Android OSfunkcnost aplikacii po reformat

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od spot » ned 27. čer 2010 7:46:39

mam tu mensiu havariu s sd kartou. chcem formatnut kartu. ked nakopirujem komplet vsetko do pc, spravim format karty a nakopirujem nazad
nebudu dake problemy? pri formatovani sa zvacsa meni cislo disku ak to ma nejaka aplikacia poznamenane (napr. sygic ktory tam mam) moze hlasit chybu. Robil to niekto, vecer odchadzam do chorvatska moc sa mi nechce nanovo instalovat veci. bude to behat? data mam asi vsetky, k strate nedoslo




Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od d750 » ned 27. čer 2010 8:19:32

Data na kartě nemají na běh telefonu vliv sou jen pomocná takže s nimi můžeš manipulovat jak chceš.


Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od spot » ned 27. čer 2010 8:27:19

myslel som to tak ze ci nahodou si sygic (alebo ina aplikacia) nekontroluje cislo disku ako ochranu. nie som si isty ci mozes skopirovat len tak mapy z jedneho desire na druhy aj ked oba maju oficialne verzie sygicu
d750 píše:Data na kartě nemají na běh telefonu vliv sou jen pomocná takže s nimi můžeš manipulovat jak chceš.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od d750 » ned 27. čer 2010 8:31:28

Sygic nic nekontroluje vše je postaveno na souboru s licencí takže když po formátu nakopíruješ všechny data na kartu zpět tak to v pohodě pojede.


Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od spot » ned 27. čer 2010 10:18:47

hej tak ako pises, tvari sa to ok
d750 píše:Sygic nic nekontroluje vše je postaveno na souboru s licencí takže když po formátu nakopíruješ všechny data na kartu zpět tak to v pohodě pojede.


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od ramon.dexter » ned 27. čer 2010 10:40:53

spot: vzhledem k tomu, že dneska už nemáš jednu paměťovou kartu na celou životnost přístroje (jako to bylo třeba před 5 lety), bylo by vázání na sériový číslo karty přítěží. Koupíš si novou kartu...a navigaci si kvůli tomu musíš koupit taky znova?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od radegast » ned 27. čer 2010 13:57:46

No tak zrovna Sygic, když je tu o něm řeč, je vázán na ID karty. Čili když zhavaruje karta je po licenci.
Teda u Sygicu ale teoreticky, páč u nich jde "resetovat licenci".
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od d750 » ned 27. čer 2010 14:10:03

To si nemyslím sygic je vázaný n imei.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: funkcnost aplikacii po reformat

Příspěvek od radegast » ned 27. čer 2010 14:44:12

No tak to si nemyslíš špatně.
Sygic JE vázaný na ID karty!
Jako důkaz mohu sem dát kousek jejich odpovědi, týkající se mj. debaty ohledně instalace Sygic-a pomocí toho jejich průvodce. Psal jsem jim, že mám jednu připomínku k instalaci, že když se dá vybrat které jazykové soubory hlasové navigace a mapy nainstalovat, tak bych dal i do nabídky pro jaký OS se instaluje aby se na kartu nekopírovaly zbytečně "nepotřebné" soubory a adresáře.
Vysvětlili mi to takhle:

"Co sa tyka instalacie, tak tieto subory su kopirovane na kartu cielene - kedze licencia sa viaze na kartu a nie telefon, je karta prenosna a teda je mozne ju pouzivat zaroven v Androide a trebarz Symbiane.
Pokial chcete usetrit miesto, samozrejme mozete zmazat nepotrebne subory, takisto hlasy a takisto aj mapy (je ale potrebne tu zachovat license.txt a .mlm subor). Samozrejme treba vsetko predtym zalohovat pre pripad potreby.

S pozdravom
,"

Pokud ani tomu nevěříš, stačí si kartu se Sygic-em přenést do jiného telefonu, tam nainstalovat aplikaci a vyzkoušet.
Na 1000000%, a za to dám ruku do ohně, to pojede bez opětovné aktivace.


Sorry, ale málokdy něco napíšu bez toho abych si toto neověřil. ;)
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: rikardoso a 2 hosti