Android OSOperacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Worko
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 28. črc 2010 7:38:49
Reputace: 0

Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Worko » ned 01. srp 2010 15:13:40

Moj LG Optimus GT540 (Android 1.6) ma podla niektorych internetovych stranok 256MB RAM. Dnes som si chcel vyskusat mapy Sygic 2010 8.06, ktore podla ich webovej stranky podporuju tento Android mobil. Po uspesnej instalacii som sa pokusil spustit Sygic jednoducho v menu telefonu a po asi 2s mi hned spadol do menu. Skusil som restart, vypnutie vsetkych zbytocnych sluzieb a zas... Nemyslel som si, ze to moze byt velkostou RAM, kedze 256MB uvadzanych na nete sa mi zdalo byt dostacujuce (http://pdadb.net/index.php?m=specs&id=2 ... lg_optimus). Napriek tomu som pomocou apliakcie "Free Memory" objavil len 30MB volnych, pricom dokopy nic extra mi v pozadi nebezi. Stiahol som si este "Memory booster lite", ktora mi ukazuje nasledujuce hodnoty v MB:

-155.51 MB Total Memory
-30.12 MB Free Memory
-125.39 MB Used Memory

Mozem z toho teda usudit, ze telefon ma len 155.5MB RAM? A potrebuje Sygic naozaj tolko pamate, alebo pada mi z ineho dovodu?

PS: Mohli by ste mi napisat, kolko vam vypisuje aplikacia Memory booster (je na markete) a k tomu napisat typ mobilu (HTC, Samsung..).

DAKUJEM za kazdu odpoved.




Uživatelský avatar

Hombre
Androiďák!
Příspěvky: 279
Registrován: pon 12. črc 2010 22:08:06
Reputace: 0

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Hombre » ned 01. srp 2010 17:11:17

To je divný. Ale můžu ti pomoct, udělej si ROOT a SWAP. Aspoň 64MB. Pak ti přestane padat.
HTC Desire


BlackTX
Stálý androiďák
Příspěvky: 93
Registrován: ned 11. dub 2010 14:48:34
Reputace: 0
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od BlackTX » ned 01. srp 2010 17:25:27

G1 ma 97MB RAM :( tak bych v tom problem nehledat :no:
Motorola Defy (red lens, @1.3Ghz, CM9)

Uživatelský avatar

stm01
Androiďák!
Příspěvky: 424
Registrován: sob 05. pro 2009 11:25:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Pro 4GB 128GB
Tablet: Asus Slider EE
Bydliště: Most

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od stm01 » ned 01. srp 2010 17:26:27

Manželka má v tomto mobilu Navigon a funguje dobře.Sygic jsem tam nedával,ale jak Sygic tak NDrive či Navigon fungovaly u mě na Pulsu s androidem 1.5,takže by to mělo šlapat. ;) a to mám nějakých 128 MB RAM.Jinak samozřejmě swap neuděláš protože je sice root,ale to je vše.Nejsou žádné ROM ani recovery,alespoň o ničem nevím. ;)
Mi MIX 6GB/256GB, Slider EEpad tablet, Lenovo Miix 10

Uživatelský avatar

Hombre
Androiďák!
Příspěvky: 279
Registrován: pon 12. črc 2010 22:08:06
Reputace: 0

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Hombre » ned 01. srp 2010 17:34:52

k swapu přece nepotřebuješ nějakou spec. ROMku :ugeek: ne?
HTC Desire


Uživatelský avatar

stm01
Androiďák!
Příspěvky: 424
Registrován: sob 05. pro 2009 11:25:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Pro 4GB 128GB
Tablet: Asus Slider EE
Bydliště: Most

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od stm01 » ned 01. srp 2010 17:39:53

No já vycházím z toho jak to je u mého Pulse.Domnívám se že když není žádný superboot,recovery či ROM co má v sobě práci s SD kartou,tak si žádný swap na telefonu neudělá.Možná se pletu? Nejsem zas tak velký znalec. :D Třeba stáčí jen SDK a je to? ;)
Mi MIX 6GB/256GB, Slider EEpad tablet, Lenovo Miix 10


Autor tohoto vlákna
Worko
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 28. črc 2010 7:38:49
Reputace: 0

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Worko » ned 01. srp 2010 18:05:36

Ten mobil ma celu flash pamat okolo 130MB, z toho asi 65 volnych. Predpokladam, ze SWAP sa vytvara na FLASH nie je SD karte...

Uživatelský avatar

Hombre
Androiďák!
Příspěvky: 279
Registrován: pon 12. črc 2010 22:08:06
Reputace: 0

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Hombre » ned 01. srp 2010 18:06:34

myslím že to bylo takhle:
1. Udělat partition na SD Kartě
2. Zapnout to přes adb
HTC Desire


Autor tohoto vlákna
Worko
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 28. črc 2010 7:38:49
Reputace: 0

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Worko » ned 01. srp 2010 19:02:00

..staci ak si pozriem tento link a na beton sa mi ho podari rootnut? http://android.modaco.com/content/lg-gt ... -lg-gt540/

Mam par rocne skusenosti s linuxom, ale predsa len je rozdiel davat dokopy ubuntu server, na ktory je tona webovej podpory a tento fon, ktory sa este len zobudza a ukazuje svetu svoje JA. :geek:

Uživatelský avatar

stm01
Androiďák!
Příspěvky: 424
Registrován: sob 05. pro 2009 11:25:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Pro 4GB 128GB
Tablet: Asus Slider EE
Bydliště: Most

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od stm01 » ned 01. srp 2010 19:11:24

Já jsem ho manželce už rootnul podle těch polských stránek na které se Paul odvolává.Sice jsem se v tom trochu plácal,ale nakonec se mi to podařilo (viz zde:http://androidforum.cz/adb-t3284.html) :D Manželka teď používá nějaké aplikace s "su"oprávněním,ale s tím swapem ?Moc tomu nevěřím,že je to tak snadné,ale rád bych se spletl. ;)
Mi MIX 6GB/256GB, Slider EEpad tablet, Lenovo Miix 10

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od radegast » pon 02. srp 2010 9:33:18

Hlavně, že je to diskuze k Sygicu :roll:
Worko píše:Po uspesnej instalacii som sa pokusil spustit Sygic jednoducho v menu telefonu a po asi 2s mi hned spadol do menu.
Byla skutečně úspěšná?
Tedy mám na mysli, jestli si to nainstaloval/nakopíroval tak jak to vyžaduje Sygic. Tj. složky Drive, Res a Maps do rootu, čili kořene, karty.
Všiml jsem si, že už pár lidí mělo podobný problém a nakonec se ukázalo, že to měli špatně nakopírované na kartě.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Autor tohoto vlákna
Worko
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: stř 28. črc 2010 7:38:49
Reputace: 0

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od Worko » pon 02. srp 2010 12:01:42

Jooo! Presne v tomto bola chyba! Ja mam rad, ked je poriadok aj na karte a vsetko ma vlastny prieconik/podpriecinok. Preto som to nehadzal do roota. Ale asi si budem musiet zvyknut.

Kazdopadne - DIKY MOC ! :yes:

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Operacna pamat a Sygic mapy (LG GT540)

Příspěvek od radegast » pon 02. srp 2010 12:20:48

Tak pokud je to takhle, tak to vyřešit jde taky ;)
Někdy jsem sepsal jednoduchý návod jak toho docílit.
Výsledkem je jen jeden adresář na kartě, nejmenuje se sice Sygic, jak by si kde kdo přál, ale řešení pro pořádkumilovné to je :lol:

Všechno v jednom adresáři Drive:
1.- v souboru setiings.ini, (Drive/Android/ ), upravíme tyto dva řádky:
ResourcePath=/../../Res
MapPath=/../../Maps
na
ResourcePath=/../Res
MapPath=/../Maps
ano, odmažeme ../
2.- adresáře Maps a Res přesuneme do Drive.
Tot vsjo.
Kdo používá přepínání mezi mapami (TA/NQ), tak to funguje samozřejmě taky.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host