Android OSProblém s daty a placením


Autor tohoto vlákna
VerFi
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. čer 2010 19:43:03
Reputace: 0

Problém s daty a placením

Příspěvek od VerFi » pon 14. čer 2010 19:47:59

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli když jsem přihlášená na Gmailu, abych měla přístup na Market, tak jestli je to po celou dobu placené, i když zrovna na marketu nejsem?
A ještě jeden dotaz, když se připojím na internet přes wifi, tak to je zdarma?
Ptám se, protože mi přišlo po prvním měsíci užívání mobilu LG GW620 vyúčtování a objevila se mi tam zrovna nemilá částka.
Děkuji za opověď

edit by ramon: neni to problém s marketem, ale s neaktivním datovým tarifem




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » pon 14. čer 2010 19:50:35

Aktivuj si nějakej mobilní datovej tarif. Základní tarify s omezením na cca 100-150 MB, to na normální používání stačí. Neplatíš za žádnej konkrétní program, platíš za data který aplikace přenášejí. Přes wifi se neplatí nic.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
VerFi
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. čer 2010 19:43:03
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od VerFi » pon 14. čer 2010 20:04:19

A když jsem k marketu připojena přes wifi, tak také platím za přenos dat?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » pon 14. čer 2010 20:06:55

Co jsi nepochopila na větě "neplatí se za konkrétní aplikace ale za přenos dat" a "přes wifi se neplatí nic".
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od skooopa » pon 14. čer 2010 20:09:24

kolik ti prislo mohu li vedet?

jinak NE pokud si na wifi nic se za to neplati /nepocitam li PC atp. co ten net po prikladne domaci siti siri.

Jinak doporucuju si procit http://androidforum.cz/faq.php , http://wiki.androidforum.cz/index.php atd...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!



Autor tohoto vlákna
VerFi
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. čer 2010 19:43:03
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od VerFi » pon 14. čer 2010 20:32:10

ramon.dexter píše:Co jsi nepochopila na větě "neplatí se za konkrétní aplikace ale za přenos dat" a "přes wifi se neplatí nic".
Pochopila jsem to dobře, jen mi pořád nejde do hlavy za co teda platím, když tam chodím pouze s připojenou wifi.
skooopa píše:kolik ti prislo mohu li vedet?

jinak NE pokud si na wifi nic se za to neplati /nepocitam li PC atp. co ten net po prikladne domaci siti siri.

Jinak doporucuju si procit http://androidforum.cz/faq.php , http://wiki.androidforum.cz/index.php atd...
Přišla mi částka 2 500 Kč. A raději jsem si zrušila účet na Gmail, abych se na market jen tak zase nedostala. :lol:

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od radegast » pon 14. čer 2010 20:41:16

VerFi píše:A raději jsem si zrušila účet na Gmail, abych se na market jen tak zase nedostala. :lol:
Tak to klidně pak můžež zrušit i mobil, páč bez Marketu je k ničemu.

Pokud v Menu->Nastavení->Bezdrátová připojení a sítě-> NIKDY nezaškrtneš "Mobilní síť" nebo ještě lépe tamtéž a dál ...->Mobilní sítě->Názvy přístupových bodů vymažeš ty přístupové body a na net, do Marketu atd budeš přistupovat pouze zkrz wifi, tak můžeš být klidná a za data už nezaplatíš.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Autor tohoto vlákna
VerFi
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 14. čer 2010 19:43:03
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od VerFi » pon 14. čer 2010 20:52:18

radegast píše:
VerFi píše:A raději jsem si zrušila účet na Gmail, abych se na market jen tak zase nedostala. :lol:
Tak to klidně pak můžež zrušit i mobil, páč bez Marketu je k ničemu.

Pokud v Menu->Nastavení->Bezdrátová připojení a sítě-> NIKDY nezaškrtneš "Mobilní síť" nebo ještě lépe tamtéž a dál ...->Mobilní sítě->Názvy přístupových bodů vymažeš ty přístupové body a na net, do Marketu atd budeš přistupovat pouze zkrz wifi, tak můžeš být klidná a za data už nezaplatíš.
Všechny přístupové body jsem již vymazala, nezůstal mi tam ani jeden. Tak teď už jen budu doufat, že mi za měsíc nepřijde další faktura s dalším tak vysokým vyúčtováním. Jinak děkuji za radu.
A ještě bych měla dotaz, když se přihlásím na ten Gmail, tak jsem k němu pak už připojena po celou dobu? Nemůže to být placené? Se teď hrozně bojím, co je placené a co ne.

Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od PL113 » pon 14. čer 2010 20:55:48

VerFi: nenech se mýlit! Ono to není pouze za Market! Tam když nejdeš, tak to nic nebere (krom kontroly aktualizací aplikací), ale na 100% ti brala prachy synchronizace popř nějaké udělátko na plochu co např ukazuje počasí apod (záleží co máš za mobil - zřejmě Desire nebo ne?)...když člověk nemá datový tarif tak i třeba jedna taková synchronizace veme desítky korun za net. Základní chyba byla, že sis při koupi neaktivovala datový tarif...pokud sis to vzala u operátora a oni ti to neřekli, tak je tam běž pěkně vyřvat...

Gmail: viz synchronizace

PS: proboha zajdi si aktivovat (nebo na netu) datový tarif a nemusíš se bát, že budeš něco platit v řádech tisíců!


GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od GRaven » pon 14. čer 2010 21:25:08

Nebo si u operátora zakázat veškerý datový připojení a používat jen wi-fi, který je všude možně zdarma. Udělátka na plochu jsou stejně prakticky k ničemu.


Dany0
Stálý androiďák
Příspěvky: 173
Registrován: pát 12. úno 2010 15:46:35
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Dany0 » úte 15. čer 2010 13:10:36

Nechápu co je na tom těžký:

WiFi není služba, jedná se o standard. Připojení si jde zajistit čtyřmi způsoby:
1.) Místním poskytovatelem. Pokud bydlíte v praze někde v paneláku tak si můžete být téměř jisti že se jeden, někdy i dva poskytovatelé najdou.
2.) Koupit si router a do něj zapojit běžný kabel od internetu. Jak to má, aspoň myslím, většina z nás.
3.) Zajít si do nějaké kavárny kde je wifi zdarma :D
4.) Čornout ho od sousedů :D

Datové pakety(3G/GPRS) je již možné počítat jako službu. Můžete si nastavit omezení popř. domluvit si maximální výdaje. Pokud to nejde tak se určitě najde nějaká aplikace co to dokáže. Tuto službu si můžete objednat či deaktivovat o svého operátora.


Kapištóne?

EDIT:
Dobře tak ještě jednou, za wifi neplatíte nikdy nic. Platíte stejně jako u internetu pouze za připojení. Připojení není zadarmo, lze si ho buď objednat nebo jde prostě zkombinovat vaše připojení k pc.

Uživatelský avatar

rdgfdgd
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: čtv 29. dub 2010 17:51:18
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od rdgfdgd » úte 15. čer 2010 19:05:34

Ja teda doufam, ze neprispivam redundantni informaci, ale pripada mi, ze tazatelka asi nepochopila zasadni myslenku.

Pripojit se k Internetu (vzduchem, kabel vynechme) mohou Android telefony dvema zpusoby - pres sit operatora (takze vsechny ty zprofanovane GPRS, EDGE, 3G a dalsi...), nebo prave pres Wi-Fi.
To prvni je typicky zpoplatnene; plati se operatorovi bud za prenesena data (h/kB), nebo tarifne - jak uz tu nekteri zminovali (takze si na jeden mesic predplatis treba 150MB, coz je krome hudby/videa vystaci v zasade na vsechno). Wi-Fi chytis vsude mozne a bude zadarmo.

To, KAM pristupujes, je UPLNE JEDNO - tzn. je sumak, jestli smejdis po Android Marketu nebo si pises s lidmi na Facebooku.

Aby to teda nebylo tak vesele, tak i k te posledni vete existuje vyjimka, protoze napr. T-Mobile u tech levnejsich tarifu omezuje, jake sluzby je na Internetu mozno pouzivat v ramci tech predplacenych dat (o kterych jsem psal vyse), a ktere budou uctovany navrch. V tom zakladnim pakliku figuruji veci jako HTTP(S) (web), POP3 a IMAP (posta).

Kazdopadne by celkem prospelo, kdyby tazatelka pridala informaci o tom, jakeho ma operatora + si na infolince ci pobocce zjistit, jaky ma/nema aktivovany datovy tarif. Vynatek z faktury, za co konkretne byla nauctovana takova palka, by taky pomohl.
HTC Desire > Motorola RAZR i > Motorola RAZR i > Sony Xperia Z3 Compact

Uživatelský avatar

Frosby
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: pon 31. kvě 2010 21:10:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 SM-N910F
Bydliště: Bratislava

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Frosby » stř 16. čer 2010 9:26:31

O2 ma neobmedzeny internet len za 6€ :thumbup:
Samsung Galaxy Note 4
SM-N910F

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » stř 16. čer 2010 9:45:42

frosby: hm, to se zakladateli fóra "opravdu" hodí...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


bramborka
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 24. čer 2010 22:13:35
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od bramborka » sob 26. čer 2010 11:10:19

Ahoj,
mám související dotaz. Nechci udělat úplně to, že si zakážu přístup na net, ale když jsem doma kde máme wifi tak bych ráda, aby se telefon nepripojoval pres operatora. Ale on se od wifi kazdou chvili odpojuje a nez si zase "vsimne", ze je k dispozici wifi, pripoji se zbytecne pres operatora.

Nechci zbytecne vytriskat doma volne megabajty, jde mu nejak rict, aby preferoval wifi? Nebo aby se me zeptal, nez se pripoji pres operatora? Cokoliv, co mi pomuze?

Diky,
B.
radegast píše: Pokud v Menu->Nastavení->Bezdrátová připojení a sítě-> NIKDY nezaškrtneš "Mobilní síť" nebo ještě lépe tamtéž a dál ...->Mobilní sítě->Názvy přístupových bodů vymažeš ty přístupové body a na net, do Marketu atd budeš přistupovat pouze zkrz wifi, tak můžeš být klidná a za data už nezaplatíš.


Dany0
Stálý androiďák
Příspěvky: 173
Registrován: pát 12. úno 2010 15:46:35
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Dany0 » sob 26. čer 2010 11:23:10

Hmm, proč si nedáš na hl. obrazovku widget pro 3G a až budeš venku, kde nemáš wifi, tak prostě zmáčkneš jedno tlačítko?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od d750 » sob 26. čer 2010 11:43:06

Co takhle Wifi Lock je to klasický widget na plochu po aktivaci bude wifi neustále zapnutá.

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od TMa24 » sob 26. čer 2010 11:50:48

pre taketo veci pouzivam aplikaciu switcherPro widget

Obrázek


Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od radegast » sob 26. čer 2010 20:06:46

rdgfdgd píše:Aby to teda nebylo tak vesele, tak i k te posledni vete existuje vyjimka, protoze napr. T-Mobile u tech levnejsich tarifu omezuje, jake sluzby je na Internetu mozno pouzivat v ramci tech predplacenych dat (o kterych jsem psal vyse), a ktere budou uctovany navrch. V tom zakladnim pakliku figuruji veci jako HTTP(S) (web), POP3 a IMAP (posta).
Nechci aby se to u T-Mobile nějak profláklo, ale zrovna mám u něj pouze dat. zvýhodnění Surf&Mail za 199,- (bez DPH).
Ale je fakt, že jsem první měsíc si to jen oťukával a když jsem zjistil, že mi neúčtoval nic navíc, tak jsem se "rozšoupnul" a stáhnul i pár věcí z Marketu a ve faktuře za květen nemám účtovaný ani halíř za data.
Jedné věci jsem si všimnul. Je to zatím jediný telefon a jediný OS, kde se v přístupových bodech nastavuje "natvrdo" i port. Port 80. To je právě port, který T-Mobile má pro takové tarif. zvýhodnění.
Jinde se musel, pokud to šlo, port natavit v aplikaci. Takže když jsem třeba na Javě (hloupé telefony) nebo na Symbianu, chtěl abych měl ICQ v rámci zvýhodnění, musel jsem přepsat Port z 9150 na 80.

Tady, Android, to je zrovna prvně, kde to je "globálně" - 80. Takhle si to vysvětluju já a funguje mi to.

Zkrátka, mám zvýhodnění umožňující pouze prohlížení netu a emailu, kdy jsem jinde (java u hloupých telefonu a Symbian) za všechno ostatní zaplatil, a tady NULA 8-)


TMa24 píše:pre taketo veci pouzivam aplikaciu switcherPro widget
Co já se ji nahledal :(
Jenže ona se jmenuje jen SwitchPro Widget
http://www.appbrain.com/app/alei.switchpro
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od TMa24 » sob 26. čer 2010 23:03:19

moja chyba ;)
a slabo si asi hladal


bramborka
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 24. čer 2010 22:13:35
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od bramborka » pon 28. čer 2010 13:30:47

TMa24 píše:pre taketo veci pouzivam aplikaciu switcherPro widget
Díky všem za tipy na widgety. To jsem přesně potřebovala.

B.


bramborka
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 24. čer 2010 22:13:35
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od bramborka » pon 28. čer 2010 15:10:31

TMa24 píše:moja chyba ;)
a slabo si asi hladal
Mně se tuhle aplikaci nedaří najít taky, ani se správným jménem. Resp. najdu ji, ale link na stažení nakonec vždycky nefunguje. Např. http://www.androidzoom.com/android_appl ... nload.html i android market vyhodi error ze aplikace nenalezena, ať hledám ručně nebo přes QR kód.

B.

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od TMa24 » pon 28. čer 2010 15:20:39

poslal som ti SZ odkial si to mozes stiahnut

preto sa neda stiahnut lebo je to platena aplikacia a ty zrejme nemas market ktory zobrazi aj platene apps


bramborka
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: čtv 24. čer 2010 22:13:35
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od bramborka » pon 28. čer 2010 15:38:00

Aha, ja bych i zaplatila, kdybych vedela jak. Diky za tu SZ. Jsem jak slon v porcelanu. Snad se to podda ;)

Uživatelský avatar

Crusty
Robot
Příspěvky: 873
Registrován: ned 19. črc 2009 17:30:40
Reputace: 21
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Crusty » pon 28. čer 2010 20:43:44

pro VerFi : nainstaluj si z Marketu APNDroid a budes mit klid. Ja mam od operatora nizky tarif, omezeni dat na 50MB za mesic a vystacim si s tim. Internet si pres to povolis jen kdyz potrebujes a pak ho zas "vypnes". Ja si vypnul i obrazky v prohlizeci a zvladam i chatovat na ICQ :)

Uživatelský avatar

TMa24
Droid
Příspěvky: 1899
Registrován: ned 28. úno 2010 13:33:32
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Nexus 5x
Twitter: necromanderSM
Rom: stock
Bydliště: Žilina
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od TMa24 » stř 30. čer 2010 13:55:30

myslim ze 0.99dolara za takýto widget je celkom fajn. a dnes vysla nova verzia 1.8 ;)
myslim switchpro widget


psonek
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: pon 05. črc 2010 22:04:52
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od psonek » pon 05. črc 2010 22:09:47

Dobrý den, mám uplně stejný problem. Bojim se vysoke faktury. Mam HTC Magic a operatora T-mobile. Aktivoval jsem si surf and mail +. Uz jsem postahoval par veci z marketu (10mb) a mam obavy jestli tento balicek je urcen i k tomuto. Vim ze na gmail a prohlizeni webu to staci, ale bude to stacit i na ty aktualizace a stahovani aplikaci z marketu? Jsem u Androidu novackem, tak dekuji za trpelivost i za vase cenne rady.


mohy
Stálý androiďák
Příspěvky: 185
Registrován: ned 17. led 2010 20:13:20
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od mohy » pon 05. črc 2010 22:26:14

technicky vzato by to kryt stahovani nemelo,ale kreje. Sam ho mam a takto pouzivam..:-)

nicmene snazim se v ramci uspory FUP stahovat pres WIFI doma nebo v praci,coz se ne vzdy dari :roll:
HTC Desire


petricek
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 27. črc 2010 13:11:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od petricek » úte 27. črc 2010 13:17:11

radegast píše:
rdgfdgd píše:Aby to teda nebylo tak vesele, tak i k te posledni vete existuje vyjimka, protoze napr. T-Mobile u tech levnejsich tarifu omezuje, jake sluzby je na Internetu mozno pouzivat v ramci tech predplacenych dat (o kterych jsem psal vyse), a ktere budou uctovany navrch. V tom zakladnim pakliku figuruji veci jako HTTP(S) (web), POP3 a IMAP (posta).
Nechci aby se to u T-Mobile nějak profláklo, ale zrovna mám u něj pouze dat. zvýhodnění Surf&Mail za 199,- (bez DPH).
Ale je fakt, že jsem první měsíc si to jen oťukával a když jsem zjistil, že mi neúčtoval nic navíc, tak jsem se "rozšoupnul" a stáhnul i pár věcí z Marketu a ve faktuře za květen nemám účtovaný ani halíř za data.
Jedné věci jsem si všimnul. Je to zatím jediný telefon a jediný OS, kde se v přístupových bodech nastavuje "natvrdo" i port. Port 80. To je právě port, který T-Mobile má pro takové tarif. zvýhodnění.
Jinde se musel, pokud to šlo, port natavit v aplikaci. Takže když jsem třeba na Javě (hloupé telefony) nebo na Symbianu, chtěl abych měl ICQ v rámci zvýhodnění, musel jsem přepsat Port z 9150 na 80.

Tady, Android, to je zrovna prvně, kde to je "globálně" - 80. Takhle si to vysvětluju já a funguje mi to.

Zkrátka, mám zvýhodnění umožňující pouze prohlížení netu a emailu, kdy jsem jinde (java u hloupých telefonu a Symbian) za všechno ostatní zaplatil, a tady NULA 8-)


TMa24 píše:pre taketo veci pouzivam aplikaciu switcherPro widget
Co já se ji nahledal :(
Jenže ona se jmenuje jen SwitchPro Widget
http://www.appbrain.com/app/alei.switchpro
Jeste ti to funguje? Ja mam Surf+ (s Twistem), a i kdyz jsem nastavil port 80 v nastaveni komunikace, porad mi uctuji kolem 30Kc denne (asi data za obnoveni pocasi)?
Nebo se to nastavuje i jinde, nez Settings - mobilni site - Access point - T-mobile internet - Port ??


shockwave
Stálý androiďák
Příspěvky: 126
Registrován: čtv 27. kvě 2010 16:00:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Tattoo Click

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od shockwave » sob 07. srp 2010 14:22:06

Pokud nechceš platit horentní sumy za přenost dat do mobilu, tak si nech operátorem vypnout datové služby GPRS, EDGE a připojuj se k netu přes wifi. Pak samozřejmě nebudeš mít internet v mobilu všude, ale vyhneš se tak statisícovým sumám za platby, pokud nemáš samozřejmě u operátora nastaven datový tarif, ale i tak jsou u nás ceny dost vysoké.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host