Android OSchyba v androidu, nebo telefonu?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 11:02:44

ahoj, mám HTC Desire se systemem Android 2.1 -updatete1 a z ničeho nic, aniž bych něco nastavoval se přestal přístroj dobíjet při připojení USB třeba do PC, nabíjí se pouze s originální nabíječkou, dále klesla výdrž bateria na cca 40% a dále nejde optický joistick..... nemůže to být nějaká chyba v systému-tj. postačilo by změna ROM, nebo je to čistě hardwerová záležitost?..





JohnnieK
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: pát 04. čer 2010 20:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy SII
Twitter: @JanKnotek
Tablet: Asus Transformer

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od JohnnieK » čtv 19. srp 2010 11:17:56

Zkusil bych jiný kabel...

Uživatelský avatar

Slavsi
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 24. kvě 2010 14:21:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 11:18:27

Tak chybicka muze byt:
1. HW
1.1 HW telefonu
1.2 USB PC - (telefon kdyz pripojis jako velkokapa.... zar. Ti najde?)
2. SW - Nejaky soft v telefonu?

No pred navstevou servisu urcite by jsem vyzkousel nejdrive reset telefonu a pak uvidis..

Uživatelský avatar

Slavsi
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 24. kvě 2010 14:21:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 11:19:09

JohnnieK píše:Zkusil bych jiný kabel...
Predpokladam ze to s tim samym kabelem pripojuje jak k PC tak i k nabijecce... :idea:


JohnnieK
Stálý androiďák
Příspěvky: 75
Registrován: pát 04. čer 2010 20:40:19
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy SII
Twitter: @JanKnotek
Tablet: Asus Transformer

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od JohnnieK » čtv 19. srp 2010 11:22:44

U Desire je jeden kabel do nabijecky i do pocitace?



Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 11:25:45

no kabely jsou skoušel 3, jeden v autě, druhý v PC a třetí do orig. nabíječky a i prohazoval jsem je , ale to k ničemu nevedlo...

restart-lehký jsem skoušel a nic
trvdý restart-ani jsem nezjištoval jak se to zde dělá
momentálně stahuji aktualizaci, která by to snad mohla vyřešit, ale za cca 40 min co to stahuje klesla kapacita baterie na 15%..hrozně rychle..


Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 11:26:41

JohnnieK píše:U Desire je jeden kabel do nabijecky i do pocitace?
ano, jen jeden kabel...

Uživatelský avatar

Petr117
Stálý androiďák
Příspěvky: 108
Registrován: stř 14. črc 2010 21:20:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Milestone
Bydliště: Plzeň

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Petr117 » čtv 19. srp 2010 11:34:29

Já bych pomocí openrecovery udělal kompletní zálohu, pak wipe a zkusil bych jinou rom.. Pokud to nebude sw chyba, tak pak můžeš zase vše vrátit..
HTC Evo 3D


Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 11:47:51

Petr117 píše:Já bych pomocí openrecovery udělal kompletní zálohu, pak wipe a zkusil bych jinou rom.. Pokud to nebude sw chyba, tak pak můžeš zase vše vrátit..
díky to by mohlo pomoci... :DD

Uživatelský avatar

Slavsi
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 24. kvě 2010 14:21:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 12:17:59

mi-ku píše:
Petr117 píše:Já bych pomocí openrecovery udělal kompletní zálohu, pak wipe a zkusil bych jinou rom.. Pokud to nebude sw chyba, tak pak můžeš zase vše vrátit..
díky to by mohlo pomoci... :DD
Hmmm, aby Ti vydrzela baterie...
a teda udelat jeste pripadne root a atd...
HardRES :
Vypni Desire
drz spodni tlacitko pro ovladani hlasitosti
Zmackni a drz tlacitko pro zapnuti
Pak by se ti malo objevit menu: Fastboot, Recovery, Clear Storage, and Simlock
Vyber - Select Clear Storage (pouzitim tlacitka pro ovladani hlasitosti)
A pak potrvd volbu.
Pak zjistis, zda-li je to softwarem. Kdyz ne tak reklamace v Praze :)


Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 12:48:50

Slavsi píše:
mi-ku píše: díky to by mohlo pomoci... :DD
Hmmm, aby Ti vydrzela baterie...
a teda udelat jeste pripadne root a atd...
HardRES :
Vypni Desire
drz spodni tlacitko pro ovladani hlasitosti
Zmackni a drz tlacitko pro zapnuti
Pak by se ti malo objevit menu: Fastbook, Recovery, Clear Storage, and Simlock
Vyber - Select Clear Storage (pouzitim tlacitka pro ovladani hlasitosti)
A pak potrvd volbu.
Pak zjistis, zda-li je to softwarem. Kdyz ne tak reklamace v Praze :)
super a díky za návod...nabiju baterku...))) a vrhnu se na to...

Uživatelský avatar

Kyblik
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: ned 18. črc 2010 8:09:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Twitter: http://twitter.com/tomkyblik

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Kyblik » čtv 19. srp 2010 13:24:21

Me se Sense na Wildfire po pripojeni k PC pta co chci provest a je mozne tam i zaskrtnout default akci. Nevim, zda to ma i Desire, ale jeste bych zkontroloval, zda automaticky nepripojujes telefon v rezimu zapisu na SD kartu kdy se telefon nedobiji... Menu > Nastaveni > Pripojeni k pocitaci > Vychozi typ (tak je to na Wildfire)

Uživatelský avatar

Slavsi
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 24. kvě 2010 14:21:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 13:26:50

A na to si prisel jak, ze se telefon pri USB MASSstorage nedobiji? (v zakladnim nastaveni androidu moznost vypnuti dobijeni v tomto rezimu neni, jedine to muze upravit nejaky soft...) :?

Uživatelský avatar

Kyblik
Stálý androiďák
Příspěvky: 138
Registrován: ned 18. črc 2010 8:09:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Twitter: http://twitter.com/tomkyblik

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Kyblik » čtv 19. srp 2010 13:31:52

A tak sorry moje chyba, pri poslednim pripojeni jsem mel pocit, ze to v mass storage nedobiji, ale dobiji...


Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 13:32:43

Kyblik píše:Me se Sense na Wildfire po pripojeni k PC pta co chci provest a je mozne tam i zaskrtnout default akci. Nevim, zda to ma i Desire, ale jeste bych zkontroloval, zda automaticky nepripojujes telefon v rezimu zapisu na SD kartu kdy se telefon nedobiji... Menu > Nastaveni > Pripojeni k pocitaci > Vychozi typ (tak je to na Wildfire)
mě to nabízí po připojení k usb toto:
pouze nabít
disková jednotka
internetový mode...

ale do včerejška to bylo jedno co odkliknu i, tak po připojení se zařízení vždy dobíjelo....

Uživatelský avatar

Slavsi
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 24. kvě 2010 14:21:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 13:37:24

JJ, u jakehokoliv vyberu to pri defaultnim nastavenim nabijet ma. A pozmenit nastaveni se sice da, ale ne v zakladu androidu.


Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 14:10:59

tak jsem provedl aktualizaci i hard reset a nepomohlo to...dále nefunguje nabíjení přez USB(ale ve stavu telefonu mám uvedeno, že se nabíjí a přitom kapacita baterie klesá a hodně se ohřívá zadní část telefonu), pouze s originální nabíječku a optický trackball také nemaká...takže to budu muset reklamovat...díky za pomoc :no:


Autor tohoto vlákna
mi-ku
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 19. srp 2010 10:48:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od mi-ku » čtv 19. srp 2010 14:50:20

na o mám po problému...vodafone vzali telefon na servis a ještě mě zadara půjčili jiný... :D

Uživatelský avatar

Slavsi
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: pon 24. kvě 2010 14:21:50
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Bydliště: Prague
Kontaktovat uživatele:

Re: chyba v androidu, nebo telefonu?

Příspěvek od Slavsi » čtv 19. srp 2010 15:28:47

Tak aspon takhle :)
A co Ti zapujcili, Vodafone845 ? :-D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] a 5 hostů