Android OSRAM


Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

RAM

Příspěvek od koupmi » stř 01. led 2014 21:20:24

Zdravim nějak se mi asi porouchala ramka na Acer Iconia A1 - mám tu využito 0,94GB a volno pouhých pár desítek mb a všechny aplikace i chrome padají.Když sečtu všechny spuštěné aplikace tak dohromady žerou max 50mb,takže bych měl mít naopak 0,9GB volno





Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 01. led 2014 21:32:18

Tak po aktualizaci mám volných 600mb ram což ujde,ale i tak nevím co zabírá těch 300mb

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: RAM

Příspěvek od don_alex » stř 01. led 2014 21:32:27

Udělej hard reset a pak uvidíš.

EDIT:
A nepiš prosím víc příspěvků pod sebe, na to máš tlačítko upravit.

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 01. led 2014 21:34:50

don_alex píše:Udělej hard reset a pak uvidíš.
Napiš mi to podrobněji,mám ten tablet terpve týden.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: RAM

Příspěvek od don_alex » stř 01. led 2014 21:37:06

Udělej obnovu továrního nastavení (nastavení - záloha a obnovení). Obzvlášť po aktualizaci je to více než vhodné.

A ještě prosím necituj předchozí příspěvek. Prečti si ta pravidla prosím.

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2



Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 01. led 2014 21:41:12

aha to mi prý smaže všechny stažené soubory to nechci..je nějaká appka na optimalizaci ramky?

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: RAM

Příspěvek od don_alex » stř 01. led 2014 21:43:08

Bohužel smaže, ale věř mi, je to to nejlepší co můžeš udělat. Stažené soubory si můžeš snadno zálohovat.

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » stř 01. led 2014 22:36:47

koupmi píše:aha to mi prý smaže všechny stažené soubory to nechci..je nějaká appka na optimalizaci ramky?
1) žádná apka na to není

2) to není potřeba

3) volná RAM je k ničemu, protože jen zbytečně žere baterku. Takže android sd snaží vždy co nejvíc RAM využít, urychluje tím spouštění aplikací. 600MB volné RAM je naprostý luxus. Pro bezproblémovou práci bohatě stačí 150MB volné RAM.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: RAM

Příspěvek od don_alex » čtv 02. led 2014 0:00:36

Přesně tak, nicméně udělal bych ten hard reset kvůli té aktualizaci..
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


Peterek82
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 02. led 2014 19:53:48
Reputace: 0

Re: RAM

Příspěvek od Peterek82 » čtv 02. led 2014 20:04:38

Zdravím vespolek.
Co se týče RAM, řeším stejné dilema, ale spíš mě to zajímá z technického hlediska. Koupili jsme dceři Iconii A1-810. Nainstaloval jsem Avasta a na doporučení známého Clean Mastera na pročišťování a zabíjení apek. Uživatelsky znám Androida už nějaký ten pátek, ale nikdy jsem neměl zařízení, na kterém bych otestoval jeho možnosti. A1-810 má technicky 1giga RAM, dcera si nainstalovala nějaké apky a hry a já se jal v různých časových intervalech po různých činnostech kontrolovat běh systému. U RAMky mě zarazilo její fungování. Něco jsem si tu na foru přečetl, ale přezto se zeptám:

1. Systémový správce apk ukazuje spuštěných cca 7-9 procesů s dohromady cca 50 mega, RAM je ale volné třeba půl giga. Běží něco skrytě?
2. Avast mi ukáže volné RAM např. 500 mega, CM diagnostikuju možnost uvolnění třeba 150 mega. Proto teda zvolím možnost tuto paměť v CM uvolnit, Avast ale hlásí pořád stejné hodnoty.
3. O problémech, resp. fungování Androidu jsem už něco načetl, nicméně se prostě musím zeptat, zda má vůbec smysl instalovat na tablet/telefon antiviry a AppKillery a různé cleanery.

Mám pocit, že každá z těchto "užitečných" aplikací ukazuje uživateli něco jiného a vůbec si neumím ověřit, do jaké míry jsou efektivní.

Proto mě zajímá, jak se o uvolňování RAM co nejlépe postarat, jak se případně postarat o celý Android jako takový.

Předem díky za odpověď.

Peterek82

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: RAM

Příspěvek od LivArt » čtv 02. led 2014 20:06:41

Avast a ten druhej nesmysl vyhodit, pak se můžeme bavit.
Skrytě nic neběží, část paměti si bere HW a kernel. To číslo, který vidíš v systému, už je pro tebe využitelná paměť.
"Proto teda zvolím možnost tuto paměť v CM uvolnit, Avast ale hlásí pořád stejné hodnoty." - protože prasíš systém násilím.

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10725
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 294
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S22
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: RAM

Příspěvek od Mirda86 » čtv 02. led 2014 20:09:41

Android se postara sam o sebe tak jak je naprogramovanej.Ty zabijaci apek a antiviry sou nejvetsi nesvar co muzes do zarizeni stahnou.Znamemu co ti tohle doporucil bych dal leda tak par facek.Za to ze doporucuje neco o cem nema ani paru.
A ano.Ty programy na cisteni ram ukazuji casto rozdilne hodnoty nez ty co ti ukazuje system sam.

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: RAM

Příspěvek od don_alex » čtv 02. led 2014 21:38:21

A další nešvar je sledování těchto hodnot. Je to úplná ztráta času a zbytečné starosti.
Co se týče volné RAM 500 MB je to úplně v pohodě, naopak je možná zbytečně moc volné paměti. Volná RAM = zbytečná RAM která akorát žere energii.
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


Peterek82
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: čtv 02. led 2014 19:53:48
Reputace: 0

Re: RAM

Příspěvek od Peterek82 » čtv 02. led 2014 21:45:04

Ahoj,
díky vám za odpovědi, popravdě jsem něco takové čekal a do jisté míry jsem rád, že jsem se v mé doměnce nespletl.

Ano, známého pozdravím a předám odkaz na toto forum :-)

Položím poslední dotaz, který od RAM odbočí, ale v návaznosti na vaše odpovědi snad nebude překážet:

Hrozí Androidu nějaká reálná hrozba "zvenčí" podobně, jako PC? V mnoha odborných recenzích a článcích jsem si přečetl o "děravosti" Androidu kvůli jeho Open Source systému a rozšíření mezi mobilními uživateli a tím i o oblíbenosti u různých hackerů a šiřiči virů. Mám se tedy nějaké reálné hrozby s tímto OS obávat? Děkuji za odpovědi.

Peterek82

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10725
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 294
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S22
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: RAM

Příspěvek od Mirda86 » čtv 02. led 2014 21:48:57

Pokud budes stahovat z overenych zdroju(GP) a cist si co pri instalovani povolujes aplikaci tak ne.Resilo se to tu milionkrat.
Ony ty odborne recenze nejsou kolikrat az tak odborne.
To si muzes precist i tohle.Viz. posledni post


http://androidforum.cz/antivir-t6266-30.html

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9931
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 383
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: RAM

Příspěvek od don_alex » čtv 02. led 2014 22:22:53

Přesně tak, pokud budeš instalovat pouze z Play, hlavně pouze ověřené aplikace (stovky tisíc uživatelů a více) a dobrým hodnocením a dáš si pozor na to, jaká práva aplikaci potvrzuješ, tak můžeš být klidný. ;)
Peterek82 píše:Ano, známého pozdravím a předám odkaz na toto forum :-)
Předej, rádi mu to tu vysvětlíme. :D
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Uživatelský avatar

Fatal_Soldier
Droid
Příspěvky: 2047
Registrován: pon 11. říj 2010 12:34:08
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: SGS7
Rom: Nougat official
Bydliště: Hodonín

Re: RAM

Příspěvek od Fatal_Soldier » pát 03. led 2014 0:11:23

Task killery, cleanery antiviry a podobná škodná je u androidu zbytečná. Task killery byly užitečné u prvních verzí androidu. Ty měly špatně ošetřený task management. Nové verze androidu (ICS a výše) jsou v tomto ohledu bezproblémové. Co se týče ramky obecně, není třeba ji řešit, android si její rozdělení řídí efektivně sám. Aplikace, které nepotřebuje si na pozadí killne sám ;)

@phone
SGS7 Nougat official
POUŽÍVEJTE HLEDÁNÍ, vše už tu de facto někde je.


Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 22. led 2014 14:41:41

Zdravim,udělal jsem asi před týdnem obnovení továrních dat,ramka se nijak zvlášt nevyčistila,každopádně jsem měl něco přes 500mb volno..ale jakmile jsem nainstaloval znovu nějaké aplikace už je to tu znovu - mám volno míň jak 200mb ram a zrovna instaluju aphalt 8 a mám pocit že to stačit nebude.A zachvíli se mi ta ramka zase přeplní tak,že bude padat i chrome.
Vážně nevím co s tím.Zkoušel jsem různé appky na vyčistění a žádná nefunguje.Dokonce když ukončím nějaký proces,který žere RAM,pak je naopak ještě méně volné paměti.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » stř 22. led 2014 14:48:26

To co ti ukazuje jako volná RAM není totéž, jako použitelná RAM. Pokud totiž aplikace na popředí potřebuje víc RAM, tak android sám ukončí nedůležité procesy na pozadí. Takže ve skutečnosti je k dispozici víc RAM, než se ti ukazuje. Nemá tedy žádný smysl řešit volnou RAM po spuštění, protože android ji volnou stejně nenechá.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 22. led 2014 14:59:06

No to je možný,ale mě se před necelým měsícem stalo to,že mi padal i chrome,protože jsem měl využito 970mb RAM


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » stř 22. led 2014 15:55:43

Tak samozřejmě pokud si tam nataháš hromadu aplikací, které mají své procesy trvale běžící na pozadí, tak samozřejmě ta RAM jednou dojít musí. Tak se podívej do správce aplikací - spuštěné a zkontroluj, co všechno tam běží. Aplikace, které to principiálně nepotřebují (např. nečekají na příjem nějaké zprávy nebo jinou událost), odinstaluj, protože jsou blbě napsané. Někdy taky stačí v dané aplikaci vypnout zbytečné notifikace a funkce, aby se přestala spouštět služba na pozadí a zabírat zbytečně RAM. Případně pokud máš root, tak existuje aplikace Greenify, která umí zbytečnostem běžícím na pozadí "zakroutit krkem" a přitom to není klasický task killer, takže to funguje bez nežádoucích následků.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 22. led 2014 16:12:16

aplikací jsem tam měl tak max 15,ve spuštěných/mezipaměť mám jenom systém/ové aplikace


FreeZeee
Stálý androiďák
Příspěvky: 109
Registrován: čtv 27. čer 2013 20:11:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy SII
Rom: SlimKat 4.4.2 build5

Re: RAM

Příspěvek od FreeZeee » stř 22. led 2014 16:32:37

2ludekbrno - Od poslední aktualizace jde i bez rootu, jen se musí hibernovat ručně přes widget a nedělá to automaticky

@Kalkulačka


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » stř 22. led 2014 16:55:25

Ok, to jsem nepostřehl, ale stejně to není řešení, i když pořád lepší, než obyčejný task killer, po jehož použití se stejně většina věcí spustí znovu.

koupmi:
Pokud ve spuštěných máš jen systémové aplikace a nic ze tvých nainstalovaných, tak to je smůla, už není co uvolnit. Ale 15 procesů se mi zdá celkem dost. Mimochodem, zjišťuješ to doufám přímo přes správce aplikací v androidu a ne přes nějakou externí aplikaci? Ty totiž lžou.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
koupmi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 01. led 2014 21:17:56
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303i

Re: RAM

Příspěvek od koupmi » stř 22. led 2014 17:36:55

jop
nastavení -> aplikace -> spuštěné


a stejný problém mám i na PC,nevím kolik RAM potřebuje vista,kapacitu ramky mám taky 1GB a využito je neustále 800mb(když jede jenom systém)..zkoušel jsem všechny programy ani ccleaner nezabral


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » stř 22. led 2014 18:09:43

Tak 1GB na PC s windows vista je nepoužitelně málo... To snad ani nemá cenu zapínat. Na Visty je minimum 2GB, aby to vůbec něco bylo schopno dělat.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Fatal_Soldier
Droid
Příspěvky: 2047
Registrován: pon 11. říj 2010 12:34:08
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: SGS7
Rom: Nougat official
Bydliště: Hodonín

Re: RAM

Příspěvek od Fatal_Soldier » stř 22. led 2014 23:12:45

Hlavně srovnávat RAMku u Winů a Androidu je úplný nesmysl.
SGS7 Nougat official
POUŽÍVEJTE HLEDÁNÍ, vše už tu de facto někde je.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » stř 22. led 2014 23:22:22

Tak tak, jenomže ono se to na PC jmenuje RAM a v mobilu taky RAM, tak to přece musí být to samé :-) Nikoho nezajímá, že android s RAM zachází úplně jinak, než windows.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: RAM

Příspěvek od mArtinko5MB » čtv 23. led 2014 8:46:04

Chlapec ale nemal namysli architektonicke porovnanie. To ze je sprava vo Win a Androide diametralne odlisna je totiz pravda. Porovnavat teda tieto dva systemy je ozaj velky nezmysel, ci sa Ti to paci alebo nie brko :]
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16747
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: RAM

Příspěvek od ludekbrno » čtv 23. led 2014 10:18:07

Však jsem to myslel ironicky :-)

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti