Android OSProblém s daty a placením


Lee
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 11. srp 2010 11:01:21
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Lee » stř 11. srp 2010 11:05:34

A já, protože jsem u androidu nový (asi jeden den) bych se chtěl zeptat na tohle. Zakázal jsem v nastavení automatickou synchronizaci. Na displeji svítí H a šipky problikávají. Normálně bych si myslel že telefon "datuje" HDSPA, je to tak nebo není? Jezdím často do zahraničí,tak bych si potřeboval udělat pořádek v tom, co vše zakázat abych netahal data za hranicí. Předem díky




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » stř 11. srp 2010 11:08:59

Lee: pokud nechceš data v zahraničí, v nastavení bezdrátových sítí je položka "Data roaming", je defaultně nezaškrtnutá.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Lee
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 11. srp 2010 11:01:21
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Lee » stř 11. srp 2010 12:06:55

A co dělá ten telefon teď? Respektive proč blikají šipky u "H" ??


vagojan
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: stř 24. bře 2010 15:20:48
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od vagojan » stř 11. srp 2010 12:51:30

Ještě je potřeba zakázat data na pozadí. (google věci přestanou komunikovat). I přesto ale některé aplikace (widgety počasí a spol) mohou spustit data.
Data se také přenášejí v rámci google zaměřování mobilního telefonu prostřednictvím GSM sítě.

Doporucuji jako kolegové používat APNdroid. tj. widget, který po stisknutí změní barvu na červenou a přepíše názvy přístupových bodů tak, že se mobil k datové síti operátora nepřipojí. Dalším stiskem zezelená, opraví názvy přípojných bodů do správného stavu a mobil se po chvilkce připojí k datům.


gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od gemarc » stř 11. srp 2010 13:05:44

Tak se mi stala nemilá věc u T-mobile.
Na druhe sim jsem mel neomezeny internet, jeste z dob kdy jsem si bral telefon a data byla k nemu v akci. Cislo jsem chtel casem zrusit, ale zatim jsem na to kaslal. Chtel jsem ale smenit tarif na jejich webu, v pohode probehlo. I data jsem zmenil z drazsiho tarifu na ten s omezenim na 100MB, ale ouha. Zmena probehla az druhy den a mezi tim byla sim bez datoveho tarifu. Bohuzel zrovna umistena v Desire a za 60MB co jsem stahl si řekli 3500kc. Smejdi :) Hadat se s nimi nema cenu, je to sice divné, ale buh vi co se tam deje pri prevodech.
Doogee DG550


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » stř 11. srp 2010 13:59:58

gemarc: tebe nezajímá, že oni maj problém s jejich nastavením. To jim radši dáš 3 litry, než bys po nich chtěl nějakou revizi?

Tvl... :roll:

Radši nic.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od gemarc » stř 11. srp 2010 14:04:26

Zaplatit jsem musel, protoze mi vcera zdechla sim co normalne pouzivam a s dluhama mi novou nevidaji. Samo ze jsem napsal stiznost. No, max mi to odectou z vyuctovani, jestli to tedy uznaji

@telefon    
Doogee DG550

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » stř 11. srp 2010 14:54:19

gemarc: a neni v takovým případě řešením změna operátor? Jo aha, jsem v čechách, tady si necháme srát na hlavu. Sorry ale je to tak, pokud by mi operátor něco naúčtoval vlastní vinou, končím s nim.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


gemarc
Androiďák!
Příspěvky: 405
Registrován: pon 16. úno 2009 20:39:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee DG550
Rom: KK, CWM,root

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od gemarc » stř 11. srp 2010 15:06:32

Jo, pokud nemáš smlouva ještě na rok a půl :)
Doogee DG550


dawe8788
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: sob 17. črc 2010 18:23:53
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od dawe8788 » ned 22. srp 2010 19:24:41

kolik tak přibližně spolykaji aktualizace dat za měsíc?přemýšlím jaký zvolit datový tarif u vodafone.děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od ramon.dexter » ned 22. srp 2010 20:02:33

dawe: dá se to bez problémů přežít s tím základním za 177,- se 100MB FUP. Ale lepší je ten s 500MB FUP.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


dawe8788
Stálý androiďák
Příspěvky: 181
Registrován: sob 17. črc 2010 18:23:53
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od dawe8788 » ned 22. srp 2010 20:14:02

díky za odpověď.teď mám na 4 měsíce těch 500mb za 177kc.po těch 4 mesicich to nechám na těch 100mb.


barton
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: stř 25. srp 2010 13:38:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: galaxy s2

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od barton » pát 27. srp 2010 8:24:11

taky se me stalo neco podobneho,po koupi noveho telefonu galaxy a pouzivani firemni sim karty a ujisteni ze mam datovy tarif vesele surfoval a stahoval do te doby nez se ozval sam T-mobile ze je jeste pred koncem mesice faktura na nekolik desitek tisic...nastesti to zapinkal nekdo jinej ze me neaktivoval ten datovy tarif a nastesti pro me jsem to nemusel ja platit...:o)

mam jeste otazku,pokud pouziju APNdroid a deaktivuju ho,tzn ze sviti cervene a mam vypnute data na pozadi (nebo tak nejak) tak se me telefon nemuze pripojit k internetu,aktualizacim atd? jde me o to abych mel nejakou aplikaci kterou si povolim/zakazu internet

Dik

Uživatelský avatar

Pupu
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: pát 07. srp 2009 8:55:25
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Pupu » pát 27. srp 2010 9:24:08

Jo, je to tak. Pokud pres APNdroid odpojis net, zmeni se ti v nastaveni profil pripojeni a tudiz se to nepripoji nikam. Funguje jen wifi a bt.
X10 - SIII - G3


engineer
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 27. srp 2010 20:42:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy 9000

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od engineer » pát 27. srp 2010 20:55:07

Zdravim

Diky za předešlé informace,které mi pomohli. :rtfm: :yes:
Chci se zeptat - nyní jsem dlouhodobě v cizině a protože se mi nechce platit horentni sumy (v CR - paušal), nechal jsem si deaktivovat datove prenosy od operatora.pro jistotu jsem si nainstaloval jeste APNdroid,a Network Monitor pro kontrolu toku dat. nicmene mě zajima. Jaký Režim sitě má byt nastaven zda GSM, nebo GSM/WCDMA tj ten automatický režim? popř. je to pro platbu jedno, :?:


diky David

Uživatelský avatar

Pupu
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: pát 07. srp 2009 8:55:25
Reputace: 0

Re: Problém s daty a placením

Příspěvek od Pupu » pát 27. srp 2010 21:38:47

Pro placeni to mas jedno, GSM je jen 2G sit, cili gprs a edge, a ten druhy rezim prepina na 3G, kdyz je k dispozici. Ovsem pro data, ktera mas vypnuta je to jedno.
X10 - SIII - G3

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti