Android OSImport vCard (vizitky) z SMS

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
rdgfdgd
Stálý androiďák

Import vCard (vizitky) z SMS

Příspěvek od rdgfdgd » úte 04. kvě 2010 3:49:00

Zdravim,

setkal jste se nekdo s nejakymi problemy s vCard, ktera prisla SMSkou? Nechal jsem si poslat vizitku z Nokie (model vam nereknu, ale nejaky novejsi hloupy) a ve zpravach to zpusobilo chaos.

- Prichozi SMS nesla otevrit, pouze se zobrazi prilozena vCard.
- Kdyz na SMS nebo prilohu klepnu, nabidne se import do People, dam OK, nestane se nic. (Resp. napise to, ze se vse importovalo ok, ale novy kontakt v telefonu neni).
- Kicker - kdyz inkriminovanou SMS smazu, presune se priloha k SMS, ktera je v konverzaci pred ni.
Jediny zpusob, jak se v tehle situaci zbavit prilohy, bylo smazat celou konverzaci.

Dluzno dodat, ze vizitka pres modrozub prijde v poradku.

Pouzivam HTC Desire bez jakychkoliv "tuningu" :)
HTC Desire > Motorola RAZR i > Motorola RAZR i > Sony Xperia Z3 Compact

Míra Mírovatý
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Kontaktovat uživatele:

Re: Import vCard (vizitky) z SMS

Příspěvek od Míra Mírovatý » úte 04. kvě 2010 7:39:20

No tak to jsem na tom teda úplně stejně. Vcard jsem obdržel, dal uložit, proběhlo potvrzení že kontakt byl úspěšně importován. Jenže pracuji s kontaky "telefon" zmíněna vizitka se uložila do "Google", ovšem pokud aktivuju tel seznam "Google" tak ten kontakt tam stejně není, objeví se jen nápis "Unnamed" a po jeho otevření je tam pouze nastavení vyzvánění, odeslat do hlasové schránky a upravit. Toť vše a kontakt nikde. Jediné místo kde se mi vizitka zobrazí s číslem je na widgetu, ale tam je mi to prt platné neboť z toho ji neuložím, jen přepíšu na papír a pak natvrdo vepíšu do seznamu kontaktu.

Co tedy s tím, budu rád za radu.

Kromě toho jsem z nějakého důvodu na začátku své android éry uložil kontakty do "telefonu" a né do "Google" a teď laboruju s tím jak je přehodit abych mohl využívat gmail (platí i pro kalendář).

To je tak když jednoho hodí do rybníka a jestli se nechceš utopit tak plav :lol:

bassaq
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4

Příspěvek od bassaq » úte 04. kvě 2010 8:03:26

pokud se vam povede ulozit vcard na SD kartu muzete pouzit aplikaci vCardIO

Autor tohoto vlákna
rdgfdgd
Stálý androiďák

Příspěvek od rdgfdgd » úte 04. kvě 2010 12:31:58

Míra Mírovatý píše:No tak to jsem na tom teda úplně stejně. Vcard jsem obdržel, dal uložit, proběhlo potvrzení že kontakt byl úspěšně importován. Jenže pracuji s kontaky "telefon" zmíněna vizitka se uložila do "Google", ovšem pokud aktivuju tel seznam "Google" tak ten kontakt tam stejně není, objeví se jen nápis "Unnamed" a po jeho otevření je tam pouze nastavení vyzvánění, odeslat do hlasové schránky a upravit. Toť vše a kontakt nikde. Jediné místo kde se mi vizitka zobrazí s číslem je na widgetu, ale tam je mi to prt platné neboť z toho ji neuložím, jen přepíšu na papír a pak natvrdo vepíšu do seznamu kontaktu.

Co tedy s tím, budu rád za radu.

Kromě toho jsem z nějakého důvodu na začátku své android éry uložil kontakty do "telefonu" a né do "Google" a teď laboruju s tím jak je přehodit abych mohl využívat gmail (platí i pro kalendář).

To je tak když jednoho hodí do rybníka a jestli se nechceš utopit tak plav :lol:
Ja bych nerad, aby to znelo skodolibe, ale jsem "rad", ze to neni defekt meho telefonu, ale ocividne nejaka design flaw. Reseni jsem jeste nevypatral, ale mozna by na tech par vyjimecnych situaci pomohlo mit bokem jeste jednoho spravce zprav, ktery by treba dokazal vybouchat prilohu na SDcard, jak tu pise bassaq.
bassaq píše:pokud se vam povede ulozit vcard na SD kartu muzete pouzit aplikaci vCardIO
On je trosku problem, ze ten vychozi spravce zprav vam s tou smskou nedovoli nic delat, ani sahat jakymkoliv zpusobem na prilohu - tedy alespon ja jsem na zadny trik neprisel :(.
HTC Desire > Motorola RAZR i > Motorola RAZR i > Sony Xperia Z3 Compact

bassaq
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4

Příspěvek od bassaq » úte 04. kvě 2010 13:19:47

mno dalsi moznosti je prohledat market (treba i placeny) s klicovym slovem vcard a projit co ktera aplikace umi... neverim ze by to nektera neumela 'precist' z sms

Míra Mírovatý
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra Mírovatý » stř 05. kvě 2010 12:28:03

Zřejmě asi jo a nebo doufat že si to tady přečte někdo kdo to již vyřešil a nebude info syslit a podělí se o ní :P

Koukám že se tenhle problém řeší duplicitně v "android mobily" "Desire", nic méně asi nic nového v téhle záležitosti že???
PS Vás to neštve že to nefunguje??? MNě teda jo :twisted:

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » sob 19. čer 2010 7:54:19

No, jsem na tom úplně stejně a dokonce jsem dostal úkol to "vyřešit" :(
Takže taky
Míra Mírovatý píše:...doufat že si to tady přečte někdo kdo to již vyřešil a nebude info syslit a podělí se o ní :P
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

dawe8788
Stálý androiďák

Příspěvek od dawe8788 » pon 19. črc 2010 17:26:58

Nikdo nevyřešil??? :?

mrpear
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus

Příspěvek od mrpear » úte 24. dub 2012 21:51:08

Jo. Ja :). Taky jsem hledal neco na viziky a nic nenasel a tak jsem udelal vlastni aplikaci... Placenou. :).

https://play.google.com/store/apps/deta ... ardmanager

Odpovědět

Zpět na „Android OS“