Android OSTelefonní seznam

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
nowiss
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 3c

Telefonní seznam

Příspěvek od nowiss » sob 19. črc 2014 7:20:32

Ahoj. Už delší dobu mám pár nejasností/problémů s telefonním seznamem.
Už od začátku (co mám telefony s Androidem) ukládám kontakty do PHONE. Vše fungovalo jak mělo, až do té doby, co jsem poprvé měnil mobil. Vytvořil jsem si zálohu seznamu na paměťovou kartu (*.vcf) a zároveň na účet g-mailu. V novém telefonu se mi nevím jak, asi povedlo obnovit obě zálohy najednou a z 220 kontaktů, jsem jich měl v tel. 440. Ručně jsem je promazal a nesynchronizoval. Přišla třetí výměna telefonu a ještě větší zmatky v telefonním seznamu. Teď k problémům:
1. Mám vybrané kontakty k zobrazení "PHONE". V tel. seznamu, (červená ikonka s bílou bystou) mám všechny kontakty v pořádku. Při vyhledávání přes poslední volaná čísla (modrá ikonka s bílým tel. sluchátkem) se mi kontakty podle klíčových písmen vyhledají třeba i 3x se stejným jménem i číslem. Z toho třeba 2x úplně stejné jméno ale u každého jiné číslo (dříve jsem číslo měnil pomocí upravit kontakt) ale stále se mi zobrazuje i to původní.
2. V posledních volaných je položka "často volané". Nezobrazuje se mi tam jeden kontakt. Paradoxně ten, který volám nejčastěji. Proč? Je uložený někde jinde?
3. U kontaktu mi nejde odstranit avatar. Smazal jsem ho v telefonu i v Správci kontaktů Google a stále tam je. Resp. když ho vyhledám v seznamu, není tam, ale jak dám volat, nebo on volá mě, avatar se zobrazí.
4. Ve Správci kontaktů Goole mám kontakty rozděleny na: "Moje kontakty", "nejčastější kontakty" a "další kontakty". V moje kontakty mám 8 položek (nikdy jsem si je tam ručně nedával. Nevím proč tam jsou) navíc jsou naprosto chaoticky vybrány z mého seznamu v telefonu. V nejčastější kontakty mám 20 položek a jsou tam i takové, kterým jsem psal třeba jen jednou e-mail. V další kontakty jich mám 328 a jsou tam domotané třeba i kontakty u kterých je jen e-mailová adresa. Ta je mi při telefonování plat prtná. Jak se tohle rozdělení "samo" vytvořilo?

Tuším, že chyba nebude v Androidu, ale spíš ve mě. Přesto prosím o radu, jak z toho mého šmodrchance ven.
Jak sloučit kontakty ve Správci kontaktů? Jestli je z těch nejčastějších přesunout do dalších, nebo všechny přesunout do Moje kontakty...
Jak se zbavit toho Avatara?

Mám telefon ZTE Blade V
verze Androidu 4.1.2
Verze jádra 3.4.0-perf

Předem děkuji za odpovědi.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Telefonní seznam

Příspěvek od ludekbrno » sob 19. črc 2014 7:38:58

Neporadím, jak přesně to sloučit, možná bude potřeba manuálně, každopádně ale potom vyexportuj kontakty jako *.vcf, z telefonu všechny kontakty ze všech pamětí smaž a stejně tak to udělej přes webové rozhraní v gmailu. Potom ten soubor *.vcf naimportuj do webového gmailu a v telefonu nastav zobrazení kontaktů pouze google. Takto by to správně mělo být.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Ante
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung M21
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » sob 19. črc 2014 8:20:04

Ja mel da se rici uplne stejne problemy co pise nowiss a uz davno po mnoha pokusech jsem proste kapituloval... Mam vzdy neco malo pres 1000 kontaktu (ted 1074) a jakmile jsem vse vycistil a povolil (nechal zapnutou ) synchro kontaktu pres Google, zacalo to zmatkovat: Bud zdvojene kontakty, nebo nahazene v ruznych skupinach, nebo naopak v Google malo kontaktu... Fakt uz me to stvalo a tak pri kazde nove rom ihned vypinam synchro kontaktu s Googlem. Mam MyPhoneExplorer a v nem/pres nej si delam obcas zalohu vseho (Log Call, SMS, Poznamky, Kalendar) a kdyz se mi nahodou neco nekde sesynchronizuje a vidim chybu, vse smazu (v telefonu i Google) a naleju zpet pomoci My Phone Exlorer.
Jak pise nowiss - je to asi moji hlavou a rukama ;), ale ja se z toho nikdy nevymotal...
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 19. črc 2014 8:37:04

Ono to jde, ale je potřeba v prvním kroku vyčistit telefon i gmail od kontaktů, ve druhém kontakty protřídit a sloučit a ve třetím naimportovat do webového gmailu. Pak už jen v telefonu zapnout synchro a zobrazení kontaktů pouze z google. Pak na tom nemá co nefungovat a kontakty nemůžou být zdvojené :-)

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Ante
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung M21
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » sob 19. črc 2014 11:23:45

Ono to asi bude i tim, ze neustale zkousim romky. Mozna ze se kontakty zacnou synchronizovat, ale ja to synchro "nechtene" prerusim, protoze rom se me nelibi a jedu dal. A tak se treba nactou kontakty jen z casti... - a uz uz zacina byt problem/bordel v kontaktech. Kdybych "smrdel" jen na jedne romce, tak asi problem nebude ;) Dik.
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 19. črc 2014 12:18:01

Ante:

Jj, to bude tím. Taky jsem s tím dřív bojoval.

píšu z mobilu

Autor tohoto vlákna
nowiss
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 3c

Příspěvek od nowiss » sob 19. črc 2014 20:22:05

Dekuji za odpovedi.
A co s temi casto volanymi kontakty? Ze se mi tam ten, co volam nejcasteji vubec nezobrazi?
Jeste s tim avatarem, jak to odstranit? Proc to neni videt jako miniatura v seznamu a jak dam volat, je tam rozplacla fotka pres 3/4 dipleje?

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 19. črc 2014 21:50:42

Jestli se ti do toho ještě nepletou kontakty z Facebooku nebo Google+ Je potřeba pozakazovat synchronizace kontaktů všech těch dalších aplikací.

píšu z mobilu

Odpovědět

Zpět na „Android OS“