: android 4.0.1 | recovery: ClockworkMod | ]: <v^> Reveal the mistery of four arrows on DDR.POCITAC.COM


leonell

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od leonell » ned 19. dub 2009 8:30:22

Omlouvám se, protože se zeptám skoro na totéž co kolega přede mnou ale pro mně je to hodně důležité a z odpovědí nevyplývá jestli to funguje bez roota a s G1 prodávanou nyní od TM v CZ.

Chci nový telefon a nejradši bych s Androidem čili T-Mobile G1. Nechci do něj nijak "nekorektně" zasahovat (root atd) zejména kvůli aplikaci budoucích updatů.
Platím si u TM intenetové neomezené připojení s vyhrazenou IP adresou a to protože potřebuji např na dovolené či služebních cestách mít garantovaný přístup na internet (a do firmy i k zákazníkům) z notebooku (hlavně přes SSH, WEB a VPN).
Dneska to připojuji z mobilu Nokia 6300 přes BT ale mohu to připojovat asi jakkoliv přes USB kabel, WiFi, BT či LAN (což Android nemá).
Na supportu TM mi řekli že to nejde ale já se radši ptám tady, jako java programátor bych se totiž nerad vzdával androida.

Děkuji za jasnou odpověď (TM G1, bez roota, připojení NB na internet).

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od mak » ned 19. dub 2009 10:36:28

leonell píše:Omlouvám se, protože se zeptám skoro na totéž co kolega přede mnou ale pro mně je to hodně důležité a z odpovědí nevyplývá jestli to funguje bez roota a s G1 prodávanou nyní od TM v CZ.

Chci nový telefon a nejradši bych s Androidem čili T-Mobile G1. Nechci do něj nijak "nekorektně" zasahovat (root atd) zejména kvůli aplikaci budoucích updatů.
Platím si u TM intenetové neomezené připojení s vyhrazenou IP adresou a to protože potřebuji např na dovolené či služebních cestách mít garantovaný přístup na internet (a do firmy i k zákazníkům) z notebooku (hlavně přes SSH, WEB a VPN).
Dneska to připojuji z mobilu Nokia 6300 přes BT ale mohu to připojovat asi jakkoliv přes USB kabel, WiFi, BT či LAN (což Android nemá).
Na supportu TM mi řekli že to nejde ale já se radši ptám tady, jako java programátor bych se totiž nerad vzdával androida.

Děkuji za jasnou odpověď (TM G1, bez roota, připojení NB na internet).
Domnivam se, ze zatim vsechny moznosti nahodit ADHOC AP slo pouze u dev/rootle verze.

Pokud jsi programator, tak moc nechapu proc si neporidis budto rovnou DEV verzi nebo si rootni ceskou G1.
Argument nerootovat kvuli " zejména kvůli aplikaci budoucích updatů" je nesmyslny, naopak s rootlou G1 pak muzes flashovat jakejkoli update.

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od bassaq » ned 19. dub 2009 18:16:03

funguje tether i s firmware 1.5? :)


Leonell

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od Leonell » ned 19. dub 2009 23:39:31

Mak: díky za odpověď, pokud ten tethering s rootem funguje tak tento snad poslední problém budu považovat za vyřešený.

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: Tether - (nejen) ad-hoc AP z androida

Příspěvek od bassaq » pon 20. dub 2009 9:45:41

tak si odpovim sam... ano s firmwarem 5.0.2Hr3 tether funguje bez problemu!

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti