mám poněkud zvláštní dotaz a nikde jsem tu nenašel odpověď. Možná neumím hledat, ale to je vedlejší, jen prosím, než mě začnete kritizovat, tak si to prosím přečtěte

Zakoupil jsem telefon z Číny, konkrétně napodobeninu Samsung Galaxy S4. Hardwareově vše pracuje jak má, konfiguraci má taky slušnou (MTK6589 1.2GHz 4x, GPU PowerVR SGX 544,4 GB ROM, Android 4.2.9)
RAM má mít 1GB. Prodejce na svých stránkách uvádí 1GB i samotný android ukazuje celkovou 1,3GB.. A tady právě nastává onen problém. Aplikace Hardware info uvádí jen 512 MB RAM (k dispozici má být cca, jen 468MB) a řekl bych, že by to bylo možné, protože se dost často zasekává. A tak se chci zeptat. Je možné, že android neví, že tam je jen 512 MB RAM, nebo je ta paměť nějakým způsobem rozdělená třeba i pro grafickou kartu a pro systém dohromady?
Dá se s tím případně něco dělat, pokud by se jednalo jen o správnou konfiguraci systému? Někde jsem četl, že se dá přidat RAM paměť například z paměti grafické karty, ale nemám s tím žádné zkušenosti, Za každou radu budu velmi vděčný. Díky

Tady máte odkaz na konkrétní přístroj: http://www.everbuying.com/product471086.html