Android OSVypnutí a likvidace HTC aplikací

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
H:S
Nové Androidě

Vypnutí a likvidace HTC aplikací

Příspěvek od H:S » ned 13. čer 2010 16:40:12

Zdravím ve spolek,

od včerejška mám doma HTC Tatoo a tak jsem začal zkoumat, co všechno umí a co neumí, však tuhle proceduru s novým mobilem určitě všichni znáte. ^^

Co mě aktuálně trápí je postoj HTC k pravidelným aktualizacím systému (tedy něco jako "Jo, jo, něco možná někdy bude, ale moc to neřešíme, nechte se překvapit..") a rozhodně nechci ztvrdnout do konce životnosti mobilu na Androidu 1.6, takže jsem začal zjišťovat, v čem všem "má HTC prsty", jaké jsou odpovídající aplikace v originálním Androidu a jestli se k nim dá dostat bez zbytečných zásahů do systému před tím, než se rozhodnu jestli bude root a nový systém, nebo to nechám na pokoji. :)

Přibližně ucelené info o tom je známo a co by mohlo zajímat ostatní při rozhodování zda opustit HTC software:

První na očích je jednoznačně HTC Sense, jejich srandovní "Home obrazovka", která se dá naštěstí snadno vypnout ve Správě aplikací, vybráním HTC Sense a následně možnosti vymazání výchozího nastavení. Následně se po stisknutí klávesy Home zobrazí nabídka, kde bude možno vybrat jakou chcete použít. Krása, mám home originálního Androidu.

Co se ještě alternativy týče (ona ta originání home-screen není tak úchvatná), ADW.Launcher se IMO s HTC Sense může bez obav měřit.

Widgety na ovládní WiFi, BT a jiných věcí mají spoustu náhrad (například widgety od CurveFish), k některým HTC widgetům jsem ani zatím alternativy nehledal, ale asi to nebude velký problém. Navíc je snadné rozlišit, co je od HTC a co ne, na výchozí androidí plochu HTC widgety prostě nepůjdou přidat.

Co je neznámo a mohl by o tom někdo poskytnout informace:

Můj problém nastal až u aplikací, které se tváří více "integrované v systému", jmenovitě třeba Lidé a Zprávy. Podle správy aplikací se zdá, že Lidé jsou nějakou HTC bastardizovanou verzí správy kontaktů Androidu - nemůžu se dostat k ničemu jinému a nedaří se mi ani najít screenshot, který by jednoznačně vypovídal o tom jak vypadá originální kontakt list v Androidu 1.6.

Mohl by někdo zkusit vypíchnout hlavní rozdíly, tj. jakou má aplikace Lidé od HTC "přidanou hodnotu" oproti té výchozí? Dá se výchozí aplikace správy kontaktů bez root přístupu nějak do systému dostat? Nechci si teď vybavit kontakt list fotkama a pod. a pak později zjistit, že jej není možné přes zálohu nějak nahrát do standardního androidího kontakt listu. To by smrdělo Applem, jednou se člověk upíše a už defakto nemůže změnit výrobce.

Případně co dalšího by pravděpodobně člověku na HTC telefonu bez HTC softwaru mohlo chybět?

Je toho dost, doufám že jsem vás neodradil množstvím textu. :)) Předem díky za reakce.

P.S. Pravda, nehodí se to úplně do sekce o operačním systému, ale v Aplikacích zase není dostatečně univerzální téma, protože se to týká kupy věcí. Pokud nějaký moderátor zná vhodnější umístění, šup tam s ním. Díky. :)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“