Android OSChyba: Nedostatek místa v úložišti

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
radosto
Nové Androidě

Chyba: Nedostatek místa v úložišti

Příspěvek od radosto » ned 05. říj 2014 12:48:25

Dobrý den,

Naštěstí nevlastním žádný Android telefon, ale lidé v mém okolí bohužel ano. Hledal jsem zde řešení jejich problémů (rodiče a kamarádka) a ačkoliv je tento dotaz častý řešení zde není.

O co jde. Při instalaci v Google Play hlásí mobilní telefon "nedostatek místa v externím úložišti" nebo "nedostatek místa v úložišti". Na testovaném mobilu (Sony xperia L) to hlásí i v případě, že ve vnitřní paměti je 1,7 Gb a v externím paměti 1,8 Gb volného místa. Podotýkám, že to hlásilo při instalaci programů o velikosti desítek mega bajtů.

Naposledy u samotné aktualizace Google Play.

Otázka je, co s tím.

Ptám se na uživatelské řešení problému. Jde tu o to, že nemám čas ani chuť se hrabat v systému. To ať si dělají zkušení uživatelé. Tedy. Telefony s androidem jsou prodávány pro běžné zákazníky, ne pro experty. Tento problém se vyskytl u všech známých, kteří si koupili telefon s Androidem. Proto chci řešení jednoduché a účinné. Víte někdo jak obyčejný uživatel, který není ajťák může vyřešit tuto situaci? Myšleno v nastavení či externí aplikaci.

Pokud ne, tak lze se obrátit na podporu u Googlu, která toto vyřeší?

Samozřejmě, že telefon je v záruce a pokud to nepůjde jinak tak lze využít právo z vad pro rozpor s kupní smlouvou.

Proč jsem napsal tuto žádost o pomoc takto? Protože na fórech se uživatelé androidu chovají jako nadřazenci, kteří mají nejlepší systém a všechny ostatní hejtují. Nevím proč to dělají. Já jsem vystřídal jak iOS, tak WP a nikdy jsem neměl problém. Jen musím pořád řešit problémy známých s Androidem. Tak doufám, že svou nadřazenost a skvělý systém ukážete i teď a napíšete jak toto věc řešíte.

Díky.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Chyba: Nedostatek místa v úložišti

Příspěvek od LivArt » ned 05. říj 2014 12:59:09

Jestli se ti tu nelíbí, tak si pomoz sám.

Bug posledního Google Play. Když odinstaluješ aktualizace Play, dočasně to pomůže. Případně ručně nainstalovat starší verzi GPlay - http://www.androidpolice.com/2014/07/15 ... -download/

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » ned 05. říj 2014 17:16:34

@radosto
Je vidět, že jsi na tomhle fóru asi nikdy nebyl (nebo ho nečteš)...
Nikdo tu nikoho nehatuje, takže příště si podobné výlevy a svou nadřazenost nechej na pískoviště

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

mahon
Moderátor
Typ mobilu / ROM: NOTE 3 n9005

Příspěvek od mahon » ned 05. říj 2014 21:24:39

radosto
Fora jsou od toho aby se nejdřiv hledalo a když se nenajde rada tak teprve se ptát.Na tvůj problém je tu hafo příspěvků,kdyby jsi si prošel,jak ti naznačil Jumbo78, jenom 3-4 stránky zpětně v tomto tématu Android OS tak by si se to dověděl. Nebo si napiš na tu podporu Google Play.
LivArt ti to napsal krátce a výstižně myslím to o tom bugu. A máme tu taky políčko Hledat

Edit: po PM od uživatele odemčeno, údajně našel funkční řešení.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“