Android OSPřechod z WM a Symbian na Android

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Petr117
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola Milestone

Přechod z WM a Symbian na Android

Příspěvek od Petr117 » stř 14. črc 2010 21:45:42

Ahoj androiďáci :) ..
Mam na vás takový dotaz.. Uvažuji nad koupí nového Androidu (Motorola Milestone, nebo HTC Desire), nechci diskutovat nad výběrem, protože od toho jsou jiná témata, ale chtěl bych spíš poradit..
Jde mi o to, že jsem až do teď používal přístroje se Symbianem a Windows Mobile a chtěl bych přejít k Androidu..
Bohužel nemam možnost si u někoho tento systém vyzkoušet. Tak jsem vás chtěl poprosit o napsání : Jak velké rozdíly jsou mezi těmito systémy, na co si dát pozor, jaké má nedostatky a jaké přednosti..
Něco jsem již četl ve FAQ, něco v různých recenzích apd, ale i tek bych chtěl vědět názor "běžných uživatelů"..
Díky moc.. Petr
HTC Evo 3D

louis.scorn
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Přechod z WM a Symbian na Android

Příspěvek od louis.scorn » stř 14. črc 2010 23:05:12

No osobně sem přeběhl z E72 na Desire. A co s toho : E72 je super telefon. Psal sem na něm stejně rychle jako na PC ( i když na PC moc rychle napíšu :) ) je to typický kancelářský nástroj.
Ale Android ma něco navíc. Hlavně co se mi líbi je ten systém samej, když seš koumák dokážeš s tím divy. Na systém takový sem si rychle zvykl , sence je příjemné a rychlé.
Osobně si myslím že je Android lehčí na používání než symbian. Prostě se toho neboj a di do Androida, naučil sem se Ho ovládat ještě před zakoupením Desire, pomocí YouTube. :) a jediná věc co mi tu chybí je nastavení qwertz klávesnice. Mužů použít jakoukoliv jinou, zkoušel sem to, ale už sem si na qwerty zvykl, a ty ostatní, no.. něco mi tam chybí. škoda že na PC mám qwertz :-D občas se to plete.

louis.scorn
Stálý androiďák

Příspěvek od louis.scorn » stř 14. črc 2010 23:07:51

Mimochodem, píšu z Desire teťkon. A trvalo mi to asi 15min než sem to napsal. Tipuju ze na e72 by to bylo za 6 min.
Ale to je vlastně jedno.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 15. črc 2010 6:10:34

petr: projdi si fórum, stáhni si SDK (emulátor) a vyzkoušej si to.

luis.scorn: jako kdyby byl problém nastavit si v PC qwerty klávesnici :lol:
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Lucifer
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Desire Z - Huawei Ascend G300 - G510
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lucifer » čtv 15. črc 2010 6:40:08

luis.scorn: jako kdyby byl problém nastavit si v Androidu qwertz klávesnici :lol:

louis.scorn
Stálý androiďák

Příspěvek od louis.scorn » čtv 15. črc 2010 12:17:52

:roll: :oops:
jo jo jasně, já to vše vím .. a vše sem zkoušel, jen mi ta qwerty klávesnice , ta původní na telefonu, s tim jak je poskládaný vyhovuje víc než ostatní... nebo prostě sem línej zvykat si na něco jinýho, což spíš.
a na notebooku se ti pak uplně proházejí věci okolo psaní číslic a písmen s háčky.

Vůbec nevím proč sem to včera psal, něják sem nemohl usnout... a slabá chvilka ...

Autor tohoto vlákna
Petr117
Stálý androiďák

Příspěvek od Petr117 » čtv 15. črc 2010 23:24:48

Takže je jasno... jdu do toho ;) a průvodce mi bude dělat Motorola Milestone..
Ale ještě se raději zeptám :
-Podpora javy Ano/Ne
-Možnost instalace app jinak, než z marketu
-Update verze software je možná i přímo z telefonu?
-Co všechno mi přinese "ROOT"? Pokud to dobře chápu je to možnost, jak nahrát novou verzi Androida do přístroje, který neni oficiálně podporován, má ještě nějaké výhody? (jestli se nemýlím, tak je to podobné, jako nahrávání upravených ROM u WM)
HTC Evo 3D

vagojan
Nové Androidě

Příspěvek od vagojan » pát 16. črc 2010 7:14:45

Petr117 píše:Takže je jasno... jdu do toho ;) a průvodce mi bude dělat Motorola Milestone..
Ale ještě se raději zeptám :
-Podpora javy Ano/Ne
-Možnost instalace app jinak, než z marketu
-Update verze software je možná i přímo z telefonu?
-Co všechno mi přinese "ROOT"? Pokud to dobře chápu je to možnost, jak nahrát novou verzi Androida do přístroje, který neni oficiálně podporován, má ještě nějaké výhody? (jestli se nemýlím, tak je to podobné, jako nahrávání upravených ROM u WM)
Podpora Javy, Ano, android je postavený na javě, existují programy spouštějící v jeho prostředí klasické JAR/JAD soubory.

Instalace programů mimo market jde u všec Android zařízení, stačí jen povolit instalaci z neznámých zdrojů v nabídce nastavení - aplikace - z neznámých zdrojů. Instalace pak je buď z karty nebo s použitím adb z počítače (win, linux, mac).

Milestone má uvnitř menu pro kontrolu dostupnosti nové verze, tu si umí stáhnout a updatovat. Předtím jsem měl pulse, a tam stačí jen stáhnout update do správné složky na kartě a pak vybrat položku update v menu.

Root na Milestone přinese hlavne přístup k systému (tj. jako root vidíš vše co se děje), možnost přetaktování, instalovaní a mazání aplikací dodaných výrobcem do systémového oddílu.
Zatím mám milestone týden, na rozdíl od Pulse jsem zatím neměl nutkání root provést. I když jestli se budou inadále protahovat termíny vydání oficiálního updatu pro EMEA, pak si asi root provedu.
Dalším důvodem pro ROOT jsou aplikace na SD kartu, čímž se ušetří místo v telefonu. Ale to mi zatím nedošlo... pulse s 2.1 androidem vzhledem k malé ROM i RAM toto potřeboval. Tuto nutnost ale odstraní Froyo (Android 2.2)

Hodně štěstí s novou motorolou... Vašek

Autor tohoto vlákna
Petr117
Stálý androiďák

Příspěvek od Petr117 » stř 21. črc 2010 21:51:50

Tak jsem si pořídil na konec pořídil Milestone.. Mam jí od pondělí a prozkoumávám tajemství androida.. Zatím jsem plně spokojený.. Jak z telefonu, tak s OS..
Teď se chystám na root, tak snad všechno klapne..
HTC Evo 3D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“