Android OSImport kontaktov Outlook-Gmail

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Conseil
Nové Androidě

Import kontaktov Outlook-Gmail

Příspěvek od Conseil » stř 16. čer 2010 18:34:09

Tak som sa rozhodol migrovať z WMobile na Android. Kúpil som si G1 a zistil som, že bez synchronizácie s Googlom to asi pôjde ťažko. S ťažkým srdcom som sa pokúsil postúpiť svoje kontakty Googlu - ale nedá sa. Postupujem takto:

1. Synchronizujem svoj starý HTC Universal s MS Outlook 2007 (slovenský)
2. Exportujem kontakty z MS Outlook 2007 do CSV súboru (oddeleného čiarkami)
3. Importujem CSV súbor do Gmailového konta
4. Import prebehne OK
5. Výsledok - 200 nepomenovaných kontaktov obsahujúcich všetky informácie (meno, priezvisko, telefónne číslo atď.) v kolonke Poznámka

No - nezačalo mi to spolužitie s Androidom práve najlepšie.
Nevie niekto poradiť, ako dostať do G1 s Androidom 200 kontaktov z WMobile?

EDIT:
Tak som na to prišiel.
Zaručene funkčný postup:

1. V Gmaili si vytvorte jeden vzorový kontakt a exportujte ho do CSV - vznikne Vám súbor contacts.csv
2. Otvorte ho v Notepade a nahraďte všetky čiarky (,) bodkočiarkami (;)
3. Importujte ho do Excelu. Mal by sa krásne rozdeliť do stĺpcov podľa polí
4. Z Outlooku vyexportujte kontakty tiež do Excelu - do súboru kontakty.xls - a otvorte ich v Exceli
5. A teraz už iba ručná práca - musíte ručne označiť stĺpčeky s dát v kontakty.xls a prekopírovať ich do contacts.csv systémom Meno do Name, Mobilné číslo do MobilePhoneNumber atď. POZOR!!! Pri označovaní nekopírujte hlavičky stĺpcov v riadku 1, ale začnite až v riadku 2 s dátami. to isté platí pre prilepenie do súboru contacts.csv. Prilepiť do riadku 2!
6. Uložte súbor contacts.csv a zatvorte Excel
7. Otvorte contacts.csv v Notepade a nahraďte všetky bodkočiarky (;) čiarkami (,)
8. Uložte ho a môžete ho naimportovať do Gmailu.

Všetky by malo fungovať ako má. Len prečo to musíme robiť takto, to vie iba sám Veľký Ochránca Malých Zvieratiek
Naposledy upravil(a) Conseil dne stř 16. čer 2010 21:45:55, celkem upraveno 1 x.

Mishack
Kyborg

Re: Import kontaktov Outlook-Gmail

Příspěvek od Mishack » stř 16. čer 2010 18:37:40

Na toto jsem z WM pouzil Jeyo Mobile Companion. Umi exportovat do nekolika ruznych formatu (csv, txt, xml ...). Chvili jsem s tim blbnul a pak to Google zbastil. Jedina takova neprijemna vec byla to, ze mi ke kazdemu kontaktu priradil jakoby prazdny email ... (ale myslim jen k tem, co mail nemeli...ale to uz si nejsem jistej)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

kejly
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Ulefone Metal

Příspěvek od kejly » stř 16. čer 2010 18:56:19

Doporucuji naimportovat kontakty do telefonu pomoci vCardIO a potom spustit synchronizaci s Googlem, tak jsem to resil ja. Bohuzel GMail a Exchange si moc (vubec) nerozumi :(
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal

Autor tohoto vlákna
Conseil
Nové Androidě

Příspěvek od Conseil » stř 16. čer 2010 19:12:40

kejly píše:Doporucuji naimportovat kontakty do telefonu pomoci vCardIO...
No well, ale ako dostanem kontakty do toho vCardIO?

kejly
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Ulefone Metal

Příspěvek od kejly » sob 19. čer 2010 12:18:37

VCardIO dokaze jednoduse do telefonu naimportovat csv s kontakty. Uz si presne nepamatuju (je to uz rok a pul, co jsem je pomoci vCardIO importoval), ale nejspis jsem si zalozil jeden kontakt v telefonu, potom ho vyexportoval, upravil csv export z Outlooku do stejneho tvaru a naimportoval ho. Chvili to sice trvalo, ale vysledkem bylo 400 kontaktu spravne prenesenych do telefonu. Jen je nejspis potreba predem smazat vsechny kontakty z Gmailu a behem pokusu o import vypnout automatickou synchronizaci kontaktu, aby se nepokousel telefon pokusne kontakty (me se to podarilo asi az napotreti) nahravat na Gmail a nevznikaly duplicitni kontakty.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal

Odpovědět

Zpět na „Android OS“