Android OSmms iba s textom

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

mms iba s textom

Příspěvek od spot » stř 07. črc 2010 21:35:50

bol som v chorvatsku. cena mms a sms je rovnaka. tak som chcel poslat pochopitelne mms namiesto sms. ale nechcel som pripajat foto. iba text. pozeral som do manualu. tam je napisane ze aplikacia (messages) sama rozhoduje o tom ci posielate mms alebo sms. mms sa voli ak je pripojena fotka alebo text je velmi dlhy. co to znamena velmi dlhy???? zda sa mi to dost chaoticke. skratka a dobre mms sa mi poslat nepodarilo. napisal som dlhu spravu a ta ani neodisla. je treba na poslanie mms data? zdalo sa mi ze hej lebo odo mna to ani neodislo (asi) kolko je to vela textu? ked pridam fotku skomprimuje ju? atd atd... mam dojem ze tato cast je v androide nie moc sikovne vyriesena. na starych mobiloch som vybral volbu poslat mms a bolo. ci som tam pridal foto alebo nepridal bolo to jedno. alebo sa mylim a neviem s tym robit????




Uživatelský avatar

Matteo
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: stř 23. čer 2010 21:47:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: Stock

Re: mms iba s textom

Příspěvek od Matteo » stř 07. črc 2010 21:52:28

Zrovna dneska jsem řešil stejný problém. Mám omylem aktivovaný balíček 77 MMS za 77,- na měsíc a jediný způsob, jak ho umím využít je textem. Zatím to řeším tak, že do MMS vložím náhodný obrázek a odešlu ji tak :D Tipnul bych si ale, že na messaging existuje na Marketu nějaká alternativní aplikace, který umožňuje MMS zvolit ručně.

Abych byl k něčemu:
- Pro odeslání MMS zřejmě není nutné mít nastavená/zapnutá data, ale určitě je potřeba mít správně nastavený přístupový bod MMS (nastavení -> ovládací prvky bezdr... -> mobilní sítě -> názvy př. bodů
- Přidáním fotografie se ta automaticky zkomprimuje
- Limit pro převod SMS na MMS je cca 3x160 znaků (aspoň myslím)

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: mms iba s textom

Příspěvek od michpo » stř 07. črc 2010 22:02:48

A proc tak slozite? Vzdyt prece staci v editoru zmacknout tlacitko menu a vybrat Add Subject (Pridat predmet nebo jak je to prelozeny) a zprava se automaticky prevede na MMS, pak uz jen napises text jakej chces. Jak jednoduchy ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: mms iba s textom

Příspěvek od spot » stř 07. črc 2010 22:13:30

ano to som si tiez vsimol. blbe ale ok. aky dlhy text to potom zozerie? ked bude moc dlhy posle viac mmsiek? preco dlha sms (co je u neho mms) nesla vobec odoslat? ked pridam fotku skomprimuje ju? aka je hranica mms-ky (datovo v kB)? preco neodisla mmska ked som napisal "dlhy" text?
michpo píše:A proc tak slozite? Vzdyt prece staci v editoru zmacknout tlacitko menu a vybrat Add Subject (Pridat predmet nebo jak je to prelozeny) a zprava se automaticky prevede na MMS, pak uz jen napises text jakej chces. Jak jednoduchy ;)

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: mms iba s textom

Příspěvek od michpo » stř 07. črc 2010 22:27:13

Proc by to melo byt blbe? Proste v zakladu pises SMS a kdyz chces MMS, tak jen pridas predmet nebo prilohu a je to.

Limit MMS je dle operatora, nektery ma limit 300kB a jiny ma treba jen 150kB, chce si to zjistit u tveho operatora. Ja mam treba Vodafone CZ a ten ma limit 300kB a je jedno jestli ho zaplnim textem nebo fotkama. Fotky mi to zatim vzdy zkomprimovalo, ale je mozny, ze pokud ma tvuj operator mensi limit a telefon pouziva urcitou kompresi, tak do tech 300Kb se to vleze ale do mensiho limitu uz ne, takze pak asi jedine pouzit nejakou jinou aplikace na MMS, kde si kompresi muzes nastavit.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI



TommyBoySVK
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pát 20. bře 2009 9:54:54
Reputace: 0

Re: mms iba s textom

Příspěvek od TommyBoySVK » stř 07. črc 2010 22:29:58

no takže takto :
na mms sa meni automaticky ked sa presiahne dlžka troch sprav - teda už nezačnete pisať štvrtu ale meni sa to automaticky na mms

a podstatnejšia vec - aby sa sms zmenila na mms - stači pridať predmet správy (menu->pridať predmet) a trala mame mms - treba v predmete však mať aspon bodku, male ahoj alebo niečo..ak predmet nechate nevyplneny alebo ho zmažete - automaticky sa sprava zmeni späť na sms

Uživatelský avatar

Matteo
Stálý androiďák
Příspěvky: 107
Registrován: stř 23. čer 2010 21:47:27
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D
Rom: Stock

Re: mms iba s textom

Příspěvek od Matteo » stř 07. črc 2010 22:55:34

Mockrát dík, už nebudu posílat obrázky :D


Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: mms iba s textom

Příspěvek od spot » čtv 08. črc 2010 9:00:26

no blbe to evidentne je. takze ked to zhrniem. modelovy priklad na tom chorvatsku. ok pridam predmet a dam do neho text povedzme mms. tym mu hovorim ze vytvarama mms-ku. ale vyvstavaju predsa dalsie otazky. kolko textu mozem napisat? ak ma operator napr. 300 kB kde si odsledujem ako zaplnam velkost v kB. nechcem predsa poslat dve mmsky. ak pridam fotku zkomprimuje mi ju? sak tie fotky su ovela vacsie... skratka a dobre. ak uz viem ako poslat mms vyvstava otazka ako si odkontrolujem priebezne cerpanie dat predsa

inak na rychlo som pozrel web T-mobil sk, ozaj len na rychlo ale nikde tam info o velkosti mms nevidim

dalsia vec. uz som to tu spominal. data som mal v roamingu vypnute. logicky. a mms co som skusal poslat odo mna neodisla. napisal som dlhu spravu. evidentne bola dlhsia ako jedna sms. ale neverim ze bola vacsia ako 3 sms. a odo mna to neodislo. sms-ky odchadzali uplne v pohode...

skratka ja tam vidim este vela otvorenych otazok....

michpo píše:Proc by to melo byt blbe? Proste v zakladu pises SMS a kdyz chces MMS, tak jen pridas predmet nebo prilohu a je to.

Limit MMS je dle operatora, nektery ma limit 300kB a jiny ma treba jen 150kB, chce si to zjistit u tveho operatora. Ja mam treba Vodafone CZ a ten ma limit 300kB a je jedno jestli ho zaplnim textem nebo fotkama. Fotky mi to zatim vzdy zkomprimovalo, ale je mozny, ze pokud ma tvuj operator mensi limit a telefon pouziva urcitou kompresi, tak do tech 300Kb se to vleze ale do mensiho limitu uz ne, takze pak asi jedine pouzit nejakou jinou aplikace na MMS, kde si kompresi muzes nastavit.

Uživatelský avatar

mpmajo
Stálý androiďák
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 08. črc 2010 12:35:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire LeeDroid HD 3.3.3-R5 S-Off

Re: mms iba s textom

Příspěvek od mpmajo » čtv 08. črc 2010 12:39:28

Zdravím.
Pokiaľ mi je známe tak jedna MMS správa môže obsahovať maximálne 1000 znakov textu a rôzne prílohy v závislosti od operátora vo väčšine prípadov do 300 kB.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: mms iba s textom

Příspěvek od michpo » čtv 08. črc 2010 20:41:42

spot píše:no blbe to evidentne je. takze ked to zhrniem. modelovy priklad na tom chorvatsku. ok pridam predmet a dam do neho text povedzme mms. tym mu hovorim ze vytvarama mms-ku. ale vyvstavaju predsa dalsie otazky. kolko textu mozem napisat? ak ma operator napr. 300 kB kde si odsledujem ako zaplnam velkost v kB. nechcem predsa poslat dve mmsky. ak pridam fotku zkomprimuje mi ju? sak tie fotky su ovela vacsie... skratka a dobre. ak uz viem ako poslat mms vyvstava otazka ako si odkontrolujem priebezne cerpanie dat predsa

inak na rychlo som pozrel web T-mobil sk, ozaj len na rychlo ale nikde tam info o velkosti mms nevidim

dalsia vec. uz som to tu spominal. data som mal v roamingu vypnute. logicky. a mms co som skusal poslat odo mna neodisla. napisal som dlhu spravu. evidentne bola dlhsia ako jedna sms. ale neverim ze bola vacsia ako 3 sms. a odo mna to neodislo. sms-ky odchadzali uplne v pohode...

skratka ja tam vidim este vela otvorenych otazok....
Nevim proc by to melo byt blbe, zadny duvod jsi nerekl...

Do MMS se vleze jiz zminenych 1000 znaku textu + prilohy (nektere nokie umely i 3000 znaku, ale nejbeznejsich je prave 1000 znaku textu). Takze se nemusis obavat vice MMS zprav.

Pokud T-Mobile SK nema na strankach maximalni velikost zprav, tak jim zavolej na infolinku a zeptej se na to. Urcite ti to reknou. Jinak pokud to posilas z ciziny, tak te nemusi zajimat limit T-Mobile SK, ale limit tamniho operatora, nicmene obecne receno je to jedno, protoze telefon fotky prevadi na mensi velikost (pokud by jsi to co jsem psal predtim cetl pozorne, tak bys to uz vedel, psal jsem to!).

Co se odesilani MMS z ciziny tyce, tak je nutne mit v telefonu povolena data, jinak to MMS neodesle... Bohuzel toto je chyba Androida, pokud zablokujes data, tak nejdou MMS :(
Lze to resit tak, ze si data v telefonu nechas povolene, ale u tveho operatora je zablokujes a nechas povolene jen MMS, takze ti v telefonu budou MMS fungovat, ale internet ne. Sice trochu krkolomne reseni, ale funguje to.

Pokud nekdo zna reseni, jak docili toho, aby data nefungovala ale MMS ano, at me ho rekne, budu rad. Diky.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Autor tohoto vlákna
spot
Androiďák!
Příspěvky: 253
Registrován: stř 07. dub 2010 11:51:24
Reputace: 0

Re: mms iba s textom

Příspěvek od spot » pát 09. črc 2010 11:22:06

1. blbe je to lebo musim pri mms-ke vytvarat predmet ako v maile, je to zbytocna sprostost
2. blbe je to lebo nedokazem vediet ako plnim mms-ku, neviem ci tam je pocitadlo znakov
3. blbe je to lebo ked prilozim prioamo fotku z fotaka nemam info ci ju skomprimovalo, do akej velkosti ju zkomprimovalo atd
4. blbe je to lebo ked som v chrvatsku ( a logicky mam vypnute data kedze nechcem platit tie sialene prachy operatom za par MB) tak tu mms neodoslem

takze podla mna je to totalne blbe a v podstate na ten moj pripad (poslat z chorvatska mms namiesto sms) absolutne nepouzitelne.
toto dokazal blba nokia z vascou eleganciou teda. vy bral som volbu mms a pisal som mms. nemusel som vyplnat ziadny predmet blbostami. bolo tam pocitadlo znakov. a bolo mozne zo zahranicia poslat mms bez rizika dalsich penazi ohladom dat.

takze je to blbe az az.... :-)

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: mms iba s textom

Příspěvek od michpo » pát 09. črc 2010 12:08:25

ad1: Zbytecne prepinat? Neni to jedno jestli vyberes menu - MMS nebo menu - pridat predmet? Jako predmet muzes napsat treba pozdrav.
ad2: Standardni aplikace ma pocitadlo jen u SMS, u MMS neni, ale v mem Nexusu s 2.2 se do MMS vleze 2000 znaku a vic se napsat neda, proste pole ma limit na znaky, takze vic to napsat nedovoli, nehrozi tedy odeslani vice MMS...
ad3: Fotku mi to vzdy zkomprimovalo a je jedno jestli byla v telefonu uz ulozena nebo jsem ju prave poridil fotakem. K cemu bys potreboval vedet jeji velikost? Zjistit to jde tak, ze na karte si telefon vytvori slozku mms a tam dava komprimovane obrazky ktere odesilas.
ad4: Jasne toto je blbe, to chapu a taky verim ze to v nektere z dalsich verzi androida opravi.

S tema Nokiema pozor, toto mely hlavne ty stare Nokie, u tech novych si uz nevybiras jestli chces sms nebo mms, ale telefon to detekuje sam napr. dle fotky nebo prave toho predmetu, takze je to to stejne (je ale mozne ze u nekterych modelu moznost volby zustala, ale co jsem mel v posledni dobe par nokii v ruce, tak to tam nebylo...).

Muzes ale zkusit nekterou z jinych aplikaci na zpravy, napr. Handcent SMS nebo Chomp SMS, ktere MMS umi take a je mozne si tam i volit maximalni velikost MMS, trvale zobrazuji pocitadlo a dalsi, ja toto ale nepotrebuju, me ta klasicka aplikace na zpravy vyhovuje.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti