Android OSmanuální výběr operátora

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
robcar
Stálý androiďák
Příspěvky: 176
Registrován: sob 15. kvě 2010 21:49:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Legend

manuální výběr operátora

Příspěvek od robcar » sob 03. črc 2010 17:41:22

Ahojte,

Jsem v itálii a nevím, jak změnit v androidu síť. Pomůže mi někdo? Přes TIM síť mi totiž nejde odeslat mms. Generická porucha sítě. Diky




Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od ramon.dexter » sob 03. črc 2010 18:00:53

nastavení>bezdrátové sítě>mobilní síť>operátoři
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od radegast » sob 03. črc 2010 19:01:05

Jo, to by zajímalo i mně.
Tam kde píše dexter jsou pak dvě položky:

Vyhledávání sítí
Vyhledá všechny dostupné sítě
a
Automatická volba
Upřednostňovaná síť je volena automaticky

A ať dělám cokoliv, vždycky je u té druhé položky
Upřednostňovaná síť je volena automaticky

Čekal bych, že když pomocí první položky si nechám vyhledat sítě a ručně jednu vyberu, tak pak u té druhé položky bude něco jako:
Upřednostňovaná síť je zvolená ručně

Nic takového se neděje :no:
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

patlen
Moderátor
Příspěvky: 3184
Registrován: pát 06. úno 2009 10:13:05
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Někde kolem Ještědu...

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od patlen » sob 03. črc 2010 19:34:47

Ta automatická volba asi nic neřeší když tu síť vybereš ručně ve vyhledávání sítí (a to zůstane do vypnutí)...Podle mě se to automaticky vybere pokud vypneš a zapneš telefon.

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od radegast » ned 04. črc 2010 13:23:25

Hm, bo co vím z hloupých telefonů, tak když se v menu nastavilo "Ručně" bylo to fakt ručně.
Tu je to asi jinak.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

Skolacik
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: čtv 08. dub 2010 23:31:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G3 32GB
Twitter: @skolacik
Kontaktovat uživatele:

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od Skolacik » ned 04. črc 2010 22:51:11

mna to tiez hneva.
nastavim si siet O2, cisto, nie aby bola v roamingu TM, ale po vypnuti a zapnuti telefonu, to musis stale opat zmenit, lebo sa to zasa da do TM roamingu. stve ma to.
viem ze TM ma lepsie pokrytie, ked som v roamingu, nejdu mi posielat a prijimat mmsky, a kedze ich ma teraz O2 cez leto zadarmo, celkom dost ma to stve.
alebo nejaka rada ako spojazdnit, aby mi mmsky prijimalo aj v TM sieti?

Uživatelský avatar

patlen
Moderátor
Příspěvky: 3184
Registrován: pát 06. úno 2009 10:13:05
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P 64GB
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Někde kolem Ještědu...

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od patlen » pon 05. črc 2010 7:12:21

Tak mě to naopak přijde normální. Jsi v roamingove síti a telefon po zapnutí automaticky vybere poskytovatelé.

Napsáno na mém Htc Desire s použití Tapatalku :-)


mirbed
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 24. dub 2011 23:06:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG 00

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od mirbed » pon 25. dub 2011 0:05:50

Mám takový související problém. Potřebuji nějak zařídit-nastavit, aby se mi můj operátor automaticky neměnil. Žiju prakticky na hranicích a případný operátorův výpadek vede k automatickému přihlášení k zahraničnímu operátorovi - pokud si nevšimnu, tak je to celkem "drahá sranda" :x . Na starém "hloupém" mobilu jsem nastavil něco ve smyslu "volba operátora ručně" a bylo vymalováno (= když můj operátor vypadl, tak jsem byl bez signálu).
Teď mám LG OptimusOne - s původ.originál. T-Mob. dodaným Android 2.2 V10a - a nevím, jak na to. V nastavení v cestě, kterou uvádí ramon.dexter se mi nedaří nic vhodného nastavit (ani jinde jsem nic nenašel).
Dík.


xxsub
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pát 09. pro 2011 15:34:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy W [i8150]

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od xxsub » úte 03. led 2012 20:35:09

Také bych potřeboval vyřešit jak nastavit manuálně operátora aby se v pohraničí nepřelaďoval na zahraniční operátory, že by stále nebylo žádné řešení?

Uživatelský avatar

smajlo
Robot
Příspěvky: 720
Registrován: pát 10. pro 2010 12:57:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T
Bydliště: Sereď

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od smajlo » úte 03. led 2012 23:23:02

Skus na markete pozriet aplikacie tohto typu

Kód: Vybrat vše

https://market.android.com/details?id=com.jrhsoft.virtualroamingcontrol
Naposledy upravil(a) smajlo dne stř 04. led 2012 10:46:11, celkem upraveno 1 x.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: manuální výběr operátora

Příspěvek od ludekbrno » stř 04. led 2012 10:34:03

xxsub píše:Také bych potřeboval vyřešit jak nastavit manuálně operátora aby se v pohraničí nepřelaďoval na zahraniční operátory, že by stále nebylo žádné řešení?
Pokud se dají vyhledat síťoví operátoři a ručně se jeden zvolí, tak se nic přelaďovat nemůže.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů