Android OSUkoncenie aplikacie

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 13:53:46

Zdravim Vas
Prepacte mi, ze zakladam takuto stupidnu temu, ale nakolko je toto moj prvy telefonom s Androidom, tak potrebujem rady.

Ako uplne zavrem aplikaciu? V niektorych aplikaciach je moznost priamo ukoncit aplikaciu, ale na niektorych nie, tak staci, ked tu aplikaciu len vyklikam klavesou naspet? Ako potom zistim, ci je ta apliakcia fakt zatvorena? Dalej, ako zminimalizujem aplikaciu a ako sa do nej potom vratim?

Dakujem za odpovede.




Uživatelský avatar

sheegy
Androiďák!
Příspěvky: 340
Registrován: sob 13. úno 2010 10:36:39
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: T-mobile G1

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od sheegy » stř 18. srp 2010 14:04:12

K ukonceni apps pouzij nejaky task manager a minimalizace funguje jen u nekterych programu, jako je napriklad E-buddy jinak ne, a muzes zmacknout a drzet tlacitko :home: a objevi se ti 6 poslednich spustenych apps

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od ramon.dexter » stř 18. srp 2010 14:11:05

Na ukončování aplikací se vykašli, tohle nejsou WM. Systém si aplikace ukončuje sám podle potřeby volný RAM paměti. Pokud se chceš do nějaký aplikace vrátit, podrž domeček.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 14:14:15

Aha fajn, takze nemusim sa bat, ze mi nejaka aplikacia bezi na pozadi a zere mi bateriu. :)

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od ramon.dexter » stř 18. srp 2010 14:17:53

Sapo: občas je nějaká aplikace tak blbě napsaná, že tohle dělá. Ale ty sám nemáš šanci tohle zjistit. A neuváženým používaním task killerů si spíš problémy přiděláš.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)



Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 15:07:25

Stiahol som si toho task killera a mal som tam pootvarane aplikacie, tak som ich cez to pekne pozatvaral a hned sa zvysila RAMka.
Este ma tak napadlo, aku apliakciu by ste mi odporucili na pocasie? Aby tam ukazoval mesto Partizanske (nie je to velke mesto, ma okolo 25000 obyvatelov) samozrejme bavime sa o Slovensku. :) Lebo co som skusal ja, tak tam bolo iba Bratislava a Kosice.


mjarek
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: stř 04. srp 2010 15:27:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-G935F
Rom: G935FXXU1APAW

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od mjarek » stř 18. srp 2010 15:16:18

Sapo píše:Stiahol som si toho task killera a mal som tam pootvarane aplikacie, tak som ich cez to pekne pozatvaral a hned sa zvysila RAMka.
Este ma tak napadlo, aku apliakciu by ste mi odporucili na pocasie? Aby tam ukazoval mesto Partizanske (nie je to velke mesto, ma okolo 25000 obyvatelov) samozrejme bavime sa o Slovensku. :) Lebo co som skusal ja, tak tam bolo iba Bratislava a Kosice.
Stáhni si Beautiful Widgets....Jsou to hodiny i s počasím.


Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 15:20:16

Nenasiel som tu aplikaciu v markete, skusim nejake ine.

EDIT: Nasiel som nieco ine, tiez je to ja z hodinami a da sa to nastavit na plochu ako widget :)
Naposledy upravil(a) Sapo dne stř 18. srp 2010 17:01:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Case » stř 18. srp 2010 15:48:33

Sapo píše:Stiahol som si toho task killera a mal som tam pootvarane aplikacie, tak som ich cez to pekne pozatvaral a hned sa zvysila RAMka.
To je správný přístup. Volnou RAM je třeba využívat co nejmíň, aby se moc neopotřebovala.


Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 17:08:22

Este mi dve veci vrtaju v hlave.
1. Ked dam nastavenie/info o tel/pouzivanie baterie , tak tam mam 3 polozky. System Android, Media a Pohotovostny rezim buniek. Niekedy tam svieti len system android. Ako sa daju vypnut tie ostatne aplikacie? Vypol som vsetko z toho task killera (bolo tam otvorenych asi 10 aplikacii), ale stale mi tam tie dve veci zeru baterku.
2. V hornom panely mi svieti mi svieti ikonka E a pod tym Eckom dve male sipky. Niekedy tie sipky aj svietia, vyzera to ako keby ten mobil nieco prijmal, alebo odsielal, co to je?

EDIT: A este nieco. Nezvoni mi budik, ked je telefon vypnuty. Je to nomralne? alebo sa to da nejako nastavit. Bola by skoda keby to fakt neslo, ved budik je zakladna vec v telefone :)

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od sid » stř 18. srp 2010 17:24:41

1) Pohotovostní režim sítě vypneš tak že telefon přepneš do režimu letadlo...
A média je scanner, který projíždí sdkartu a hledá nové obrázky, zvuky...
2) E znamená Edge a ty šipky symbolizují upload/download, když svítí tak je aktivní
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery

Uživatelský avatar

sid
Stálý androiďák
Příspěvky: 70
Registrován: sob 27. úno 2010 18:16:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od sid » stř 18. srp 2010 17:27:34

Ještě k tomu editu, to už se tu řešilo několikrát, android má alarm implementovaný v softwarové vrstvě a ne v hardwarové jako staré telefony, čili telefon musí být zapnutý aby mohl zvonit a hlavně nesmíš vypnout v task killeru Clock (Hodiny), protože podle toho jak to tu čtu tak používáš telefon jen jako těžítko :D
NEXUS ONE
ROM: CyanogenMod
Recovery: ClockworkMod Recovery


Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 18:25:44

A to edge nie ne platene?

Uživatelský avatar

Fllip
Androiďák!
Příspěvky: 342
Registrován: pon 31. kvě 2010 9:41:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S 2
Twitter: http://twitter.com/Fllip1
Tablet: iPad

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Fllip » stř 18. srp 2010 18:28:16

Kolik ti je? 15? EDGE jsou datové přenosy a ty samozřejmě placené jsou

@telefon    
Samsung Galaxy S 2
Chceš získat 2GB + 500MB zdarma na Dropboxu? Zde: http://db.tt/NAlopXO


Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 18:35:26

Nie, nemam 15 a prepac ze som nezjedol vsetku mudrost sveta... Da sa to nejako vypnut? Nechcem aby mi na konci mesiaca dosla vysoka faktura.


Swe
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: stř 05. kvě 2010 16:10:48
Reputace: 0

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Swe » stř 18. srp 2010 19:12:02

Použi APNdroid!

Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od GMKcz » stř 18. srp 2010 20:13:14

no ale vypadá to ještě na míň než 15 :roll: :DD
že by si zkusil hledat???
....
...
..
.
http://androidforum.cz/gcse/index.php?q ... ho+prenosu
Obrázek


Autor tohoto vlákna
Sapo
Nové Androidě
Příspěvky: 31
Registrován: úte 17. srp 2010 17:36:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od Sapo » stř 18. srp 2010 21:15:39

Uz som si to vypol niekde v nastaveniach, ale diky obom. Skusil som aj tu aplikaciu.


páca
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: stř 18. srp 2010 23:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od páca » stř 18. srp 2010 23:53:38

Ahoj, omlouvám se, že píšu sem, ale nechci zakládat kvůli jednomu dotazu nové téma. Mám X10 po rootu a vše běží výborně, jen celý dnešek nejde stáhnout žádné aplikace z Marketu? Dám stahovat či aktualizovat a pořád tam jen zahájení stahování a nic se neděje. Ať je to přes wifi nebo 3G net. Nevím jestli to je díky tomu rootu (žádné systémové soubory/aplikace jsem nemazal - jen youtube, moxier aplikace a gmail aplikaci) a nebo je chyba na Marketu? A pak mi ještě nejde ani synchronizace se SE. Píše to synchronizace se nezdařila. Prosím o případnou radu. Děkuju


páca
Nové Androidě
Příspěvky: 14
Registrován: stř 18. srp 2010 23:34:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10

Re: Ukoncenie aplikacie

Příspěvek od páca » čtv 19. srp 2010 2:25:36

Ještě se chci zeptat, nedalo mi to a stále se hrabu v telefonu. U té SE Sync, mi to nenabídne ani tu obrazovku pro příhlášení a rovnou mě to jakože hodí na synchronizaci a pak se to jakože snaží synchronizovat a potom to napíše, že se se synch. nezdařila. Už jsem to přeinstaloval tu SE Sync a pořád stejné. Zkoušel jsem jí odinstalovat v Titanium Backup, ale nejde tam odinstalovat, tak jsem jen přeinstaloval a pořád to dělá to samé. Může tedy pls někdo poradi? S timhle i s tim Marketem. (dotaz výše) Mockrát děkuju

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti