Android OSZmena romky, více místa

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » ned 03. lis 2013 16:30:49

Ahoj,
hledal sem všude možně jak "přidat" interní místo na HTC Desire, vím že to nějak jde ale čistý navod jsem nenašel. Zkoušel jsem FolderMount který mi nejde (nabizi to jen aplikaci na presun jednu a presunout ani nejde), napadlo me co dela v ROM Manager SD Card partition ale radši jsem to nezkoušel. Jde mi o to, abych rozdelil SD kartu na dva díly a na jeden by se ukladali celé aplikace jako do interní paměti a na druhou proste veci co jsou na SD kartě. Jde to nějak? HTC Desire ma na aplikace zhruba jen 150 MB! Což je proste neunosné.

Dále bych se chtel zeptat jestli jde updatnout Recovery. Mám verzi ClokworkMod Recovery v2.5.0.7, znamy mi jednou tvrdil že to updatnul pres ROM Manager ale ja to zkoušel několikrat a prostě nic.

Jinak, ROOT mám (ikdyž se mi zdá že jen tak nějak na půl), a tady přikladam screen infa o telefonu.
Obrázek

Díky všem předem za pomoc. Nechci si kupovat nový mobil. Chci vyždímat co nejvíce to jde ze starého Desire. :) To místo nějak vyřešit jit musí... a Android si pak nahraju 4.2.2 nebo 4.3 což jsem koukal, že by také neměl být problém.




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12720
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od ramon.dexter » ned 03. lis 2013 16:47:22

Jde to jenom a pouze tak, že si uděláš ext oddíl na sd kartě. On Staroušek Desire totiž má jenom 512MB vnitřní paměti, takže máš smůlu, to prostě nenafoukneš. :cry:
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7812
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 111
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Cleric » ned 03. lis 2013 17:15:22

Potřebuješ přerozdělit oddíly a k tomu ti pomůže toto http://alpharev.nl/

Dole je tabulka, vybereš Bravo CM7 r2 Musíš vždy vybrat stejnou nebo větší hodnotu, nikdy né menší jinak nenabootuješ.

Stáhneš patřičný soubor s názvem PB99IMG_cm7r2 a přejmenuješ na PB99IMG.img

Uložíš na kořen karty a dostaneš se do bootloaderu, tam tě už vyzve k potvrzení.

Změní ti to oddíly a budeš mít na aplikace cca 300MB ;) já používal verzi pro Oxygen

Jen nezapomeň!!! Pokud budeš chtít jinou ROM s jinou velikostí musíš znovu provést tento krok, ale s jiným souborem!!!

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » ned 03. lis 2013 18:43:08

To ramon.dexter:
To znamená že jde rozdelit karta třeba na polovic a 4GB "přidat" na interní paměti, abych tam mohl mít 4000MB víc na aplikace?

To Cleric:
Super, tohle mi pomůže hodně, zkusím. :))

EDIT:
Cleric píše:Potřebuješ přerozdělit oddíly a k tomu ti pomůže toto http://alpharev.nl/



Stáhneš patřičný soubor s názvem PB99IMG_cm7r2 a přejmenuješ na PB99IMG.img

Uložíš na kořen karty a dostaneš se do bootloaderu, tam tě už vyzve k potvrzení.
Asi něco dělám blbě. Předpokladam že po stahnuti to musím rozbalit. Soubor se jmenuje hboot.img tak jsem to přejmenoval na PB99IMG.img a dal jsem ho na SD kartu, tam kde mam všechny složky... galerie, system, data atd ... pak vlezu do zavadeče a dam fastboot a behem kratky chvili najede list ze img nenaslo.

Musim pak dat tovarni nastaveni?

EDIT by don_alex:
Nepiš dva a více příspěvků pod sebe, od toho máš tlačítko "Upravit"! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7812
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 111
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Cleric » ned 03. lis 2013 19:50:01

Pokud se ti to stáhne jako*.img, nikde nic nerozbaluješ, už je to hodně dávno co jsem to dělal. Musíš zkoušet, ale vím že to funguje.

Pokud to neprošlo, tak tovarní nastavení nemusíš dávat.

EDIT:

Máš telefon S-OFF??


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » ned 03. lis 2013 20:48:22

Jak poznám jestli mám? Jinak se to tedka snažím luštit všemožně na netu anglicky. Pochopil jsem že ten HBOOT.img musi byt zazipovan v archivu PB99IMG.zip a ten pak spustit z toho bootloaderu ale nejsem si jist jestli to spouštim správně. A jestli mám soubor na spravném místě. Misto v systemu, cache a data si vždy zčeknu po něčem co udelam ve FolderMountu a zatim žadna změna.

EDIT:
Zkoušim podle http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1206839 ale už nazačatku jsem se zasekl pač nemužu najít adb_fastboot_win32.zip, puvodni link nejde.

EDIT by don_alex:
Nepiš dva a více příspěvků pod sebe, od toho máš tlačítko "Upravit"! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7812
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 111
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Cleric » ned 03. lis 2013 21:32:53

V Bootloaderu budeš mít úplně nahoře myslím Revolutionary a pod tím by mělo být místo S-ON - S-OFF

Jinak pokud by ti to nešlo tady jsem ti našel podrobný návod jak změnit velikost uložiště na SD kartě. http://www.netor.cz/2013/01/06/htc-desi ... -mount2sd/

A tady máš i návod změnu oddílů hezky česky http://johny-g.blogspot.cz/2010/11/lade ... ast-3.html

Jinak prosím tě, musím tě na to upozornit!! Nepiš dva a více příspěvků pod sebe a používej tlačítko Upravit.

Snažím se to tu kontrolovat ale občas jsem mimo PC

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7812
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 111
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Cleric » ned 03. lis 2013 22:19:03

Tady jej máš: Vše tu bylo již popsáno.
http://androidforum.cz/plnohodnotny-roo ... t7632.html

a

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?p=8574803

a

http://johny-g.blogspot.cz/2010/11/lade ... ast-3.html je to ten samý odkaz co jsem ti dával na změnu oddílů.

Všechno si to pořádně pročti. Jen doplním, že Nenesu žádnou odpovědnost za vzniklé škody

S-OFF je dosti ošemetná věc a může dojít k umrtvení telefonu!!!

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » ned 03. lis 2013 22:43:02

Díky..

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » sob 09. lis 2013 20:58:09

Tak super, sice byl prvně problém s tim že po S-OFF mi zamrzl mobil s Jokerem, ale po nahrani novy romky už to šlape, místa mam asi o 125 MB zhruba víc... ted jen nahrat milion aplikaci a milion nastaveni zpatky... neobo možna mam nějakou zalohu a uvidíme jak to pojede v praxi :)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Pedro1 » pon 11. lis 2013 23:30:49

Zdar,
pokud mas cm 7.2.0.1, jak jsem videl vyse, tak stahni S2E, rozdel partisny na ext 4 a FAT, obe musej byt primarni , nastav S2E (das presun vseho, krome dalvika), v nastaveni pripojis oddil a restartuj. A ten ext oddil bude brat, jako interni pamet, ja ji mam 1 GB.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » úte 12. lis 2013 7:21:18

Asi vyzkouším :) a nezkoušel sis nahrat Android 4.3 ? Na internetu jsem viděl že celkem šlape, prej si to Desire dává s prstem v nose.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Pedro1 » úte 12. lis 2013 20:58:31

Jeste nezkousel, ale chtel bych se do toho nekdy pustit, zatim, jsem jeste nenasel odvahu :lol: .

Otazka do plena: Budu muset zalohovat, ale nevim, zda mi to k necemu bude, protoze mam jinej hboot, takze pripadna obnova po neuspechu by asi byla nemozna, nemylim se, musel bych asi vratit hboot?

Apropo, je nejake omezeni velikosti nandroid zalohy?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » úte 12. lis 2013 21:38:51

Tak kdyz si zalohuješ romku pres Titanium Backup tak pak stačí nainstalovat stjenou romku a obnovit ne? O ničem jinem to neni si myslim

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Pedro1 » úte 12. lis 2013 23:17:50

No, ja si prave nejsem jistej, jestli nebude vadit jinej hboot? Prece jenom mam CM7r2, a musel bych to dat na vetsi, nejlepe stock. Zaloha by byla na tom mensim, obnova na vetsi.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Radiaw
Stálý androiďák
Příspěvky: 54
Registrován: pon 13. pro 2010 10:52:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC One M7

Re: Zmena romky, více místa

Příspěvek od Radiaw » stř 13. lis 2013 21:35:13

Tak navrat hbootu by snad melo byt hned ne? :)

EDIT: Ty smajlici sou fakt děs tady :D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host