Android OS1.6 - hlavní panel vždy navrchu?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Intri
Stálý androiďák

1.6 - hlavní panel vždy navrchu?

Příspěvek od Intri » stř 18. srp 2010 15:14:12

Zdravím,

koupil jsem si levný tablet s Androidem 1.6 (Eken M002) a funguje celkem dobře (až na vady na kráse, se kterými jsem ho ale už kupoval). Problém mám s některými aplikacemi, např. Aldikem nebo VNC Viewerem. Tyto aplikace svá hlavní okna (u Aldika knihu, u VNC zobrazení serveru) maximalizují přes celou obrazovku, čímž zmizí horní panel a s ním i tlačítko pro vyvolání menu, na které tyto aplikace spoléhají. Hardwarové tlačítko pro menu M002ka nemá, pouze ono softwarové v panelu.

Existuje, prosím, nějaký způsob, jak donutit panel být viditelný za každé situace? Nebo nějaké dotykové gesto, které to tlačítko kdykoliv nahradí?

vlk
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: xperia z2

Re: 1.6 - hlavní panel vždy navrchu?

Příspěvek od vlk » stř 18. srp 2010 19:31:04

uz som na tie tablety pozeral a presne toto ma napadlo.... hold, smola alebo napisat autorovi aplikacie

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » stř 18. srp 2010 19:33:27

Hm, myslim že u těchdle aplikací by mělo jít nastavit, jestli pojedou v okně(=s viditelným panelem), nebo fullscreen
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
Intri
Stálý androiďák

Příspěvek od Intri » čtv 19. srp 2010 10:09:37

Mělo, otázka je, kde. Například u toho VNC je jen jedno okno, v němž nastavení fullscreenu není a pod menu je pouze nápověda a věci týkající se připojení. Po připojení ke vzdálené ploše už není menu přístupné. U Aldika je těch oken víc, ale přesto jsem nenašel způsob, jak při čtení knihy vypnout full-screen (v případě Aldika se až u knihy nastavuje všechno, včetně fontů, barev apod.)

Chtěl jsem se mrknout na konfigurační soubory těch programů, ale protože mám s linuxem (a tím spíš s Androidem) jen nepatrné zkušenosti, nenašel jsem ani složky, do kterých jsou ty programy nainstalované.:-)

Kdyby byl nějaký způsob, jak v Androidu nakonfigurovat, jak se má chovat které HW tlačítko, možná by to problém taky vyřešilo. Snad by stačilo jen změnit funkci čudlu ze "zpět" na "menu" a doufat, že HW tlačítko na přechod zpět nebudu potřebovat.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 19. srp 2010 10:22:11

Případně zahodit šmejd u kterýho nejsou autoři zajistit určitou standartní funkčnost, kterou k používání zařízení potřebuješ. To že je to levný většinou znamená že je to hodně nekvalitní.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

vlk
Androiďák!

Příspěvek od vlk » čtv 19. srp 2010 13:36:54

no, napriklad vnc je na http://code.google.com/p/android-vnc-viewer/ takze staci stiahnut zdrojaky, vyhodit funkcniu ktora maximalizuje okno na celu obrazovku, skompilovat a nainstalovat :-)
ak to nezvladas sam, tak mozes skusit niekoho kto sa tomu venuje a ma nato cas.

asi by stailo vyhodit toto:

Kód: Vybrat vše

requestWindowFeature(Window.FEATURE_NO_TITLE);
getWindow().setFlags(WindowManager.LayoutParams.FLAG_FULLSCREEN,
                WindowManager.LayoutParams.FLAG_FULLSCREEN);
zo suboru:

src/android/androidVNC/VncCanvas.java

Autor tohoto vlákna
Intri
Stálý androiďák

Příspěvek od Intri » čtv 19. srp 2010 16:41:15

ramon.dexter píše:Případně zahodit šmejd u kterýho nejsou autoři zajistit určitou standartní funkčnost, kterou k používání zařízení potřebuješ. To že je to levný většinou znamená že je to hodně nekvalitní.
To je jedna z možností, zatím je ta věc ve 14denní lhůtě. Ale spíš jsem si to kupoval jako čtečku knih, fakt se mi nechce dávat 5 litrů za jednoúčelový e-ink, u kterého jsou dle uživatelů stejně problémy s otevíráním různých formátů a s kompatibilitou.
vlk píše:no, napriklad vnc je na http://code.google.com/p/android-vnc-viewer/ takze staci stiahnut zdrojaky, vyhodit funkcniu ktora maximalizuje okno na celu obrazovku, skompilovat a nainstalovat :-)
ak to nezvladas sam, tak mozes skusit niekoho kto sa tomu venuje a ma nato cas.

asi by stailo vyhodit toto:

requestWindowFeature(Window.FEATURE_NO_TITLE);
getWindow().setFlags(WindowManager.LayoutParams.FLAG_FULLSCREEN,
                WindowManager.LayoutParams.FLAG_FULLSCREEN);
zo suboru:

src/android/androidVNC/VncCanvas.java
Jo, že je VNC open-source vím, ale ne ke všem aplikacím jsou k dispozici zdrojáky, potřeboval bych tedy nějaké řešení spíše v rámci Androidu než jednotlivých aplikací.

Crusty
Robot
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 9 Pro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusty » sob 21. srp 2010 21:41:05

to by jsi si to musel asi rootnout aby jsi to mohl resit na urovni Androidu. Takhle bych rekl, ze mas proste smulu.

Nebo samozrejme napsat autorum kyzenych aplikaci aby pridali tyto moznosti do nastaveni.

vlk
Androiďák!

Příspěvek od vlk » pon 23. srp 2010 17:10:33

napadla ma este jedna trocha odvazna vec...
mat cele SDK od tohto tabletu (moznost prekompilovat) a "o hekovat" funkciu setFlags, ktora je v triede: android.view.Window tak, aby nereagovala na FLAG_FULLSCREEN :-)

a tym padom, by si mohol zamedzit vsetkym aplikaciam, ktore by sa chceli prepnut na fullscreen

Autor tohoto vlákna
Intri
Stálý androiďák

Příspěvek od Intri » pon 23. srp 2010 22:54:23

vlk píše:napadla ma este jedna trocha odvazna vec...
mat cele SDK od tohto tabletu (moznost prekompilovat) a "o hekovat" funkciu setFlags, ktora je v triede: android.view.Window tak, aby nereagovala na FLAG_FULLSCREEN :-)

a tym padom, by si mohol zamedzit vsetkym aplikaciam, ktore by sa chceli prepnut na fullscreen
To by ale zamezilo aplikacím se přepínat do fullscreenu obecně, ne?

Zatím to vypadá, že s tím nic nenadělám, ale naštěstí mě to až tolik nežere, stejně jsem to kupoval hlavně jako čtečku knih a zrovna předinstalovaný iReader nemá s ovládáním ve fullscreenu problém.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“