Android OStelefon hlásí málo paměti

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mn.bl
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy S4 i9506

telefon hlásí málo paměti

Příspěvek od mn.bl » ned 27. říj 2013 9:36:21

ahoj,kamarád má telefon Sony xperia L. Hlásí mu,že mám málo volného místa. Přitom když se kouknete na screenshot obrazovky, tak místa má habakuk. Poradíte mi prosím co s tím má dělat? Zkoušel odinstalovat nějaké aplikace jako třeba batery widget apod., ale pokaždý to pomůže jen na chvilku.Prosím o polopatické vysvětlení proč se to děje a co s tím. Děkuji. M. http://postimg.org/image/bn62qavo3/

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: telefon hlásí málo paměti

Příspěvek od ludekbrno » ned 27. říj 2013 9:42:30

Polopaticky to asi nikdo nevysvětlí, nejspíš někde v paměti zůstalo něco viset. Asi se nevyhne factory resetu. A řekni mu, ať pak hlavně neinstaluje ty cleanery, které tam vidím a žádné task killery!!! To jsou právě aplikace, které do pamětí zasahují a pak to takto dopadá.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » ned 27. říj 2013 9:53:34

Nenapsal jsi ani, jestli vyzkoušel obyčejný restart. Vypnutí a zapnutí nestačí, pokud je aktivní tzv. "fast boot" (předpokládám, že Xperia L tuhle feature má, když to umí můj Ascend G300). Takže restart nebo deaktivovat fast boot, pak vypnout, pak zapnout. Pokud fast boot neumí, tak se omlouvám. :-)

Autor tohoto vlákna
mn.bl
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy S4 i9506

Příspěvek od mn.bl » ned 27. říj 2013 10:03:22

ok,díky vyřídím. Ten cleaner si nainstaloval až když mu to začalo tohle dělat. Myslel si, že to pomůže. Takže myslíš tovární nastavení,jo? A ještě jestli mi poradíš, nemůže v mobilu najít některé fotky o kterých tvrdí,že si je jen někam přesunul. Ale nikde se mu nezobrazí. Já mám na mém mobilu od výrobce MOJE SOUBORY. On je tam nemá. Jak ty fotky najde? Jedině když si stáhne nějaký file manager? Nebo jak prosím? Moc díky. M.

tak restart tam prý nemá.....psal jsem mu :-) Co to je prosím fast boot a kde to najde?... To víte, už jsem jiná generace :-)

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

pRo_lama
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pRo_lama » ned 27. říj 2013 12:13:03

Použi napr. aplikáciu SD Main na vyčistenie zbytočností z mobilu alebo sprav full wipe. ;)

Na to, aby si vyčistil aj rôzne veci pri aplikáciach budeš potrebovať Pro verziu. ;)
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Odpovědět

Zpět na „Android OS“