Android OSEduroam Mendelu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Mistik
Nové Androidě

Eduroam Mendelu

Příspěvek od Mistik » pon 17. kvě 2010 21:58:33

Zdravím, jsem tu nový, tak mě prosím případně nekamenujte za špatnou sekci :)

Dost jsem googlil a projížděl napojení s Androidem 2.1 (HTC Desire) na Eduroam na Mendelu v Brně. No moc úspěšný jsem nebyl. Každá univerzita má, dá se říct, vlastní zabezpečení sitě Eduroam. Tak jsem zkoušel a zkoušel a vyšlo mně z toho jedno vcelku funkční řešení. Netvrdím, že je jediné a správné, ale mně osobně funguje.
Upozorňuji teda, že to je hlavně pro Mendelu, nevím, jak to bude fungovat jinde.

Tak ..
Vlezeme na tento web:

Kód: Vybrat vše

https://is.mendelu.cz/auth/wifi/certifikat.pl
Stáhneme tyto následující certifikáty:
-uživatelský základní PKCS#12 (neboli PFX) certifikát (použití: MS Windows -> WiFi)
-kořenový PKCS#12 PEM certifikát certifikační autority (použití: Linux -> ověření certifikátu)

U prvního certifikátu máme dvě možnosti instalace:
První možností je uložení certifikátu (PFX) přímo na kartu. Poté otevřeme nastavení -> Zabezpečení -> Instalace z karty SD -> Zadáme heslo uživatelského certifikátu, které píše IS a poté název certifikátu. To si vyberte podle sebe.
Druhou možností instalace tohoto certifikátu je prosté kliknutí na odkaz ke stažení PFX certifikátu přímo v prohlížeči Androida, ten vás taktéž vyzve k zadání hesla a k jeho názvu.

Druhý certifikát - kořenový PEM si musíme stáhnout do počítače. Nejde jej totiž stáhnout stejně, jako PFX (Nelze vložit heslo, nebere ho). Po stažení koukneme sem:

Kód: Vybrat vše

http://www.realmb.com/droidCert/
Jedná se o Android Certificate Installer od RealmB.
Do kolonky upload vložíme stažený PEM certifikát a dáme Upload (nezapomeňte captchu :DD)
Instalátor vyklopí odkaz, který musíte naklapat v prohlížeči Androida. V Androidu se vám potom ukáže normálně na stažení. Po stažení bude chtít už jen název.

Nyní k samotnému napojení na Eduroam. Nastavení by mělo být už jednoduché.
Zabezpečení: 802.1x Enterprise
Metoda EAP: TLS
Certifikát CA: měl by už být sám vybraný, pokud ne, tak jej vyberte.
Certifikát klienta: to stejné, co u CA
Identita: jmeno@mendelu.cz, kde jméno je samozřejmě váš login (xnovak99 např.)
Anonymní identita: nechat prázdné
Heslo: Přihlašovací heslo do ISu.

Uložit a zkusit se napojit? No mně to teda funguje ;) Pokud to bude fungovat i někomu jinému, budu jedině rád. Snad existuje i kratší postup.

Planda
Stálý androiďák

Re: Eduroam Mendelu

Příspěvek od Planda » čtv 23. zář 2010 9:07:30

Paráda :-) Funguje na Galaxy S 2.1. ..
Samsung Galaxy S 8GB + A-DATA 16GB | DarkyROM v10.1 ★ JVH ★ Circle Battery Mod

aloiskunc
Nové Androidě

Re: Eduroam Mendelu

Příspěvek od aloiskunc » čtv 09. pro 2010 20:35:21

Dobry den,
chtěl bych se zeptat. Mam mobilni telefon LG GT 540 Optimus. Chtěl jsem si podle tohoto navodu taky nastavit pripojeni k wifi na MENDELU, ale u mého telefonu nešlo některé kroky přesně použit, že nastavovaní je mírně odlišné, a tak jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost i s nastavením na mém typu telefonu. Případně, kdyby někdo mi hctěl pomoci, tak mu případně přesněji popíšu, co vypadá rozhraní nastavování v mým telefonu.
Předem díky
Lojza

Odpovědět

Zpět na „Android OS“