Android OSMagic nejde zapnout

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » sob 22. kvě 2010 8:17:52

už poněkolikáté jsem si přes recovery v HTC MAgic flashnul novou ROM , včera mi však při flash napsal chybu Cant symlink /system/xbin/bb/ a /busybox system:xbin/bb Installation aborted a teď se mi vždy zobrazí pouze obrazovka HTC Magic a pak nic.WIPE ani HARDRESET nepomohli a dělá mto teď při každém pokusu o nový flash.POradí někdo odjíždím pryč a potřeboval bych ho dát do kupy


Samsung Galaxy S3


Uživatelský avatar

elesde11
Nové Androidě
Příspěvky: 24
Registrován: čtv 17. pro 2009 17:50:08
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od elesde11 » sob 22. kvě 2010 8:31:35

Skús si flashnúť ROM od HTC cez ten ich Updater. Možno to pomôže. V značení Magicu sa nevyznám, či to 32A, či 32B (ani neviem, či som to dobre napísal - ramon to opravil). Preto ti link nebudem dávať. Každopádne najprv by som skúsil toto.
Obrázek
Obrázek


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » sob 22. kvě 2010 12:14:34

Tak jsem zkusil origo ROM a při spuštění to chvíli běželo a pak vyskočila chyba.MYslím že chyba zavaděče.
Samsung Galaxy S3

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Case » sob 22. kvě 2010 14:42:39

Jerry45 píše:už poněkolikáté jsem si přes recovery v HTC MAgic flashnul novou ROM , včera mi však při flash napsal chybu Cant symlink /system/xbin/bb/ a /busybox system:xbin/bb Installation aborted a teď se mi vždy zobrazí pouze obrazovka HTC Magic a pak nic.WIPE ani HARDRESET nepomohli a dělá mto teď při každém pokusu o nový flash.POradí někdo odjíždím pryč a potřeboval bych ho dát do kupy
Tuhle chybu to hlásí v případě, že se flashovaná ROM nevejde na systémovou partition (a logicky pak ani není schopna nastartovat, protože není kompletní). Což u již vydané ROM asi nastane jedině tehdy, pokud flashuješ ROM, určenou pro jiné SPL, než jaké máš. Jelikož jsi nám nesdělil, jaký máš Magic, jaké radio a SPL, jaké recovery a jakou ROM jsi tam flashoval a jak, těžko nějak víc radit. Wipe ti v takové situaci pochopitelně nepomůže, ten maže jen obsah datové partition, na systémovou nijak nesahá (nemohl by s ní udělat nic jiného, než ji taky smazat, což jaksi není za žádných okolností požadovaná akce). Dlužno podotknout, že u celé řady komunitních ROM (zejméně Sense UI pro radio 3.22.x) wipe znamená znefunkčnění celé ROM, protože si na datovou partition autoři ROM často odkládají další systémové soubory, které se nevešly na systémovou partition.


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » sob 22. kvě 2010 20:45:12

Tak jsem začátečník ale zkoušel jsem více ROM a když se mi žádná nelíbila tak jsem tam vrátil tu svojí původní , která fungovala.Mám MAgic 32A od vodafonu,radio 6.35.08.29 a SPL 1,76 S-ON H.Recovery má to základní,které je v Magicu.A ROM [32A][6.35] Sanpei's Sense 0.4pre, bug fixes and new ERIS port based on latest dump z Legenda a ta původně šla normálně a každou ROM kterou jsem flashnul ztoho základního recovery šla spustit až když jsem tam dával zpátky tu z Legenda tak to hodilo chybu.Pokud je tam nějaká blbost tak se omlouvám,ale pokud by jsi poradil jak to vyřešit tak bych byl vděčnej
Samsung Galaxy S3


Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Case » sob 22. kvě 2010 21:49:57

Myslíš, že bys dokázal nějak srozumitelně formulovat, jak jsi přesně postupoval? Protože z toho, cos napsal, alespoň já osobně moc moudrý nejsem - vůbec nechápu, která ROM ti šla, která ne, kterou jsi tam měl původně a co si s tím pak dělal...

Mimochodem, SPL máš 1.76..a dál? To není celé, ta nejdůležitější část čísla verze chybí...

Každopádně jestli používáš oficiální recovery, tak se jednak divím, že ti vůbec šla nějaká ROM flashnout (jak jsi to dělal?), a jednak bych doporučoval začít právě instalací alternativního recovery. Jelikož máš radio 6.35, tak ovšem potřebuješ recovery pro Hero, nikoliv pro Magic.


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » sob 22. kvě 2010 22:03:50

takže původně tam byla ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=642125 a pak jsem vyzkoušel tyto dvě http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=666859 , http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=671847 fungovaly všechny ale ty dvě byli moc pomalé tak jsem tam vrátil tu původní http://forum.xda-developers.com/showthr ... 642125.ROM jsem flashoval tím způsobem, že jsem na sdcard nahrál zip s ROM a přejmenoval na update.zip,poté jsem zapnul telefon a skočil do recovery pomocí tlačítka POWER+HOME,pak jsem udělal WIPE a dal použít update z sdcard.Nic víc .Toto je vše co jsesm udělal.U toho SPL je ještě napsáno 1.76.0008 (SAPP10000).Půjde to vůbec nějak opravit nebo novej telefon?
Samsung Galaxy S3

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Case » sob 22. kvě 2010 23:06:28

Dík, takhle je to srozumitelné. Žasnu, že ti tohle všechno se SPL 1.76.0008 vůbec šlo. To je "perfect" SPL, s tím by takové věci vůbec neměly jít... :o

Můžu jen odhadovat, stoprocentně jistý si nejsem. Ale mám dojem, že ty tvoje problémy souvisí nějak právě s výše zmíněnou skutečností, tzn. žes ty updaty aplikoval takhle "nestandardně". Je tímpádem otázka, v jakém stavu se vlastně jednotlivé partition tvého telefonu nacházejí - mám podezření, že možná flashování těch updatů a následný wipe neprobíhaly úplně tak, jak měly, a že tudíž někde v systému zůstalo něco, co tam zůstat nemělo (nebo se neaktualizovalo něco, co se aktualizovat mělo).

Já bych na tvém místě postupoval následujícím způsobem. V první řadě bych změnil SPL na engineering SPL, tedy na verzi 1.76.2007. Problém je v tom, že to velice pravděpodobně ve tvé situaci nepůjde zrovna jednoduše a budeš muset podstoupit celou proceduru, popsanou v tomhle vlákně (od linkovaného příspěvku dál):

http://androidforum.cz/htc-magic-black- ... tml#p61594

Pokud to provedeš a bude to u tebe fungovat, pak bys měl mít k dispozici telefon, který bude mít SPL 1.76.2007 a bude do něj nahrané custom recovery pro Hero. V tomhle recovery bych pak dal kompletní wipe a z něj pak zkusil znovu flashnout tu sanpeiovu ROM (nebo nějakou jinou).

Pokud to ani pak nepůjde nebo pokud se ti nepodaří do telefonu dostat engineering SPL, pak se obávám, že mě nic jiného přinejmenším takhle "na dálku" nenapadá. Ale myslím si, že by to mělo zabrat.


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » ned 23. kvě 2010 0:01:40

Dík za návod ale ta origo ROM se pustí začne nahrávat ale pak spadne ,ještě to zkusím
Samsung Galaxy S3

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Case » ned 23. kvě 2010 0:31:26

"Origo ROM" myslíš tahle? http://www.mediafire.com/?w4modtnnzbw ? Co znamená přesně "spadne"?

Jinak je ale skutečně možné, že to nepůjde, protože ten postup předpokládá funkční telefon...pak možná leda zkusit nějaký postup s goldcard, možná by to šlo, ale kdo ví...

Co tě vůbec vedlo k tomu nahrávat do telefonu ROMky tak bizarním a nestandardním způsobem přes oficiální recovery?


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » ned 23. kvě 2010 0:43:01

no běží a když má udělat boot update a system update,tak místo OK tam vypíše Faile-PU a pak konec.Takhle mi to právě ukázal známej tak jsem to tak dělal o jinejch recovery jsem si přečetl až dneska
Samsung Galaxy S3


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » ned 23. kvě 2010 0:48:16

Hlásí to chybu 110 chyba otevření souboru.Mám získat úplnou sadu nástroje RUU a opakovat akci
Samsung Galaxy S3


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » ned 23. kvě 2010 11:25:34

Kde se dá ten plný balíček stáhnout,teda pokud se dá stáhnout.
Samsung Galaxy S3

Uživatelský avatar

m.cut
Androiďák!
Příspěvky: 312
Registrován: pon 15. čer 2009 13:46:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend G300
Twitter: http://www.twitter.com/m_cut
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od m.cut » ned 23. kvě 2010 14:02:30

Zkus nejdriv nahodit Recovery a udelat komplet WIPE
spust příkazový řádek v počítači (win+r -> cmd)
dostat se do složky napr. C:/AndroidSDK/tools
adb shell
("deamon started saccessfully" a na další řádek vyhodí terminál začínající #)
flash_image recovery /sdcard/recovery-RA-hero-v1.6.2.img (počkat cca 2minuty)

Takhle se mi to povedlo s SPL 1.76.0008
Huawei Ascend G300 | ROOT | ROM: originálni B892| VoIP: Mikrotech.cz

T-Mobile G1 | HTC Magic | Samsung Spica | HTC Desire | Huawei Ascend G300 .....
Slevy na jednom místě


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » ned 23. kvě 2010 22:33:10

No to právě nejde napíše to že zařízení nebylo nalezeno ale ovladače jsou a normálně RUU jde
Samsung Galaxy S3


Autor tohoto vlákna
Jerry45
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: pon 26. dub 2010 14:04:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: CriskeloROM v20

Re: Magic nejde zapnout

Příspěvek od Jerry45 » pon 24. kvě 2010 12:07:11

No tak se dneska pokusím o reklamaci....uvidíme co ve Vodafonu vymyslí
Samsung Galaxy S3

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host