Android OSAndroid a synchronizace s MS Outlook

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
danmars
Nové Androidě

Android a synchronizace s MS Outlook

Příspěvek od danmars » stř 02. čer 2010 8:38:51

Hezký den,
jakým způsobem přenesu data z kalenáře z Outlooku do androidího telefonu. Ke své nokii připojím USB kabel, potvrdím synch. a přes PC suite se mi nasypou data z kalendáře. Lze tohle i u Androidu? Existuje k tomuto účelu nějaká app do počítače? Děkuji.

Blackhawk
Droid

Re: Android a synchronizace s MS Outlook

Příspěvek od Blackhawk » stř 02. čer 2010 9:05:52

Aky mas telefon?

tomec83
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomec83 » stř 02. čer 2010 9:48:07

no co takto skusit origo aplikaciu htc sync, ktora sa uz nachadza priamo na PK telefonu desire. Najlepsie je zacat pouzivat vsetko od google :-D

@telefon    

kennedy
Nové Androidě

Příspěvek od kennedy » pát 27. srp 2010 6:50:40

Dibli
Stálý androiďák

Příspěvek od Dibli » pát 27. srp 2010 7:06:19

nastroj zminovany vyse mi bohuzel stale duplikuje ( a dal pridava znovu a znovu ) kontakty. Podle meho je vhodny jen na jednu synchronizaci pro pripad obnovy.Pouzivam w7 hp 32 bit a outlook 2003.

@telefon    
HTC One X

shark
Nové Androidě

Příspěvek od shark » pon 06. zář 2010 13:30:59

Planuji poridit take telefon s androidem a potreboval bych vyresit stejny problem, synchronizaci androida ( bud x10 nebo desire) s ms outlook pres usb kabel u sveho pocitace.
mam w7, ms (ofiice) outlook 2007.
dosud jsem pouzival telefon s windows mobile 6.x a synchronizace byla uplne skvela.

prave proto, ze hodlam prejit na androidi telefon zjistoval jsem co a jak, a zda se mi, ze to neni uplne jednoduche. nechci synchronizovat pres google a potrebuji synchronizovat mimo kontaktu a kalendare take tasky a poznamky. emaily nepotrebuji.

nevite o nejakem programu, ktery by tohle umel dokonale a bez problemu .muze byt i placeny ale hlavne funkcni !

dik za pripadnou radu a inspiraci.

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » pon 06. zář 2010 14:01:16

Pro HTC není problém, má svůj spolehlivý software HTC Sync, zdarma
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

TheBear
Nové Androidě

Příspěvek od TheBear » pon 06. zář 2010 20:28:14

Ahoj, mám stejnej dotaz, akorát místo HTC asi pořídím Samsung Galaxy. Androidem jsem dosud zcela nepolíben, ale líbí se mi víc než současnej odcházející iPhone. Synchronizace s Outlookem (stačí mi kompletní kontakty a kalendář, ještě lépe více kalendářů) je ovšem nutnost. Můžu se někoho zkušenýho zeptat, zda a jak to funguje, resp. jestli je k tomu zapotřebí nějaká aplikace? Mám W7 64bit a Outlook 2003. Díky moc.

mancusco
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HUAWEI Ascend P7

Příspěvek od mancusco » pon 06. zář 2010 20:32:24

nejjednodušší to je přes google účet pomocí google sync, tj. bezdrátem, tolik dat to zase nesebere
Ascend P 7

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » pon 06. zář 2010 20:33:43

shark píše:Planuji poridit take telefon s androidem a potreboval bych vyresit stejny problem, synchronizaci androida ( bud x10 nebo desire) s ms outlook pres usb kabel u sveho pocitace.
pokud přes drát, tak Companionlink, umí všechno se vším
Ascend P 7

TheBear
Nové Androidě

Příspěvek od TheBear » pon 06. zář 2010 20:44:25

mancusco: díky, předpokládám správně, že to znamená napřed přenést data z Outlooku do aplikací od Google a pak synchronizovat přes Google sync? Já jsem v tomhle fakt novej, nemám ani účet na Gmailu, Google používám jen jako vyhledávač, takže sorry za dotazy jak z první třídy, ale někdy se začít musí :-).

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » pon 06. zář 2010 21:32:33

Synchronizaci s Gmail provádíš přímo z telefonu online, ať už přes datvé služby operátora automaticky, nebo jen přes wifi ručně... Základem je zmiňovaná aplkace Companionlink, který ti převede vše na vytvořený gmal. Bez toho účtu se tak jako tak neobejdeš, je podmínkou aplikace Market na stahování aplikací do telefonu, ale to už jsem mimo téma.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » pon 06. zář 2010 22:25:58

je to nutné rozdělit na dvě části.
Kalendář, prostě se nainstaluje google sync, zadá gmail a je to. Jakoukoliv změnu máš za chvíli v telefonu. S kontakty to je horší, ty to neumí synchronizovat. Já osobně je primárně již držím jenom na Google. Tam je můžeš přenést přes csv soubor nebo zmíněným Companionlinkem. Myslím, že snad je i trial, uděláš to jenom jednou. Problém totiž je, že přes kabel je dáš do telefonu přes HTC Sync. Pokud je synchnizuješ i přes Google, tak je máš v telefonu vlastně dvakrát. Proto je držím jenom na Gmailu v Kontaktech a synchronizaci přes HTC sync už nepoužívám, protože potřebuji synchronizovat i v práci. S kalendářem není problém, v práck mám google sync také. Jinak řečeno, kontakty se synchronizují jenom mezi Gmailem a telefonem, pak je mám jenom jednou a v telefonu nemusím vybírat, které kontakty chci, tj. Google nebo PC. Ale už to tady probíráno bylo.
Ascend P 7

shark
Nové Androidě

Příspěvek od shark » úte 07. zář 2010 10:55:27

...a umi ten Companionlink synchronizaci POUZE mezi telefonem a outlookem pres kabel? ( kontakty, kalendar, tasky, poznamky)
bez toho aby se to tahalo, at uz jakkoliv, pres googl atd...

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » úte 07. zář 2010 12:35:06

myslím že umí, ale v tomto případě bych raději použil HTC Sync, pokud tedy máš HTC :D, ale jak tu už kdosi řekl, Googlu se nevyhneš a je to komfortní, rozhodně bych ho preferoval
Ascend P 7

shark
Nové Androidě

Příspěvek od shark » stř 08. zář 2010 11:02:41

no, me by htc sync nevadil, ale zatim umi jen kontakty a kalendar...;-)
i kdyz udajne verze 3 umi i ostatni, ale ta je snad jen pro nejakej jinej typ nez desire...

Porky
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od Porky » čtv 09. zář 2010 7:48:22

Dnes jsem začal testovat Companionlink a DejaOffice a zatím se zdá funkční. Žádný google účet, jenom USB kabel. Synchronizuje kontakty, kalendář, úkoly a poznámky :idea:
Samsung GALAXY S / ECLAIR.XWJM2 / root
Samsung GALAXY Note 10.1

shark
Nové Androidě

Příspěvek od shark » čtv 09. zář 2010 14:50:05

jde to i bez toho DejaOffice ?

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 09. zář 2010 14:59:37

Porky píše:Dnes jsem začal testovat Companionlink a DejaOffice a zatím se zdá funkční. Žádný google účet, jenom USB kabel. Synchronizuje kontakty, kalendář, úkoly a poznámky :idea:
Dovolím si dotaz: nutí tě někdo používat tu microsoftí zrůdu (outlook)? Musíš to dělat kvůli práci? Mail máš určitě u seznamu. A z mýho pohledu je google mnohem důvěryhodnější a kvalitnější než bláznivej seznam, kterýmu pořád uspokojivě nefunguje synchronizace mailů přes pop3.
Pak je tu ještě ta věc s pohodlím. Pokud to budeš mít u googlu, maily ti budou automaticky chodit do telefonu. Stejně tak kalendář a kontakty - vytvoříš novej kontakt/událost v kalendáři a ihned je synchronizovaná na účtu a přístupná z jakýhokoli počítače s připojením do internetu.
Tvůj postup - vytvořím událost v kalendáři, spojuju kabelem, synchronizuju. Nemám kabel, nesynchronizuju. Pohodlí nulový. Ale pokud ti to vyhovuje, tvůj boj.
No a pak taky nezapomeň na jednu důležitou věc - žádnej účet u googlu = ani jedna aplikace z Marketu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Porky
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od Porky » pát 10. zář 2010 8:09:27

Ano, trefil jsi to. Mám Outlook povinně v práci. Účet na googlu jsem si zřídil taky, ale jenom kvůli androidu a marketu. Mám už roky vlastní mail na atlasu, na který jsou všichni mí známí zvyklí a teď už je nehodlám přeučovat na gmail.
Prostě a jednoduše, i když by google řešení bylo nakonec možná jednodušší, okolnosti mě nutí používat kombinaci Outlook (pracovně) a POP3 (soukromě). Navíc mi chodí z Atlasu zadarmo sms o každým mailu, takže jsem v obraze stále a nemusím mít ani datovej tarif.

Můj postup - pokud sedím u PC, pracuji plnohodnotně s Outlookem. Než jdu z práce domů, synchronizuji. Když je potřeba (doma, služební cesta, večer v hospodě,..) pracuji plnohodnotně s DejaOffice a při prvním zapnutí PC to hodím kabelem do Outlooku a pracuji zase s ním. Mě to přijde celkem pohodlný, nemusím synchronizovat každou událost zvlášť, "pouze" dvakrát denně a kabel nosím v brašně u notebooku. Emaily a kontakty nepotřebuju synchronizovat, to obsluhuju výhradně z PC.
Na druhou stranu: byl jsem pracovně několik dní v cizině a s google řešením bych musel platit draze data, nebo lovit wifinu, abych to dostal z jednoho zařízení do druhýho..

To shark: obávám se, že bez DejaOffice to nepůjde, ty programy spolupracujou nejspíš jenom spolu.. Ale je to celkem schopný prográmek a zatím funkčně nejvíc podobný outlooku (z těch, co jsem vyzkoušel). Můžeš ho stáhnout z marketu a vyzkoušet.
Samsung GALAXY S / ECLAIR.XWJM2 / root
Samsung GALAXY Note 10.1

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » pát 10. zář 2010 15:20:28

já tedy nevím, mám také několik mailových účtů, všechny přesměrovávám na gmail a ten jediný synchronizuji s Outlookem. Nevím tedy, proč by si známí měli zvykat na novou adresu?, dál využívají tu starou.
Ascend P 7

TheBear
Nové Androidě

Příspěvek od TheBear » pát 10. zář 2010 22:36:34

Díky všem za informace, Galaxy je doma, nakonec pomohl program Kies od Samsungu, s Outlookem to synchronizuje v pohodě cokoli. Co se týče Google aplikací, jsou asi lepší, ale nějak se mi na nich nedaří rozchodit offline mód (někdy funguje, někdy jen trochu a někdy vůbec, systém fungování jsem nepochopil, asi je náladovej :-)) a občas ho bohužel potřebuju, takže zatím zůstanu u Outlooku. Nicméně Android se mi líbí a Galaxy mi připadá jako výrazně lepší stroj než iPhone 3Gs.

kazatell
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: htc sensation
Tablet: Asus transformer TF300TG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazatell » pát 10. zář 2010 22:46:41

já mám hodně podobný problém, jako je výše zmiňovaný, ale bohužel již nemám předchozí telefon. Měl sem kaisera s WM a dělal sem normálně zálohu kontaktů s pomocí activeSync, pak se telefon rozbil a po úspěšné raklamaci sem si vzal HTC Desire. Myslel sem že to půjde normálně synchronizovat, ale nějak to nejde a sem docela bezradný...
děkuju za nápady...
HTC Kaiser s nástavbou Sence z HTC Hero, HTC Desire, HTC Sensation, Asus Trensformer TF300TG
Když se na něco ptám věřte že Google sem už zkoušel... ale nepomohlo to

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » ned 12. zář 2010 8:22:36

pokud je máš v outlooku, tak nemůže být přes HTC Sync problém. Nemusíš je ale vidět, pak v Lidé nastavení
Ascend P 7

kazatell
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: htc sensation
Tablet: Asus transformer TF300TG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kazatell » ned 12. zář 2010 15:08:41

jo tak to bude asi ten problém... sem měl asi jen nějakou trial verzi... ale ty kontakty někde v počítači musejí být uložené... když při připojení k počítači sem měl pokaždé všechny duplicitní...
HTC Kaiser s nástavbou Sence z HTC Hero, HTC Desire, HTC Sensation, Asus Trensformer TF300TG
Když se na něco ptám věřte že Google sem už zkoušel... ale nepomohlo to

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » ned 12. zář 2010 21:59:29

Trial HTC Sync není
Ascend P 7

jenda74
Nové Androidě

Příspěvek od jenda74 » pon 13. zář 2010 1:16:35

Tohle byl můj problém při rozhodování se zda koupit Android. Kouppil, jsem jej a nakonec jsem spokojenej s řešením Google ve smyslu synchronizace přes jeho účet, kdy stažená utilita sama synchronizuje outlook s webem a následně se jakákoli změna přenese na mobil. V reálu to funguje tak, že si zadám nový úkol do kalendáře, zadám nový kontakt do adresáře, dám synchronizovat a do 1 min. mám informace v telefonu a díky widgetu i na ploše. Vyzkoušel jsem i Adnroid sync, ale synchronizace nebyla 100%, navíc trvala i 3 minuty, nebo se to kouslo navíc s nastavováním režimu USB. Bezdrátově je to nakonec k naprosté spokojenosti a díky účtu Google se mi informace přenesou i na pracovní notebook doma, to už je ta třešnička na dortu - synchronizace mezi 3 zařízeníma, bezdrátově a okamžite. Strach z Google namám, stejně myslím, že 99% lidí synchronizuje data, která nikoho nazajímají a i tak můžete zaregistrovat účet s nesmyslným jménem a údaji. Pak Vás i díky tomu těžko někdo případně dohledá :-)

cupka
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One

Příspěvek od cupka » pon 13. zář 2010 9:59:11

Ahoj, mám HTC Wildfire. Na PC nainstalovanou aplikaci HTC sync. Pripojím telefon, zapnu nastavení sd karty na HTC sync.
V PC se mi otevre aplikace sync. Dokazu sesynchronizovat, hudbu, galerii, záložky i dokumenty. Jen kalendář mám neaktivní a nejde synchronizovat. Co s tím ? Kdo mi poradí ?

Předem díky

mancusco
Androiďák!

Příspěvek od mancusco » pon 13. zář 2010 11:36:59

protože musíš zvolit HTC Sync v telefonu, ne kartu, ale to je snad logické, ne
Ascend P 7

cupka
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One

Příspěvek od cupka » pon 13. zář 2010 12:27:13

mancusco píše:protože musíš zvolit HTC Sync v telefonu, ne kartu, ale to je snad logické, ne

Ano, logické. Přečti si, co jsem v dotazu psal ...
cituji: "Pripojím telefon, zapnu nastavení sd karty na HTC sync."

Odpovědět

Zpět na „Android OS“