Android OSAndroid adhoc vyreseno


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » pon 16. srp 2010 8:30:50

Zdravim kdyby nekdo chtel mit moznost se pripojit k adhoc siti z androida, tak jsem upravil wpa_supplicant tak aby zobrazoval i adhoc site v dosahu jako klasic. AP se znackou '(*)' , tak se k nim pak muzete pripojit bez problemu jako ke klasic. AP

Co je potreba udelat:

1. namountovat system partition:
adb shell mount -o remount,rw /dev/mtd/mtdblock4 /system

2. prepsat v system/bin/ wpa_supplicant mojim upravenym: http://ulozto.cz/5585970/wpa-supplicant
(tady doporucuju zazalohovat si puvodni wpa-supplicant nekam bud na PC nebo si ho jen prejmenovat v tel., kdyby vam ten muj nefungoval tak at se muzete vratit k orig. souboru, me to funguje na mnou zkompilovanem androidu z AOSP, takze nevim jestli treba samsung nebo htc nemaji nejaky upraveny sitovani ve svych ROM)

3. Pokud vam na adhoc siti ke ktere se pripojujete nebezi DHCP server, musite si v androidu nastavit static. IP, branu, masku a dns a pak dat connect





Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » úte 17. srp 2010 14:12:13

kdyz tak dejte vedet jestli jste to nekdo zkouseli a funguje vam to - dik

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od sid » úte 17. srp 2010 20:13:47

Tak jsem to vyzkoušel a funguje, díky moc ale zajímalo by mě, proč se liší nový wpa_supplicant od původního o víc než 100kB nebo jakým způsobem jsi ten soubor upravil?
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » stř 18. srp 2010 8:06:06

tady je pak kdyz tak ukazkovy video, jak lze pak ovladat iTunes z androidu pres adhoc sit:

http://www.youtube.com/watch?v=i9sHv1oOQJU

kvalita nic moc, tak se omlouvam


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » stř 18. srp 2010 8:08:47

sid píše:Tak jsem to vyzkoušel a funguje, díky moc ale zajímalo by mě, proč se liší nový wpa_supplicant od původního o víc než 100kB nebo jakým způsobem jsi ten soubor upravil?
tak moc jsem ho neupravoval, zalezi z jakych zdrojaku mas ten svuj puvodni supplicant kdybys chtel vedet co jsem pripsal tady mas odkaz na muj github:

http://github.com/havlenapetr/android_e ... 876a0e8da6

kdyz tak muzes mi napsat jestli to zkousis s Windows nebo Linux ci Mac, me to na mym Macu jede v pohode, ted to resim s Cyanogenem a on rikal ze mu s ubuntu to nejede, me se ale zda ze prave Ubuntu maji nejakej problem s tema adhoc sitema



Juzek
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: ned 18. črc 2010 9:04:50
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Juzek » stř 18. srp 2010 9:34:29

nemám teraz moc času ale ked prídem s Oravy tak to hned vyskúšam vdaka zatial za super návod pre mňa to zn. surfing pod XP
Samsung GT-I5700 2.1 LK 2.07 ROOT A2SD

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od sid » stř 18. srp 2010 13:50:01

Zkoušel jsem to pod Windows, tak snad to zahrnou do Cyanogenmodu, to byla jedna z věcí která mi scházela od 5ky :)
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » stř 18. srp 2010 15:02:35

tak asi jo, prave to s nim resim, ono to vypada ze teda je to nejakej problem v ubuntu, protoze ve Win a Macovi to zjevne jede. Ja to pak stejne chci napsat primo do androida tu upravu na adhoc site, at to neni takovej hack v tom supplicantu jak ted, kazdopadne dik za info


Juzek
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: ned 18. črc 2010 9:04:50
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Juzek » pát 20. srp 2010 17:46:42

nevedel som ako mám namountovať system partition tak som v ES file exlorery iba vložil ten WPA suplicant do tej zložky kde bol starý (moj som si premenoval) ale na Spici mi to nejde (nerobím to zrejme dobre) tak mi prosím popíšte ako sa presne orientovať v tom príkozovom riadku SDK mám nainštalované pripojilo mi mobil nejaký kod mi to vyplulo dočítal som sa že je to správne ale dalej neviem prosím help

edit čiže dá sa to aj takým spôsobom ako som to urobil ja ukazuje mi aj ad-hoc siete ale na internet som sa nepripojil neviem akú statickú IP mám nastaviť lebo bez toho mi to asi nepojde ( inak internet čo mám tak tam je DHCP poskytované automaticky)
Samsung GT-I5700 2.1 LK 2.07 ROOT A2SD


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » úte 24. srp 2010 5:54:49

Juzek píše:nevedel som ako mám namountovať system partition tak som v ES file exlorery iba vložil ten WPA suplicant do tej zložky kde bol starý (moj som si premenoval) ale na Spici mi to nejde (nerobím to zrejme dobre) tak mi prosím popíšte ako sa presne orientovať v tom príkozovom riadku SDK mám nainštalované pripojilo mi mobil nejaký kod mi to vyplulo dočítal som sa že je to správne ale dalej neviem prosím help

edit čiže dá sa to aj takým spôsobom ako som to urobil ja ukazuje mi aj ad-hoc siete ale na internet som sa nepripojil neviem akú statickú IP mám nastaviť lebo bez toho mi to asi nepojde ( inak internet čo mám tak tam je DHCP poskytované automaticky)
u internetu co mas je DHCP protoze DHCP server bezi bud na AP ke kterymu se pripojujes nebo u providera kterymu platis ;)
Aby ti adhoc(nebo jaka koliv sit fungovala) musi byt vsechny zarizeni v jedne siti. Tzn. :

1. PC
IP = 192.168.1.1
MASKA = 255.255.255.0
BRANA=nemusis

2. MOBIL
IP=192.168.1.5
MASKA=255.255.255.0
BRANA=192.168.1.1
DNS=8.8.8.8

android aby se pripjoil chce mit nastavenou i DNS i kdyz ji treba nepouziva, nevim na co ale budiz. Kdybys chtel aby byly i oba na internetu, tak musis IP zmenit tak, aby byly ve stejne siti i s tim tvym providerem, nebo AP ke kterymu se pripojujes a brana PC ukazovala na internet providera (ci AP). Nebo se to da jeste premostit to internetovy pripojeni

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od sid » úte 24. srp 2010 9:28:15

Tak jsem koukal, že tvoje úprava už byla zařazena do CyanogenModu a funguje v nightly buildech, gratuluju, dobrá práce :D
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » úte 24. srp 2010 9:35:06

sid píše:Tak jsem koukal, že tvoje úprava už byla zařazena do CyanogenModu a funguje v nightly buildech, gratuluju, dobrá práce :D
jj diky ;) , posilal jsem ty svoje upravy cyanogenovi, ted uz to bude soucasti jeho frameworku, takze v mych ROM a jeho by mel adhoc fungovat dobre, akorat tam mam zatim udelany ze se to defaultne pripojuje na kanal 11, kdyby bylo potreba zmenit, tak by se muselo jeste do Settings app pridat dialog aby si uzivatel zadal kanal, ale to ted vypada nikdo nepotrebuje, tak je to jedno


Novis
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: sob 09. led 2010 12:31:34
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Novis » stř 25. srp 2010 21:11:16

Strasne rad bych ad hoc vyuzil, ale bohuzel vasi reci moc nerozumim, nejakej navod pro lamy nebo dobrovolnik kterej by mi to udelal, se nenajde? :)
HTC Desire │ S-OFF │ CM10
HTC One V
Lenovo A820

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od sid » čtv 26. srp 2010 8:35:57

Návod jak dostat wpa_supplicant do telefonu je přece v prvním příspěvku, je na to třeba root.
A nebo potřebuješ vysvětlit jak vytvořit adhoc síť na počítači?
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


Novis
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: sob 09. led 2010 12:31:34
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Novis » čtv 26. srp 2010 22:30:24

ze je na to potreba root sem se dozvedel az od tebe:-) kazdopadne asi budu bez ad hoc :-)
HTC Desire │ S-OFF │ CM10
HTC One V
Lenovo A820


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » pát 27. srp 2010 6:56:14

Novis píše:ze je na to potreba root sem se dozvedel az od tebe:-) kazdopadne asi budu bez ad hoc :-)
tak pokud nevis jak tam nakopirovat supplicant, jakoze asi nevis, tak nejjednodussi pro tebe bude hodit si do telefonu hodit nejnovejsiho cyanogena(ja sem mu to commitnul do projektu ty moje zmeny) a nebo pokud mas HTC magic tak ti sem muzu hodit mou zkompilovanou ROM, kde ti to bude taky v pohode bezet

jinak root je na to potreba pokud chces prepsat ten stavajici wpa_supplicnat tak musis primountovat system partition a na to je potreba root bohuzel(tohle je nejjednodussi zpusob jak to dostat do tel. bez nutnosti prehrat system jinou ROM(treba tou moji), ktera uz to ma v sobe)


Novis
Stálý androiďák
Příspěvky: 170
Registrován: sob 09. led 2010 12:31:34
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Novis » pát 27. srp 2010 16:50:51

mam desire, skoda ze jsi tak daleko od prahy, telefon bych ti prines a uplatil te ;)
HTC Desire │ S-OFF │ CM10
HTC One V
Lenovo A820


Juzek
Nové Androidě
Příspěvky: 9
Registrován: ned 18. črc 2010 9:04:50
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Juzek » sob 28. srp 2010 6:41:24

petter píše:
Juzek píše:nevedel som ako mám namountovať system partition tak som v ES file exlorery iba vložil ten WPA suplicant do tej zložky kde bol starý (moj som si premenoval) ale na Spici mi to nejde (nerobím to zrejme dobre) tak mi prosím popíšte ako sa presne orientovať v tom príkozovom riadku SDK mám nainštalované pripojilo mi mobil nejaký kod mi to vyplulo dočítal som sa že je to správne ale dalej neviem prosím help

edit čiže dá sa to aj takým spôsobom ako som to urobil ja ukazuje mi aj ad-hoc siete ale na internet som sa nepripojil neviem akú statickú IP mám nastaviť lebo bez toho mi to asi nepojde ( inak internet čo mám tak tam je DHCP poskytované automaticky)
u internetu co mas je DHCP protoze DHCP server bezi bud na AP ke kterymu se pripojujes nebo u providera kterymu platis ;)
Aby ti adhoc(nebo jaka koliv sit fungovala) musi byt vsechny zarizeni v jedne siti. Tzn. :

1. PC
IP = 192.168.1.1
MASKA = 255.255.255.0
BRANA=nemusis

2. MOBIL
IP=192.168.1.5
MASKA=255.255.255.0
BRANA=192.168.1.1
DNS=8.8.8.8

android aby se pripjoil chce mit nastavenou i DNS i kdyz ji treba nepouziva, nevim na co ale budiz. Kdybys chtel aby byly i oba na internetu, tak musis IP zmenit tak, aby byly ve stejne siti i s tim tvym providerem, nebo AP ke kterymu se pripojujes a brana PC ukazovala na internet providera (ci AP). Nebo se to da jeste premostit to internetovy pripojeni
to čo si napísal PC IP atd. to mám nastaviť pri sieťovej karte ked mám internet cez sietový kábel alebo pri Wifi karte ktorou budem vysielať ? a ešte pripájam sa cez PPPOE protokol čiže vytáčané spojenie pojde to vôbec?
Samsung GT-I5700 2.1 LK 2.07 ROOT A2SD


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od mhepp » pon 06. zář 2010 15:47:54

Tak můj VF845 MrE 1.6.2 ad-hoc sítě vidí, ale nepřipojí se -- jak originální wpa_supp, tak ten Tvůj... Ten mi dokonce hlásí chybu, že nemůže skenovat sítě:

Kód: Vybrat vše

E/wpa_supplicant(  769): Failed to initialize control interface 'DIR=/data/misc/wpa_supplicant GROUP=system'.
E/wpa_supplicant(  769): You may have another wpa_supplicant process already running or the file was
E/wpa_supplicant(  769): left by an unclean termination of wpa_supplicant in which case you will need
E/wpa_supplicant(  769): to manually remove this file before starting wpa_supplicant again.
E/dun_service(  214):  rstate == DUN_RMNETSTATE_ERROR in dun_monitor_kevents
E/dun_service(  214): process rmnet event
E/dun_service(  214):  rstate == DUN_RMNETSTATE_ERROR in dun_monitor_kevents
E/QC-DSS-LIB(  194): unrecognized ifi_index 11
E/WifiHW  (  260): WIFI: Unable to open connection to supplicant on "/data/misc/wpa_supplicant/eth0": No such file or directory
E/WifiHW  (  260): WIFI: Try to connect to supplicant again on "/data/misc/wpa_supplicant/eth0"
E/WifiHW  (  260): WIFI: Failed to open connection to supplicant again on "/data/misc/wpa_supplicant/eth0": No such file or directory
E/WifiHW  (  260): Supplicant not running, cannot connect
E/WifiHW  (  260): Supplicant not running, cannot connect
E/WifiHW  (  260): Supplicant not running, cannot connect
(vypadá to, že Tvůj wpa_supplicant nevytvoří soket pro eth0 zařízení v /data/misc/wpa_supplicant/ -- při vypnutí wi-fi se tento adresář smaže -- počítá s tím Tvůj wpa_supplicant, jakože jestli si ten adresář ověří a případně zkusí vytvořit? )

Edit: tak nezávisle na existenci adresáře /data/misc/wpa_supplicant/ to hlásí stejnou chybu... Zhavaruje na vytváření soketu pro komunikaci s ostatním světem...
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od mhepp » úte 07. zář 2010 16:08:42

Prosímvás, to tu nikdo neřeší problém a ad-hoc sítěmi?

(Nechci být moc jedovatý, ale toto fórum mi připadá takové poraď si sám, možná je to tím, že jako celkem nový uživatel androida mám stupidní dotazy a ty přece velké guru ani nezajímají ;) ... Ale i tak, kdybych se ptal jak psát SMS či telefonovat... Člověk přidá i log aplikace a vše, co zkusil -- a není toho málo -- je to docela zásah do systému, a nic...)
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


Autor tohoto vlákna
petter
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: stř 23. zář 2009 13:25:10
Reputace: 0
Bydliště: Olomouc

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od petter » pon 20. zář 2010 8:21:58

mhepp píše:Prosímvás, to tu nikdo neřeší problém a ad-hoc sítěmi?

(Nechci být moc jedovatý, ale toto fórum mi připadá takové poraď si sám, možná je to tím, že jako celkem nový uživatel androida mám stupidní dotazy a ty přece velké guru ani nezajímají ;) ... Ale i tak, kdybych se ptal jak psát SMS či telefonovat... Člověk přidá i log aplikace a vše, co zkusil -- a není toho málo -- je to docela zásah do systému, a nic...)
tak ono je to tezky ti poradit protoze nevim co mas v telefonu, ten muj supplicant urcite funguje ale na klasic. androidu co je v AOSP. ty mas ROM, kterou delal vodafone treba nebo nekdo to je jedno, ale on mohl zmenit neco i ve zdrojacich androidu ohledne supplicantu ci wifi api a proto ti ten muj supplicant nejde. Jestli chces aby ti to urcite slo, tak si hod cyanogena novyho do toho svyho tel. a on tam ten muj adhoc upgrade ma a tam ti to pujde. Akorat nevim jestli on pro tvuj phone builduje

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od sid » pon 20. zář 2010 10:16:13

mhepp píše:Prosímvás, to tu nikdo neřeší problém a ad-hoc sítěmi?

(Nechci být moc jedovatý, ale toto fórum mi připadá takové poraď si sám, možná je to tím, že jako celkem nový uživatel androida mám stupidní dotazy a ty přece velké guru ani nezajímají ;) ... Ale i tak, kdybych se ptal jak psát SMS či telefonovat... Člověk přidá i log aplikace a vše, co zkusil -- a není toho málo -- je to docela zásah do systému, a nic...)
A četl jste to? Testováno to bylo na AOSP který je v současnosti už 2.2 a nový Cyanogenmod je založen také na něm. Kde máte záruky že zrovna ve VF845 ve kterém je 2.1 navíc ještě modifikovaný Huawei a Vodafonem zrovna toto musí fungovat?
Petter tu posílal odkaz na github čili nic nebrání tomu stáhnout si zdrojové soubory na VF845 pokud někde jsou a upravit si wpa_supplicant podle změn na githubu.
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od mhepp » pon 20. zář 2010 11:51:02

četl jsem to vše... jen jsou ty informace trochu zmatené.

Zdrojáky si stáhnu, to umím. Umím aplikovat patch. Umím kompilovat. Umím ledasco. Jsem jen nezkušený na platformě android.

Má to dva háčky: nemám zdrojáky originál Huawei wpa_supplicant. Nenašel jsem kloudný návod na kompilaci v prostředí Debian unstable (to se dá obejít bez velkých problémů pomocí virtuálního stroje). Dejte mi kompilátor a budu chvíli zticha.

Paradoxem je, že wpa_supplicant obsažený v Mr. Edition 1.6.2, který mám nainstalovaný(!), ad-hoc síť vidí, ale není schopen se připojit. Nezávisle na šifrování a použitém zabezpečení...
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


mhepp
Stálý androiďák
Příspěvky: 66
Registrován: ned 18. črc 2010 11:20:07
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: VF 845

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od mhepp » pon 20. zář 2010 12:02:16

Prosimtě, mohl bys mi pastnout kousek logu, který se týká vytváření toho komunikačního soketu? Abych viděl rozdíl a zkusím ještě laborovat...

2.2 verze pro VF 845 je, ale je to neoficiální pro novější Huawei telefon. A WiFi není na 845-ce funkční...
petter píše: tak ono je to tezky ti poradit protoze nevim co mas v telefonu, ten muj supplicant urcite funguje ale na klasic. androidu co je v AOSP. ty mas ROM, kterou delal vodafone treba nebo nekdo to je jedno, ale on mohl zmenit neco i ve zdrojacich androidu ohledne supplicantu ci wifi api a proto ti ten muj supplicant nejde. Jestli chces aby ti to urcite slo, tak si hod cyanogena novyho do toho svyho tel. a on tam ten muj adhoc upgrade ma a tam ti to pujde. Akorat nevim jestli on pro tvuj phone builduje
vlastní modifikace CM 6 (Froyo 2.2.1), OC kernel atd...


separatedmind
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: ned 14. lis 2010 22:46:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od separatedmind » ned 14. lis 2010 22:49:39

Zdravim, ad hoc site vam to sice porad nezobrazi, ale internet rozjedete, coz si myslim je zasadni... ;)


lokoj
Androiďák!
Příspěvky: 525
Registrován: čtv 08. črc 2010 15:43:08
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od lokoj » čtv 02. pro 2010 17:19:40

Mě to ad hoc najde ale nepřipojí se. IP jsem nastavil jak je tady napsáno, ale v telefonu mi to buď píše že se snaží získat IP a nebo se to připojí,odpojí,připojí,odpojí. Jednou se mi to spojilo ale net nešel - sdílení nastaveno mám
Brnkám si na Ukulele

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob 01. led 2011 13:58:13

S tímto upraveným souborem LeeDrOiD ROM adhoc plně funkční, jen občas po uspání zařízení se někdy přeruší wifi připojení k master zařízení i když se zdá podle ikony, že je vše v pořádku.

Díky moc za patch..


otapol
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: ned 27. bře 2011 10:01:54
Reputace: 0

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od otapol » sob 02. dub 2011 17:36:21

Ahoj, poradte ja na Ad Hoc site s VF845. Nedari se mne to. Dekuji.


gosh
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 11. led 2011 18:59:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od gosh » ned 17. dub 2011 12:24:52

Musím mit S-OFF abych mohl v /system/bin prepsat wpa_supplicant?
Mam "jen" unrevoked ROOT.

zkoušl jsen to pomoci ROOT EXPLORERu pomoci volby MOUNT R/W, ale přejmenovat ani přepsat ten soubor se mi nepodařilo. Někdě jsem viděl par příspěvků že je to možno i bez S-0FF. Ale moc tomu nevěřím.


Son Goku ssj4
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pát 08. dub 2011 21:01:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia x10 Mini Pro

Re: Android adhoc vyreseno

Příspěvek od Son Goku ssj4 » ned 17. dub 2011 15:32:21

Zdravím. Už nevím, kam se obrátit...
Mám druhý měsíc mobilní telefon Xperia x10 mini pro. Rootlý (pomocí SuperOneClickv1.5.5 (for 2.0.2.A.0.24)) U20i firmware 2.1-Update 1 - JIT Enabled a Číslo sestavení: 2.0.2.A.0.24
K WiFi ve škole / doma (AP) / se připojuji přes WiFi Manager stažený z Marketu (free verze)

Co potřebuji: Na mobilu mít internet a stahovat velké objemy dat (mapy pro Locus / navigaci / další maličkosti / aplikace z Marketu, atd...)
Nemám datový tarif, proto mi zbývá už jen WiFi, která je ve škole omezena na 150MB / Týden.
Na kolejích mám velmi rychlý internet. Ten prohlížím v Notebooku Lenovo ThinkPad R61 15,4''.

Co bych chtěl: Připojit se mobilem na notebook přes sdílené WiFi připojení.

Objevil jsem dva způsoby:
a) Vytvořit z NTB AP stanici.
Stáhl jsem si tedy http://virtualrouter.codeplex.com/ a začal experimentovat. Zkoušel jsem 4 různé ovladače na mou síťovku: Intel Wireless WiFi Link 4965AGN, ale v žádném případě se to nepovedlo připojit.
Zkusil jsem tedy stáhnout další AP maker a to: http://www.connectify.me/. Ten mi hlásí, že nepodporuje AP, ale mohu vytvořit Ad-Hoc síť s WEP zabezpečením. Zkusil jsem a narazil. Android nepodporuje Ad-Hoc.

b) Vytvořit na NTB Ad-Hoc síť a nějak se na ní napojit.
Před 2 dny jsem rootnul můj telefon, trochu ho pročistil, šlape o poznání rychleji (doporučuji všem), nainstaloval JIT a SetCPU a vzpomněl jsem si, že jsem někde četl o možnosti připojení s na Ad-Hoc, když mám rootnutý telefon. Začal jsem tedy hledat.

Můj postup zkoušení byl následující:

• Prý funguje wpa_supplicant hack. Tak jsem si stáhl Root manager a pomocí R/O R/W jsem přehrál postupně 3 (nebo 2) různé dodané wpa_supplicant soubory.
První z tohoto fóra od Pettera: http://ulozto.cz/5585970/wpa-supplicant , ale výsledek je takový (zkoušel jsem i restartovat telefon), že po zapnutí WiFi se načítá a po 10s se odpojí. Nezapne se. Proto jsem zkusil:
Druhý z http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=754961 , kde i ta verze sedí "- roms using wpa_supplicant v0.5.x" s mojí. Výsledek byl však stále stejný. Někde na internetu jsem našel ještě
Třetí verzi onoho souboru, který byl pro verzi 0.6.x a výsledek byl takový, že po prvním spuštění - okamžitá deaktivace WiFi. Po opětovném spuštění - wifi drží, ale když chci hledat, napíše to "error scanning wifi" nebo tak nějak.
To byly tak nějak mé pokusy s wpa_supplicant souborem. Ani jeden se mi nepodařilo tedy zprovoznit.

• Na fórech XDA i jinde jsem našel, že upravováním wpa_supplicant.conf (jiný soubor) a tiwlan.inf se dá docílit podobné věci. Proto jsem tedy vrátil původní wpa_supplicant (ať mi jde wifi) na své místo ze zálohy a začal experimentovat s tímto.
tiwlan.info jsem přepsal na

Kód: Vybrat vše

WiFiAdhoc = 1
dot11DesiredSSID = Xperik
dot11DesiredBSSType = 0
a zkusil. Beze změny. (na Počítači jsem měl vytvořenou Ad-Hoc síť s SSID "Xperik" a heslo jsem zkoušel jak WPE2 tak WPA (snad to píšu dobře)
Proto jsem si tedy stáhl do počítače wpa_supplicant.conf, otevřel ho v PsPadu a upravil počáteční parametry:

Kód: Vybrat vše

update_config=1
ctrl_interface=wlan0
eapol_version=1
ap_scan=1
fast_reauth=1
na nové dle: http://forum.xda-developers.com/showthr ... st12971088 (nahoře jsem nechal ctrl_interface=wlan0, nemazal jsem, to stejné s eapol_version=1)

Kód: Vybrat vše

wpa_supplicant GROUP=system
update_config=1
ap_scan=2
network={
ssid="Xperik"
scan_ssid=1
key_mgmt=NONE
mode=1
}
Ale nepomohlo. kdykoli kliknu na mojí Ad-Hoc síť, vyskočí mi klasická hláška, že "Android does not support connection to Ad-Hoc (IBSS) type networks."
Zkoušel jsem pak různé modifikace: ctrl_interface=wlan0 na ctrl_interface=tiwlan0, eapol změnit na 2, scan ssid - 0 / 2, odstranit wpa_supplicant GROUP=system, všechno možné, ale jakákoli kombinace vedla k "android does not support..."

Logicky tedy usuzuji, že potřebuji nějak rozběhat ten wpa_supplicant, ale když jsem ho otevřel v PsPadu (používám Windows 7, s Linuxem mám nulové zkušenosti), tak tam na mě vyskočilo tohle: http://songokussj4.abonas.com/screeny/2 ... 132913.png , v čemž se krajně nevyznám.

Jestli máte jakýkoli nápad, v čem by to mohlo být a co bych mohl ještě zkusit, prosím poraďte. Je to pro mne opravdu důležité.

P.S. Jako rezervu si nechávám vyzkoušení jiných ROM 2.2 / 2.3 / - cyanogen / nebo některé ze Semania.cz nebo xda. V tomto fóru někdo řekl, že
Tak jsem koukal, že tvoje úprava už byla zařazena do CyanogenModu a funguje v nightly buildech, gratuluju, dobrá práce :D, takže to vidím ještě jako šanci, jinak už nevím.

Díky za případnou pomoct. Snažil jsem se sem napsat snad vše, na co byste se mohli zeptat. Tak doufám, že jsem položil konstruktivní otázku :-)
Zatím

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti