Android OSPlna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
materak
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pát 09. črc 2010 23:21:54
Reputace: 0

Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od materak » úte 27. črc 2010 22:09:34

Mam motorolu milestone a mam problem ze ked som chcel napriklad nainstalovat novu hru napisalo mi :
out of space
a ze hra sa neda spustit, nech uvolnim nejaku pamat na telefone aby som mohol nainstalovat novu aplikaciu.
to namena e nejaku musim vymazat lenza ja tam amm uz iba tie co potrebujem

neda sa nejk nastavit aby sa aplikacie ukladali na pamatovu kartu nie na telefon? mam 8gb karty cize tam by som mohol instalovat hocikolko. Pamat mojho telefonu na aplikacie a hry nieje postacujuca

Diky





risahri
Stálý androiďák
Příspěvky: 219
Registrován: ned 19. dub 2009 14:30:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Milestone a Nokia C7
Twitter: risahri
Bydliště: Ostrava

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od risahri » úte 27. črc 2010 22:15:00

Je to tak, ze v Androidu 2.1 nejdou instalovat aplikace na sd, na Androidu 2.2 to jde.. hold si budes muset pockat na aktualizaci :/

Sent from my Motorola Milestone    
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI!


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od hfx9 » stř 28. črc 2010 0:47:48

A co takhle root a app2sd. To by jsi nemusel cekat ani na aktualizaci. Navic vsude kde vidim, ze radi lidem s nedostatkem mista v interni pameti pockat na aktualizaci na froyo, pisu ze u froyo aby bylo mozne aplikaci nahrat na sd kartu je nutne aby to povolil programator aplikace a prozatim takovych aplikaci je hooodne malo. Takze froyo az tak moc neresi intalovani aplikaci na sd kartu.

Pokud se pletu, budu rad za opraveni.
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s


sware
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: ned 11. říj 2009 10:34:15
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od sware » stř 28. črc 2010 1:46:54

No ono je to trosku slozitejsi, nerikam ze se vyznam hodne mooc ale skousel jsem na mem milestone asi 10 naprosto odlisnych spusobu jak na app2sd a ani jeden bohuzel nebyl plne a 100% pouzitelny. Rada je jednoducha nainstaluj si app2sd ale pokud takovou radu nekdo da tak ja osobne bych byl pro aby popsal navod jak na to. Ne nejake takove rady ve stylu koukni na odkaz www.xxx.xx ale neco podrobnejsiho. Proto prosim pokud umis rict udelej app2sd tak pls udelej i nejaky rozumny navod ktery by byl pouzitelny.Pokud to udelas tak aby to nekdo pochopil pak se hluboce uklonim a omluvim.

P.s.: omlouvam se ale nelibi se mi kdyz nekdo rekne neco ceho neni sam schopen a pokud je toho schopen tak at udela navod..


@telefon    
G1>>>Motorola Milestone 2.1 root >> IPhone 3 >> Iphone 4 >>Xperia X10 mini


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od hfx9 » stř 28. črc 2010 21:00:31

No navod je velmi jednoduchy:
1. Udelej root telefonu (ja mam desire takze znam postup na desire a bohuzel ne na tvuj telefon)
2. Rozdel kartu na ext3 oddila fat32 oddil ( muzes pouzit bud rom manager primo v telefonu nebo kartu rozdelit v pc)
3. Naflashuj rom ktera podporuje stare app2sd
4. Instaluj aplikace a uvidis ze ti vnitrni pamet skoro nebude ubyvat.

Pokud ani toto nestaci klidne se ptej dal, pokud budu vedet rad pomuzu a poradim

@telefon    
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s



sware
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: ned 11. říj 2009 10:34:15
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od sware » stř 28. črc 2010 23:12:38

hfx9 píše:No navod je velmi jednoduchy:
1. Udelej root telefonu (ja mam desire takze znam postup na desire a bohuzel ne na tvuj telefon)
2. Rozdel kartu na ext3 oddila fat32 oddil ( muzes pouzit bud rom manager primo v telefonu nebo kartu rozdelit v pc)
3. Naflashuj rom ktera podporuje stare app2sd
4. Instaluj aplikace a uvidis ze ti vnitrni pamet skoro nebude ubyvat.

Pokud ani toto nestaci klidne se ptej dal, pokud budu vedet rad pomuzu a poradim

.
bod 1 chapu a mam
bod 2 jsem udelal a mam
bod 3 mi neni znam resp. asi sem hloupej ale vysvetli mi prosim jak dostanu pres uzamceny bootloader jinou nez originalni rom do telefonu v idealnim stavu nejakou s podporou app2sd.
bod 4 plne chapu...

Bod 3 je prave problem Milestone a zatim vyjma nekolika svetlych nadeji neni mozne upravit do takove miry aby bylo app2sd pouzitelne..

Sice existuje 100000 navodu ale vsechny se opiraji o custom Rom s podporou app2sd jako je cyan a podobne...

Jako verim tomu ze za pomoci symlinku "ln" lze tohoto docilit ale i pres to ze delam s linuxem 99% sveho casu na PC (a to je cca. 99% dne) tak bez podrobnych informaci nevim jak toho docilit..

Nejsem tak zbehly v tom jak presne vse v OS Android funguje abych vedel co vse je potreba rucne udelat..
Ale i pres to jsem se pokusil manualne projit cely script pouzity v app2sd v2 aplikovat manulane ale i pres to to dopadlo maximalne problemy...

Takze prosim priste nez pises tak si prosim precti o jaky typ telefonu se jedna.. Dekuji a prosim neber to jako utok na tebe, jsem rad ze jsou tu lidi kteri maji zajem problemy resit a pomahat ostatnim..
G1>>>Motorola Milestone 2.1 root >> IPhone 3 >> Iphone 4 >>Xperia X10 mini


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od hfx9 » čtv 29. črc 2010 0:15:21

V pohode jako utok to v zadnem pripade neberu.
To ze mas jiny telefon jsem si precetl, no uz jsem netusil ze ikdyz mas zvladnuty root ze je problem pro tebe nahrat nejakou custom rom s podporou app2sd, coz je samozrejme jen moje minus.

Jinak ja puvodne reagoval na to, ze problem s nedostatkem mista na aplikace zdaleka neresi froyo jako takove, jak se tady neustale prezentuje. Ja byl v podobne situaci a taky si z reakci lidi tady myslel, ze kdyz udelam root a nahodim froyo ze aplikace pujdou presouvat na kartu a ja nebudu muset resit nejaky app2sd. No realita byla uplne jina a z mnou pouzivanych aplikaci (cca 40) bylo mozne presunout na kartu maximalne 2 aplikace (jine to proste nepodporovali).

Proto tady biju na poplach pred radami typu "pockej si na update na froyo a to ti problem vyresi".

Pokud najdu volny cas urcite se juknu jak je to u motoroly s recovery a mozna ten problemek vyresime.

Jinak hodne zdaru.

EDIT: teda netusil jsem ze na tvuj telefon je toho zatim tak malo (romky, rooty a ruzny mody).
Jinak nasel jsem tento postup http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=697475, ale ten sji urcite zkousel ze?
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s


sware
Nové Androidě
Příspěvky: 48
Registrován: ned 11. říj 2009 10:34:15
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od sware » čtv 29. črc 2010 1:10:01

Ano tento navod jsem jiz take zkousel. Bohuzel bezvysledne.....

@telefon    
G1>>>Motorola Milestone 2.1 root >> IPhone 3 >> Iphone 4 >>Xperia X10 mini


tom-tom
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: sob 04. zář 2010 2:40:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Milestone 800MHz fw_2.1-update1 root

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od tom-tom » sob 04. zář 2010 15:30:52

Zdravím,

Jsem přibližně ve stejném stadiu - na sd mám ext2 partišnu na kterou se mi skoro všechno instaluje (symlinky app, app-private a dalvik-cache v /data). Říkám skoro všechno, protože když udělám symlink na adresář /data/data, tak mi telefon při pokusu o instalaci píše hlášku, že je paměť plná.

Zkoušel jsem zkopírovat strukturu adresáře /data na ext2 partišnu a tu pak za běhu namountovat na /data a už to vypadalo, že to funguje. V nastavení ukazuje telefon velikost volného místa té partišny, ale při pokusu něco nainstalovat z marketu tato aplikace a její podprocesy padaly. Ale možná by to zmizelo, kdyby se ext2 mountovala při bootu. Jenom nevím jak..

Zkoušel jsem hack přes /system/bin/mot_boot_mode, ale při bootu to zamrzne u loga motoroly.

zde je upravený mot_boot_mode, kdyby se v tom někdo chtěl taky angažovat:

Kód: Vybrat vše

#!/system/bin/sh
export PATH=/system/bin:$PATH

#run original script
mot_boot_mode.bin


#mount ext2
insmod /system/lib/modules/ext2.ko
mount -t ext2 -o rw /dev/block/mmcblk0p2 /data

#overclock pri bootu
insmod /system/modules/overclock.ko
echo 62 > /proc/overclock/max_vsel
echo 800000 > /proc/overclock/max_rate
Možná že už se to tady na fóru rozebíralo, ale zatím jsem nic kromě této diskuse nenašel.

T-T


roxtedy
Androiďák!
Příspěvky: 628
Registrován: čtv 01. črc 2010 19:42:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od roxtedy » sob 04. zář 2010 16:14:49

Já mám froyo a jsem z instalace aplikací na kartu zklamaný. Když instaluji rock player, který podporuje přesun na kartu, tak se mně nainstalují 3 mega do telefonu a zbytek na kartu. Takže během chvilky jsem měl i na froyo plnou pamět...
Nexus 4, original JB 4.2 ROM, PowerAMP, Koss Porta Pro :)


Autor tohoto vlákna
materak
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: pát 09. črc 2010 23:21:54
Reputace: 0

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od materak » ned 03. říj 2010 20:39:21

roxtedy píše:Já mám froyo a jsem z instalace aplikací na kartu zklamaný. Když instaluji rock player, který podporuje přesun na kartu, tak se mně nainstalují 3 mega do telefonu a zbytek na kartu. Takže během chvilky jsem měl i na froyo plnou pamět...
tak toto ma velmi zaskocilo lebo som cakal ze tento problem bude automaticky vyrieseny

dufam ze s a stym bude dat este nieco robit.
ale tak si vravim ze niekedy mam pocit ze ludia vytvoria nejaky produkt ale akoby ho najprv neotestovali ze tam taketo velke chyby ako zaplnovanie pamate vobec nehaju aj na prvu verziu androidu... vsak to je uplne zaklad aby uzivatel mohol mat kopu pamate na jeho oblubene aplikacie


sajgi
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: ned 03. říj 2010 12:59:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola RAZR

Re: Plna pamat telefonu...nejdu instalovat aplikacie

Příspěvek od sajgi » úte 05. říj 2010 14:43:01

roxtedy píše:Já mám froyo a jsem z instalace aplikací na kartu zklamaný. Když instaluji rock player, který podporuje přesun na kartu, tak se mně nainstalují 3 mega do telefonu a zbytek na kartu. Takže během chvilky jsem měl i na froyo plnou pamět...
Stejny problem napriklad Asphalt 5 mi na pametovce zabira 150MB+ v mobilu dalsich 15Mb...a kazda hra ma v prumeru na Rom pameti 10Mb a je to hned plny...:/

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host