Android OSMusím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
salash
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: úte 13. zář 2011 8:49:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P20 Pro Vodafone CZ distribuce
Rom: Android 10

Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od salash » čtv 26. čer 2014 21:36:48

Po posledním updatu firmware mojí SGS4 zmizela ikona GPS, kterou nahradilo Umístění, a to se chová velmi vtipně, neb pokaždé co na něj kliknu, musím vždy zadat, že Souhlasím se sběrem dat o mojí poloze. Všude kde šlo jsem s tím souhlasil, přesto i když mezitím třeba nerestartuji telefon se mne to ptá na totéž znovu. Další opravdu povedená funkce tohoto updatu je, že na ploše mám widget, který mi ukazuje polohu. Doteď se widget spokojil s tím, že si stahoval polohu podle BTS. Teď už musím mít zapnuto ono Umístění, jinak se mi poloha neaktualizuje. Bezva věc jak si zbytečně plýtvat baterku. Jak jsem pochopil, tato druhá věc je prostě tak a nedá se s tím nic dělat, mám si nastavit přímo v Umístění. Nicméně co s tou první věcí? Dělá to všem? Každý musí pokaždé co zapne Umístění znovu souhlasit se sběrem dat?





WildfireS
Androiďák!
Příspěvky: 669
Registrován: úte 01. lis 2011 16:38:34
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Samsung S8+

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od WildfireS » pát 27. čer 2014 5:44:34

Áno aj mne po zapnutí GPS ta hláška vyskakuje, žiaľ nikde som nenašiel ako to zakázať,..

Mobil

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2427
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od aldabubo » pát 27. čer 2014 7:38:17

Musíš nastavit "pouze zařízení". Jakmile tam dáš "úspora baterie" nebo "vysoká přesnost" tak to bere údaje ze sítě a už to pak křičí, že chce povolit sběr dat. Zlatý jellybean.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


Autor tohoto vlákna
salash
Stálý androiďák
Příspěvky: 193
Registrován: úte 13. zář 2011 8:49:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P20 Pro Vodafone CZ distribuce
Rom: Android 10

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od salash » pát 27. čer 2014 9:19:23

I když zvolím Jen GPS a vypnu Umístění a zapnu Umístění znovu, musím dát znovu Souhlas se sběrem dat a automaticky se mi to přepne do Vysoké přesnosti.

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2427
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od aldabubo » pát 27. čer 2014 11:15:45

Tak to bude možná problém toho přepínače. Zkus najít nějaký GPS widget, který by měl zapnout pouze modul GPS, ovšem takový, aby fungoval na kitkatu. Já mám GPS pořád zapnutou a mám to v tom režimu pouze zařízení. Nic mě nevyskakuje, protože na to nesahám. Když nějaká aplikace zjišťuje polohu pomocí GPS, tak to vidím nahoře v liště.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


Uživatelský avatar

Lubis
Androiďák!
Příspěvky: 357
Registrován: ned 07. říj 2012 20:03:18
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xperia Z3 compact
Mobil 2 / ROM: SE Xperia Neo/Zelly Cream
Rom: Zelly Cream

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od Lubis » ned 29. čer 2014 9:31:52



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od ludekbrno » ned 29. čer 2014 13:39:02

salash:

A proč to umístění vypínáš? Umístění ze/sítě nechej zapnuté pořád a vy/zapínej jen GPS a nebudeš muset nic potvrzovat. A ten widget, co si stahoval polohu dle BTS, to jen špatně chápeš. Telefon NEUMÍ sám určovat polohu podle BTS. To dělá i dříve dělal vždycky server google. Akorát v nové verzi se tě pro jistotu ptá, jestli s tím souhlasíš. Ale bez odeslání dat na server to nešlo ani dříve, jen se tě telefon neptal. Nech si tedy trvale zapnuté umístění a v něm zvol "poloha ze sítě", jednou odsouhlasíš odesílání polohy a pak si jen podle potřeby budeš za/vypínat GPS a už se tě nic ptát nebude.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

aldabubo
Moderátor
Příspěvky: 2427
Registrován: ned 05. pro 2010 20:47:24
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od aldabubo » ned 29. čer 2014 13:44:26

No jo, jenže v Kitkatu je ten vypínač potvora. Když na něj klikneš, nevypne modul GPS, ale začne jaksi záhadně přepínat mezi jednotlivými (třemi) typy zjišťování polohy. Nepochopil jsem, proč to tak je. Jak už jsem psal, já osobně mám zapnuté zaměření přes GPS stále a neřeším to.(nexus7) V mobilu mám JellyBean, takže tam to nechám zatržené přes sítě a vypínačem zapínám a vypínám skutečně jenom GPS modul. V JellyBeanu je to jiné, lepší. To jsou ty inovace v Kitkatu.
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od ludekbrno » ned 29. čer 2014 15:00:35

Jj, máš pravdu, v KK není samostatný spínač GPS. A obávám se, že to nevyřeší ani widget. Já používám widgety od Extended control a tam když kliknu na GPS, tak se jen dostanu do nabídky "umístění", kde se ještě musím prokliknout ke GPS.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


POSIX
Robot
Příspěvky: 847
Registrován: stř 30. dub 2014 22:26:35
Reputace: 17
Typ mobilu / ROM: Redmi 2
Rom: MIUI

Re: Musím pokaždé zadávat Souhlas se sběrem dat o poloze

Příspěvek od POSIX » pát 04. črc 2014 22:31:48

Protože kit kat neumožňuje zapínat GPS "cizím" aplikacím.. Asi jako data o využívání baterky

→Mobil←

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host