Petr117 píše:Takže je jasno... jdu do toho

a průvodce mi bude dělat Motorola Milestone..
Ale ještě se raději zeptám :
-Podpora javy Ano/Ne
-Možnost instalace app jinak, než z marketu
-Update verze software je možná i přímo z telefonu?
-Co všechno mi přinese "ROOT"? Pokud to dobře chápu je to možnost, jak nahrát novou verzi Androida do přístroje, který neni oficiálně podporován, má ještě nějaké výhody? (jestli se nemýlím, tak je to podobné, jako nahrávání upravených ROM u WM)
Podpora Javy, Ano, android je postavený na javě, existují programy spouštějící v jeho prostředí klasické JAR/JAD soubory.
Instalace programů mimo market jde u všec Android zařízení, stačí jen povolit instalaci z neznámých zdrojů v nabídce nastavení - aplikace - z neznámých zdrojů. Instalace pak je buď z karty nebo s použitím adb z počítače (win, linux, mac).
Milestone má uvnitř menu pro kontrolu dostupnosti nové verze, tu si umí stáhnout a updatovat. Předtím jsem měl pulse, a tam stačí jen stáhnout update do správné složky na kartě a pak vybrat položku update v menu.
Root na Milestone přinese hlavne přístup k systému (tj. jako root vidíš vše co se děje), možnost přetaktování, instalovaní a mazání aplikací dodaných výrobcem do systémového oddílu.
Zatím mám milestone týden, na rozdíl od Pulse jsem zatím neměl nutkání root provést. I když jestli se budou inadále protahovat termíny vydání oficiálního updatu pro EMEA, pak si asi root provedu.
Dalším důvodem pro ROOT jsou aplikace na SD kartu, čímž se ušetří místo v telefonu. Ale to mi zatím nedošlo... pulse s 2.1 androidem vzhledem k malé ROM i RAM toto potřeboval. Tuto nutnost ale odstraní Froyo (Android 2.2)
Hodně štěstí s novou motorolou... Vašek