Android OSINTERNI PAMET 1GB SAKRA PROC ???

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC chacha

INTERNI PAMET 1GB SAKRA PROC ???

Příspěvek od vosaak » čtv 11. zář 2014 12:21:09

Zdravim vsechny, nenasel jsem primo toto tema, dovolim si jej zalozit.. Pokud se o tom nekde uz diskutuje, smaztem me a odkazte jinam..
narazil jsem na to uz u nekolik zarizeni (a to jak tabletu, tak telefonu) a nechapu proc to vyrobci takhle DEBILNE delaji..
Situace telefon/tablet z 8GB vnitrni pameti 2GB sezere system, zbyva 6GB, ktere je nesmyslne rozdeleno na 1GB, kteremu system rika "vnitrni uloziste" kam laduje vsechno co stahnu a nainstaluju a zbyůych skoro 5GB oznaci za "SD" kartu... No a z toho vznika problem, ze 1GB "vinitrni uloziste se velmi rychle zaplni, neco z toho lze "presunout" na "SD kartu", vsechno ne.. A vznika nesmyslna situace, ze ta 1GB mrnava cast vnitrni pameti je preplnena a "SD karta" je poloprazdna a na telefon/tablet uz nemuzu nic nahrat...
Existuje nejake reseni ? jako treba zrusit tu "SD kartu" a roztahnout "vnitrni uloziste" na celou kapacitu dostupne vnitrni pameti ?? Nasel jsem navod pomoci programku "foldermount" http://mobile-effect.cz/navody/foldermo ... zdy-905789 ale nez budu delat nejake tekovehle reseni "pres ruku", ktere to laduje na EXTERNI SD kartu.. chtel bych se pokusit vyuzit nejake mene komplikovane CELE dostupne VNITRNI uloziste tabletu.. mate na to nejake reseni ???
DEKUJI

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: INTERNI PAMET 1GB SAKRA PROC ???

Příspěvek od xanthor » čtv 11. zář 2014 12:58:12

Takhle to mají většinou méně známí čínští výrobci, naopak Samsung, Sony, LG apod. už vnitřní paměť rozdělenou nemají.

JirkaH76
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Příspěvek od JirkaH76 » čtv 11. zář 2014 16:39:31

A urcite ti nepomuze foldermount, ale neco jako link2sd + externi SD.

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě

Příspěvek od vosaak » ned 14. zář 2014 1:30:32

takovy az trosku mozna prilis strohy komentar.. s foldermonut mate nejake spatne zkusenosti ? To link2SD je nejak vyrazne lepsi, nez jine programy ktere presouvaji data na SD ?

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 14. zář 2014 6:55:25

Foldermount se používá hlavně na data aplikací, na samotný aplikace Link2SD a Ext oddíl na paměťový kartě.

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě

Příspěvek od vosaak » úte 16. zář 2014 1:30:30

aha, takze na SD karte musim extra udelat nejakey EXT oddil ? tedy uzasne a uzitecne rady, ale trochu zapolim s tim, ze v prispevku je vzdy tak polovina informace, potrebna k tomu, aby to bylo jako rada pouzitelne :-(

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 16. zář 2014 7:35:10

Tu druhou polovinu najdes na konci svych paží. Tady nejsme ve skolce, predpoklada se jista samostatnost. Klicova slova znas, vyhledavani tady funguje.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě

Příspěvek od vosaak » úte 16. zář 2014 12:09:31

Omlouvam se, jsem zde na foru novacek.. potreboval jsem asi to nakopnuti..
me vsak narozdil od ostatnich neubude, kdyz zminim, ze na konfiguraci LINK2SD je tu cele vlakno s navodem:
http://androidforum.cz/link2sd-apps-na- ... it=Link2SD

Flynne
Robot
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Příspěvek od Flynne » úte 16. zář 2014 15:56:11

Já kdybych byl výrobcem takových zařízení, tak bych si řekl:
1. Budu vyrábět především levný telefon s menší pamětí, aby jej koupilo co nejvíc zákazníků a čím více paměti, tím dražší bude protože -
2. - zároveň jej vybavím kvalitnějším a rychlejším HW a do takového se pak vejde víc aplikací, aniž by se systém zpomaloval, což by vedlo lidi k tomu, aby mi nadávali.
3. Ti, co si koupili ten levný, do něj moc aplikací nedostanou kvůli malé paměti a je to můj záměr, telefon nebude tolik zahlcený kdejakým balastem, co by jej mohlo eventuelně zpomalovat a zákazníkům naopak zrychlovat tep.
4. Někteří zákazníci to nebudou nijak řešit, protože většinou berou telefon jako komunikační prostředek. Takových telefonů možná prodám nejvíc a tím pádem nejvíc vydělám.
5. Ti náročnější si jistě rádi vyberou nějaký z výkonnějších = dražších modelů, které také nabízím.
6. Pokud se mýlím v bodě 4, bude opět platit bod 5, takže i tak vydělám.

A ty, vosaak, sem přijdeš jako nováček a hned založíš téma s pejorativním výrazem v jeho názvu. Koupil sis zřejmě jeden (dva?) přístroj / e z kategorie lowendů, takže, co očekáváš? Je to jako dva řetízky na krk, jeden mosazný, druhý zlatý. Oba se vyrábějí na stejných strojích a na první pohled vypadají stejně, jenom se liší cenou. To ovšem do doby než se začnou nosit. Ten mosazný brzy ztmavne a bude ti špinit krk, zlatý... zde jsou slova již zbytečná.

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » úte 16. zář 2014 16:07:18

To jo, ale když už tam je 8 GB, tak by bylo lepší, kdyby to pro uživatele zbývající místo (tak něco mezi 4 a 6 GB) bylo na jednom oddílu, aby se nestalo, že oddíl z aplikacemi bude plný a ten druhý (polo)prázdný nebo naopak. Je opravdu zvláštní, že se toho rozdělení (někteří) čínští výrobci pořád drží. (Výrobci jako Samsung, LG, Sony a myslím, že i HTC mají to volné místo "spojené" už prakticky od dob Galaxy Nexusu, který s tím přišel jako první). Jediná výhoda, kterou to má, je možnost funkce mass storage.

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě

Příspěvek od vosaak » úte 16. zář 2014 16:22:48

Bohuzel jsem na tenhle nesmysl narazil u ruznych telefonu a tabletu ruznych znacek..
Pokud bys si Flynne precetl poradne muj uvodni prispevek, tak tam pisu, ze NENI PROBLEM, ze by zarizeni melo malo pameti jako takove, ale NECHAPU, proc v zarizeni (tablet/telefon - u tabletu bez slotu na simkartu bude asi nekdo tezko ocekavat, ze s nim bude zakaznik telefonovat) ktere ma cca 6GB volne pameti je 1GB extra vydelen jako (zcela nedostatecna) "vnitrni pamet" a zbytek NEPOUZITELNE oddelen jako "interni SD karta". Tvoje argumentace, jakkoli vypada odborne a "nad veci" je bohuzel zcela mimo, protoze zarizeni dostatecnou pamet fyzicky obsazenou ma, tedy zadna tebou uvadena vyrobni uspora na konto pameti se nekona, jen je zcela nelogicky a nesmyslne rozdelena zpusobem, ze jeji vetsi cast nelze primo vyuzit pro programy.. Jsem sice novacek na tomto foru a v neautorizovanych nastavenich systemu adroid, ale jsem "starej praktitk v IT" a nejsem debil abych nechapal, co to je vyrobni uspora a cenova segmentace modelovych rad.. Proc treba levnejsi modely nemaji bluetooth, ci GPS, prestoze tech chip stoji doslova par korun, protoze jinak by vyrobce neprodal vyssi modely na kterych ma vetsi marzi..
Ale mame tu i konkurenci mezi vyrobci a ten vyrobce ktery svym zarizenim bude takhle iditosky rozdelovat vnitrni uloziste - pokud zakaznici nebudou ovce a informuji se o tom, ktera zarizeni jsou timto nesmyslem obdarena - utrpi nezajmem o sve vyrobky, protoze ostatni zakaznici se jim obloukem vyhnou..

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě

Příspěvek od vosaak » úte 16. zář 2014 16:25:05

ale zpatky v tom navodu k LINK2SD (jak jsem odkazoval vyse) je link na program z4root na rootnuti telefonu, ale vsechny odkazy, ktere jsem na program nasel hlasi, ze program obsahuje virus
http://www.uloz.to/xdGGLAE/z4root-blade-cwm-v2-zip
Nalezen virus: Andr.Exploit.Ratc.. Je to skutecne virus, nebo je to nejake zmateni antiviroveho programu ?? Cim pripadne jinym rootujete telefon pro potreby toho programu link2SD, ci nemuzete nekdo nalinkovat ten program z4root nekde, kde lezi nezairovany ??
DEKUJI

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 16. zář 2014 16:41:06

Ten exploit je tam proto, aby to rootnul. Z4root by měl bejt bezpečnej, narozdíl od třeba Kingo.

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » úte 16. zář 2014 17:07:14

@vosaak: S tím tabletem máš samozřejmě pravdu, s tím si opravdu nezavoláš. A pokud jde o to místo v paměti, netušíš ani trochu, proč jsem napsal svůj scénář? Ono není problém to úložiště udělat větší, problém ale nastane, až si do velkého úložiště uživatelé naládují tolik aplikací, že už to systém nezvládne a začne se třeba sekat nebo prostě nebude stíhat. Co potom řekneš na adresu výrobce? Nemyslíš, že právě tím malým prostorem se právě chrání před takovou nevolí? Co existuje jen mezi dětmi a mládeží dobrodruhů, kteří instalují kdejakou volovinu a pak se diví, že mají zasekaný systém. Jenom na fórech, co je takových nářků. A to jsou tyhle levné telefony omezeny úložným prostorem.
Věřím, že ty, coby IT praktik si s takovou věcí hravě poradíš. A dále, předpokládal bych u člověka tvého zaměření větší dávku odborného posouzení před koupí těchto přístrojů a na technické parametry bych se zaměřil nejdříve.

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » úte 16. zář 2014 17:29:19

A jak to zařízení asi pozná, jestli jsem si tam nainstaloval 10 velkých her, které nemají služby (tedy neběží na pozadí a instalace velkého počtu aplikací bez služeb by neměla zpomalovat systém) vs 100 menších aplikací se službami, které žerou spoustu paměti a "zasekají" systém? To, že by se tím výrobci "chránili" je prostě nesmysl. To by tam byl spíš limit na maximální počet doinstalovaných aplikací.

Flynne
Robot

Příspěvek od Flynne » úte 16. zář 2014 18:55:01

Právě proto, že to nepozná, tak je to řešeno velikostí úložiště. Btw, psal jsem jen, jak bych to dělal já, kdybych byl výrobcem telefonu, aby mi zákazníci nechodili nadávat, že jim telefon / tablet blbne. Jestli je taková filozofie i u oficiálních výrobců, nevím.
Také jsem dokázal naplnit tablet tak, že se mi začal příšerně sekat a vzteky bych ho po někom hodil. Nakonec jsem to vyřešil hard resetem a střízlivostí při instalaci aplikací. Kdybych tam tolik aplikací nemohl nacpat, tak by se to nemuselo stát, anebo alespoň ne tak brzy (po roce).

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » úte 16. zář 2014 19:26:14

Záleží, co máš za tablet a co za aplikace jsi tam cpal. A zákazníci by ti chodili nadávat, že se jim tam nevejdou aplikace - stačí pár větších her, aktualizace předinstalovaných aplikací a pár dalších a giga je fuč. A mimochodem takový starý Galaxy Nexus je desetkrát rychlejší než některá dnes prodávaná zařízení, když se tam vejde cca desetkrát víc aplikací (přes 10 GB jen pro aplikace)?

Autor tohoto vlákna
vosaak
Nové Androidě

Příspěvek od vosaak » úte 16. zář 2014 22:09:08

@flynne Prave ze jsem na tenhle nesmysl s rozdelenim pameti narazil i u XIAOMI REDMI NOTE, coz je phablet s 2GB RAM a 8mi jadrovym procesorem (v cene 6400Kc), tedy co se vykonu tyka, zadne "orezavatko".. A bohuzel ani v testech (a ze zrovna na tohle zarizeni jich je halda) jsem se nedocetl, ze by na to nekdo upozornil.. Bohuzel... a byl jsem docela nasrxnej a telefon jsem ve 14 denni lhute vratil zpet prodejci.. Konkretne to ted resim u nekolika tabletu goclever konkretne Orion 70 a Orion 100 - cimzto pred nimi varuji, kde me samozrejme reknete, ze to je shit znacka.. ale jak rikam, narazil jsem na to u ruznych zarizeni nekolika vyrobcu.. Bohuzel ORION 70 je na to, ze to ma 4jadrovy procesor, 1GB RAM a 8GB ulozistem s uchazejici grafikou SGX544MP2 za tak luxusni cenu, ze na hrani pro deti jsem neodolal.. Ano lepsi tablet bych koupil za cca 3,5 litru, ale za tuhle cenu ja mam tyhle tablety 3 (!!) a pro tri deti mi jeden "lepsi" tablet nenahradi 3 obycejne tablety :-)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“