Android OSPripojeni k WIFI

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
snuz
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 14. lis 2013 20:22:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG L9 II Black + 32GB

Pripojeni k WIFI

Příspěvek od snuz » čtv 14. lis 2013 20:30:39

Zdravim, mam problem s pripojenim se k siti WIFI s Xperii s Androidem 4.1.2. V podstate je to novy mobil a jedna se o to, ze doma se k siti pripojim, ale da se rict ze nikde jinde ne - hospody, restaurace, prace atd. Kdyz se chci pripojit, zadam heslo, tak se mobil snazi 5x pripojit a pote napise "problem s overenim". Nevite nekdo kde by mohla byt chyba? Diky


LG L9 II + Acer Aspire V3-571G s FullHD IPS displejem + Nikon D5100 (VR 55-300mm a VR 18-55mm) = o zabavu postarano :)


Uživatelský avatar

karel743
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: pát 01. úno 2013 13:17:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 4x HD P880
Rom: CM13
Bydliště: Náměšť nad Oslavou

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od karel743 » ned 17. lis 2013 16:43:40

Zkontroluj si heslo.
Jinak mám podobný problém s tím, že jsem si jednou smazal profil s domácí wifinou, a od té doby si telefon po vypnutí wifi tu síť nepamatuje a musím znovu a znovu zadávat heslo k přihlášení k vlastní wifi. Nepomohlo ani načtení ze zálohy. Dělalo to ve 4.1 a dělá mi to i ve 4.1.2 pro přeflešnutí. V servisním menu si nemůžu nastavovat preferované sítě.
Jak tedy tu wifinu zadat, aby se dobře uložila?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od LivArt » ned 17. lis 2013 16:45:23

Zkus se k ní nepřipojovat, ale ručně vytvořit připojení.

Uživatelský avatar

karel743
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: pát 01. úno 2013 13:17:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 4x HD P880
Rom: CM13
Bydliště: Náměšť nad Oslavou

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od karel743 » ned 17. lis 2013 19:51:55

To už jsem taky dělal, jak kdyby od té doby byla na nějakém blacklistu. :cry:

Uživatelský avatar

ddaveid
Androiďák!
Příspěvky: 643
Registrován: sob 06. dub 2013 15:33:17
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3
Rom: MG4
Bydliště: Ostrava

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od ddaveid » ned 17. lis 2013 20:27:43

LivArt píše:Zkus se k ní nepřipojovat, ale ručně vytvořit připojení.
Nedostane se na net, protože nezná IP od brány, musí se připojit automaticky, jinak to nejde.


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od LivArt » ned 17. lis 2013 20:29:24

Cože? :D

Uživatelský avatar

ddaveid
Androiďák!
Příspěvky: 643
Registrován: sob 06. dub 2013 15:33:17
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Galaxy S3
Rom: MG4
Bydliště: Ostrava

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od ddaveid » ned 17. lis 2013 20:30:46

Že, když bude někde v restauraci a bude se chtít připojit na net, tak pouze přes DHCP, ručně to sice zkoušet může, ale když nezná adresu brány, tak končí. Doma je to věc jiná, tam všichni známe své údaje.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od ludekbrno » ned 17. lis 2013 21:03:27

On ale nepíše nic o manualním zadání IP. Jen o předání wifi sítě. To spočívá v zapsání SSID a hesla zabezpečení. S IP to nijak nesouvisí, tu si telefon načte sám po připojení k té síti.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Pripojeni k WIFI

Příspěvek od LivArt » ned 17. lis 2013 21:16:51

A i kdybych mluvil o manuálním zadávání IP adres (jakože o tom jsem vůbec nemluvil), tak adresu výchozí brány tak úplně nepotřebuješ znát, stačí to opsat od toho, kdo dostal nastavení od DHCP serveru. Najít volnou IP bude v cizí síti složitější. ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti