Android OSPřenos dat

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Přenos dat

Příspěvek od Mishack » čtv 05. čer 2014 8:24:39

Nekontrolovatelné sosani dat se u me projevilo na předešlém telefonu (GN) s AOKP - snažil se stahovat OTA. Vyřešila to apka fOTAkill.apk. Jsem na mobilu, tak nevidím co mas za ROM atd. Jen přidávám jako další možnost.

Co se týče FW. Používám už dlouho DroidWall. Pokud mohu soudit - funguje spolehlivě. Nastavíš si globální pravidla - např. Povol vše na WiFi a zakaz vše na mobilních datech. No a pak si jen vybereš app, které chceš na datech povolit.

Ještě jedna věc - FW na androidu funguje jinak než klasické aktivní FW třeba na Windows. Je to sada pravidel, která se použijí. (IP tables).

(­)


N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu



Autor tohoto vlákna
Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Přenos dat

Příspěvek od Dušan2 » čtv 05. čer 2014 16:35:41

Teď mě ještě napadá jedna věc, koukáte někdo, kdo máte t-mobile, u mně twist, na online výpis služeb? Já to zkusím ještě sledovat, ale, když jsem se před chvilkou mrknul, tak mě ukázalo v 5.25 hod cca 13 mb , ale to jsem na mobil nesahal, jen jsem odešel od wifi, a na mobylu jsem přišel před hodinou a půl (asi 15.30) k wifi, tak jsem koukal že mám za celý den také 13 mb, Tak jestli to náhodou nenapíše na dobu odchodu od wifi, celou dobu co jsem u wifi nebyl, sem tam sice pár kb bokem je, ale taková je moje úvaha, že prostě nesmím dát na čas.
No nesledoval jsem dříve jestli to sedí celodenně, na ten odchod, tak to ještě zkusím pár dní prosledovat a uvidím.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4436
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: -7
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Přenos dat

Příspěvek od dvzd » čtv 05. čer 2014 17:28:45

ludekbrno píše:Dušan2:
Bohužel android nepodporuje selektivní omezení přenosu dat. Buď je povolen pro všechno nebo kompletně zakázán. Cokoliv jiného je řešeno nějak oklikou a nefunguje to spolehlivě. Tečka. Pokud máš root, můžeš zkoušet ty firewally, třeba ti nějaký fungovat bude. Víc ti nikdo neporadí.

píšu z mobilu
Jak u kterého výrobce. Vím, že např. v MIUI ROM to je přímo v systému, u každé aplikace jednotlivě jde zakázat přístup na internet.

Uživatelský avatar

dufko
Droid
Příspěvky: 3015
Registrován: pát 11. lis 2011 22:24:33
Reputace: 60
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10
Bydliště: Bratislava

Re: Přenos dat

Příspěvek od dufko » čtv 05. čer 2014 17:52:30

Spoiler:
Obrázek
Jj miui to má v základe

z mobilu...

EDIT by jumbo78: Obrázky prosím vkládej do spoileru, jde to i v Tapatalku(ručně)! Přečti si laskavě pravidla fóra a dodržuj je!

Uživatelský avatar

ArtooDeetoo
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: stř 27. lis 2013 3:13:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Mobil 2 / ROM: HTC One M8
Tablet: Samsung galaxy note 8

Re: Přenos dat

Příspěvek od ArtooDeetoo » ned 08. čer 2014 11:58:26

Udelal jsem reset, cele nahral znovu a problem se opakuje. Nasel jsem v "Ucty a synchronizace", ze kalendar se nadale synchronizuje i pri vypnutem SYNC. Problem bude nekde v nejakem nastaveni kalendare, ale pritom jsem posledni dobou nic nemenil. Zkousim ten kalendar prochazet a povypinat, ale nevidim chybu. Nejake tipy?? :ugeek:



Autor tohoto vlákna
Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 403
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Přenos dat

Příspěvek od Dušan2 » ned 15. čer 2014 14:32:04

Tak jsem nakonec My data manager odinstaloval, protože ukazuje to samé co mě ukazuje v nastavení- přenesená data a ještě ho teď totálně po aktualizaci zmršili.
AFWall+ (Android Firewall +) jsem si nechal s tím že nastavím blacklist na roaming a nechám povolené jen něco co chci. Jinak k hranicím to mám asi 15 km, ale i tak dkyž jedu na Náchod tak mě tam někdy skáčou Poláci i téměř 10 km od hranic, ale to je tak jedno mě spíš šlo o dovču.
Nikde jsem nesehnal aplikaci v češtině aby uměla ukázat u aplikací projetá data a měla zatržítko, na zakázání dat nejlépe rozdělené jako to má AFWall+ (Android Firewall +) roaming zvlášť.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Přenos dat

Příspěvek od ludekbrno » ned 15. čer 2014 14:40:08

Pokud nejedeš vědomě do zahraničí, je lepší zvolit si manuálně českého operátora, zabráníš tím nechtěnému přeskakování do roamingu.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot], Martuška a 1 host