Android OSAndroid vs. Bada

MrEdDy
Robot
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Kontaktovat uživatele:

Re: Android vs. Bada

Příspěvek od MrEdDy » sob 04. zář 2010 8:19:28

Bada nemá budoucnost ..

EDIT: LuBos : Mám Desire a nelze opomenout super displej a HD natáčení videa.
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

Arty
Nové Androidě

Příspěvek od Arty » sob 04. zář 2010 8:28:22

Android je sice zatím u Samsungu číslo 1. což je hezké že nám to dali vědět, ale to neznamená že se to nemůže za půl roku za rok změnit. Bada je velmi slušně udělaná na rozjezd a k tomu jí pomáhá slušný prodej mobilů. A to že je "uzavřený" nepokládám jako nevýhodu. Ba naopak.Pro vývojáře je to dobrá zpráva, protože tím pádem dostanou za svůj SW daleko více peněz než když si to každý sežene kde chce. S Android mobilů se stává tak trošku obdoba PC kdy např. hry dělají vývojáři také raději na konzole a až později možná i na PC. Příkladem je toho i iPhone a první vlaštovky na Badu.
Myslíte si že tohle bude někdy i na Android?
http://mobilenet.cz/aktuality/clanek.ph ... l-engine-3
Pokud ano budu rád,ale určitě to nebude současně s iOS
Android se stane víceméně pracovním OS a to ještě bude muset dávat velký pozor na WP7, který naproti očekávání vypadá že se povede.
To je zase můj názor. Nemám Badu ani Android ani iOS ani WP.Jsem v podstatě v situaci zakladatele vlákna.
Systémový telefon jsem až do ted jen zkoušel a poté ignoroval.Mluvím hlavně o Symbianu.Android mě poté už zaujal,ale stejně mi prišlo lepší mít uzavřený vyladěný rychlý system.Přiznejme si že těch tisíců aplikací na Android nikdo nevyužije najde si svých 10-20 a potom max.hry.Vetšinou to ani není dělané pro čechy nebo jsou to total kraviny.Oni vůbec češi nic moc nevyvíjí možná by se na nás jinak nahlíželo mít tu pár tvořivých skupin.Jenže u nás se jen čeká kdo co udělá a odkud to stáhnout. A možná by taky konečně fungoval placený obchod což je celkem ostuda. Když bude Samsung pohotovější bude na tom zase jen lépe.
Pro Badu je dobré že vyšla včas a prodali se mobily,ale nevím jestli to bylo dostatečně včas před dalším OS na trhu WP7 a budme si jisti že Microsoft si trh s mobily pohlídá protože od mobilu není daleko k tabletu od něj k noteboku a dále do PC...nicméně bude WP7 spíše konkurent Androidu jako pracovní OS a Bada bude konkurent spíše pro iOS
Možná......

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » sob 04. zář 2010 8:56:18

To chces tvrdit ze na uzavrenej OS nenajdes warez? To s otevrenym OS nema zadnou spojitost.
Follow me on - twitter

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » sob 04. zář 2010 9:01:39

A vcelku jsi uplne mimo misu. Az na ten android market. Ovsem kdo chce za aplikace platit tak plati. Ovsem hry jako na iP (gameloft) si pres market nekoupis, musis na gameloft.com coz odpada absence placeneho marketu. Rozhodne nesouhlasim s tim ze otevreny OS je mene odladeny a pomalejsi nez uzavreny OS.
Follow me on - twitter

Arty
Nové Androidě

Příspěvek od Arty » sob 04. zář 2010 9:08:50

já už s tím také dnes nesouhlasím pokud jde o rychlost a odladěnost musíte to lépe číst...měl jsem na mysli začátky OS navíc dnes je HW už trochu jinde jinak si za tím stojím a jestli jsem mimo mísu to se ukáže. Já samozřejmě vím že otevřený systém má i své výhody...na uzavřenej najdeš warez,ale už mnohem hůř

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » sob 04. zář 2010 9:19:05

Arty: Unreal engine 3 funguje a bol ukazaný aj na iných sytemoch(webOs, android) takže platformov to není ohraničené, jedine jak vravíš ochotou vývojarov, počet uživatelov androidu rastie a v poslednom čase aj počet vývojarov portujucich svoje iphone hry na android stúpa, pokiaľ tak bude pokračovať tak není problem aby boli časom aj hry na unreal engine 3(uprimne zatial niesu ani na iOs, iba demo)

a jak jtoxx píše, kto chce wareziť bude tak robiť či má uzarvetý alebo otvorený system, iná situácia je napr. v USA kde je to pre tých ľudí za babku a sú zvyknutý platiť a iná v čr/sr kde ľudia jailbreakuju o sto šest aby mohli wareziť, o iPade nehovoriac

http://superiphone.cz/2010/08/50-uzivat ... i-ukradli/

ta výdrž je pre Badu plus(je to iný ekosystem, bez full multitaskingu), držím jej palce, ale pre android je výhoda práve otvorenosť modifikovateľnosť, vďaka čoomu bude v 10x viac zariadeniach a nielen mobiloch
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Arty
Nové Androidě

Příspěvek od Arty » sob 04. zář 2010 9:32:47

mě to nepřijde zas tak extrémě drahý ani pro nás něco jiného je např. navigace ta už něco stojí,ale jinak ceny ujdou...na iP je alespoň to demo o Androidu se pořád jen mluví a to ještě pro NV Tegra 2 jak říkám budu rád

Odpovědět

Zpět na „Android OS“