Android OSAplikace galerie přestala pracovat

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » sob 04. črc 2015 17:48:25

Zdravím,

chci se zeptat, dnes mi přestal fungovat u nového telefonu Doogee Ibiza - fotoaparát. Přesněji se spustí, ale nenaskočí obraz a vyskočí hláška Aplikace Galerie přestala fungovat.

Zkoušela jsem fórum už pročíst a doporučené tovární nastavení ani vymazání dat aplikace galerie nepomohlo, proto píšu téma nové.

Ve fotoaparátu jako takovém chyba asi nebude - ráno to šlo bez problémů a teď sem tam naskočí a fotit lze bez problémů. Tak nevím zda je přehřátý nebo z jakého důvodu fotoaparát prostě nefunguje.

Děkuji za každou reakci.!





ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od ludekbrno » sob 04. črc 2015 17:51:00

Reklamace. Je to zjevně hardwarový problém modulu kamery.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » ned 05. črc 2015 9:57:49

Ještě přidávám informací, že když je telefon v klidu, tak fotoaparát funguje, ale jakmile na něm začnu pracovat nebo třeba zapnu WiFi, tak se oblast fotoaparatu strašně zahřeje a v ten moment fotoaparát nefunguje...

Takže jediným řešením je asi opravdu jen reklamace, že?


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od ludekbrno » ned 05. črc 2015 10:40:00

Ano :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » pát 17. črc 2015 16:40:47

Tak mobil mi byl vrácen z reklamace, přeinstalovali jej, tvrdili, že funguje bezvadně. Nicméně po dvou dnech hláška naskakuje znovu.
Nevíte čím by to mohlo být, jestli nějaká aplikace nebo něco?


Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11339
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od Jumbo78 » pát 17. črc 2015 16:44:20

Udělej factory reset a zkus jet nějakou dobu bez dalších aplikací
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » pát 17. črc 2015 16:51:21

Obnovit tovární nastavení?

To jsem před tou reklamací zkoušela měla jsem ho v původním nastavení 3 dny a nic se nezměnilo, pak už jsem jej posílala.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11339
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od Jumbo78 » pát 17. črc 2015 17:01:05

V tom případě znovu reklamace.
Nicméně ten factory reset by vyloučil vliv nyní doinstalované aplikace
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » pát 17. črc 2015 18:16:51

To je radost...
Uvidíme, jak pojede přes víkend, dříve mi stejně reklamaci nevyridi :-(


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » pát 17. črc 2015 18:21:50

Tak mě napadlo, nemohlo by to být třeba i vadnou kartou SD? Zkusila jsem všechny aplikace přesunout z SD do telefonu a kartu zfotrmatovala a zatím to neudělal fotak ani jednou. Je lepší nechávat aplikace v interní paměti nebo na SD kartě? Vzhledem k tomu, že v interní je k dispozici na aplikace cca 1 gb, je to dost málo.

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11339
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od Jumbo78 » pát 17. črc 2015 21:11:07

Aplikace rozhodně nechávat v interní paměti. Jelikož jsi psala, že ani po factory resetu to předtím nebylo v pořádku, tak mě vůbec nenapadlo, že to máš přesunuté na kartě... (ta karta vůbec nemusí být vadná)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » pát 17. črc 2015 22:40:05

Měla jsem většinu aplikací na SD kartě, ale fotak blbnul i po resetu, tak uvidíme, jak to bude teď fungovat kdyz mam vše na interní....zatím ani jednou to nevyskocilo.


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » ned 19. črc 2015 22:08:45

A když se mi některé aplikace instalují přímo na SD kartu, mám je přesunout na interní? nebo nechat tam?

Dnes mi zase foťák dělal to stejné, tak jsem zkusila tovární nastavení a naformátovat kartu SD, tak snad už to bude v pohodě.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od ludekbrno » ned 19. črc 2015 22:10:01

A nemáš nakonec jen blbou SD kartu? Co je to zač?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
kklusackova
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 04. črc 2015 17:03:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Doogee Ibiza

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od kklusackova » pon 20. črc 2015 16:14:55

To nevím, tehda mi to udělalo i bez SD karty uvnitř...jinak je to kingston 16 gb class 4.

A co ty aplikace, které se mi automaticky nainstalovaly na kartu (google Chrome, whats app...) mám je tam nechat nebo přesunout do interního?


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16734
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od ludekbrno » pon 20. črc 2015 16:34:50

To je docela stará a pomalá karta. Možná by stálo za to koupit novější class 10.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Flynne
Robot
Příspěvky: 954
Registrován: ned 04. srp 2013 19:33:31
Reputace: 25
Typ mobilu / ROM: myPhone Next - Stock ROM
Mobil 2 / ROM: iPhone 2G a WP HTC Radar - custom ROM Dynamics 2.0
Tablet: Prestigio Multipad PMP5780D

Re: Aplikace galerie přestala pracovat

Příspěvek od Flynne » pon 20. črc 2015 17:57:40

Až budeš mít novou kartu (Class 10) např. Sandisk, Kingston, nemělo by nic bránit tomu, aby aplikace byly přesouvány na ni. Toto je vlastnost androidu, že umožňuje aplikacím zvolit jiné úložiště. Ty, které přesouvat nelze, se tam samy nepřesunou, i když některým k tomu lze pomoci. Ale pokud nejsi zběhlejším (jakože evidentně nejsi) uživatelem androidu, tak to nedělej a nech android, aby si to řídil sám. Jinak tebou popisovaná závada by neměla souviset s tím, zda jsou nebo nejsou aplikace na externí kartě. Jestliže nepomůže tovární nastavení, bude to určitě závada telefonu a jako takového i zralého na reklamaci. Po továrním nastavení neinstaluj překotně všechny aplikace, ale vždy po jedné a telefon nějaký čas sleduj. Zkus nepoužívat aplikaci Galerie, ale nainstaluj si její lepší ekvivalent s názvem QuickPic https://play.google.com/store/apps/deta ... lder&hl=cs a používej ji přednostně. Na Galerii téměř zapomeň.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host